Frågor?

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

 Logga_MaskinLeverantorerna.jpg

 

Nyheter

 • Högtryck i produktionen

  Korttidshyr en truck och spara tid och pengar!
  Så tjänar du på att kortidshyra en truck. 
  Ottosson Tryck / Hyundai kan hjälpa dig att minska förlusterna vid oförutsedda händelser. 
  Att inte kunna förflytta material innebär att både tid och pengar kan gå förlorade, vilket kan räknas hem genom en korttidshyrning.   Toppmeny - Nyheter, Ottosson Truck - ctl00_cph1_dcMain_po_62_dc62_pg602_exnewsimg
 • Rock´in the Road drar ut på sin 3:e turné för att visa Ottosson Truck / Hyundai LIVE!

  PRESSMEDDELANDE

  8 Mars 2018

  Det framgångsrika samarbetet mellan rockfestivalen Sweden Rock och Ottosson Truck / Hyundai fortsätter. För tredje året i rad bjuds såväl nya som befintliga kunder in till en ”roadshow” med visningar och provkörningar. Ett av världens modernaste och mest framgångsrika truckvarumärke – Hyundai får visa sin kraft och potential, samtidigt som det bjuds på mat och underhållning. 

  Rock´in the Road besöker följande orter under 2018:

  10 april GÖTEBORG

  12 april VARA

  17 maj NORRKÖPING

  5 juni NORJE / Sölvesborg (ca 700 m från Sweden Rock festivalområde)

  Hyundai gaffeltruckar är ett av världens modernaste och mest framgångsrika truckmärken med ambition att ytterligare stärka sin position i Sverige. Modellprogrammet är mycket omfattande med allt från lagertruckar, till trucklösningar för tung industri, sågverk och hamnar.

  Vid visningarna i Göteborg, Vara, Norrköping och Norje utanför Sölvesborg får visningsbesökarna chansen till information om Hyundais hela truckprogram. Demomaskiner i storleksspannet från elektriska hyllstaplare upp till Hyundais 16-tons dieseltruck kommer att finnas för demo och provkörning. 

  Samtidigt kommer Ottosson Truck att presentera sitt framgångsrika hyreskoncept för gaffeltruckar. Hyreslösningarna innebär att användarna kan tillgodose sitt truckbehov, optimalt anpassat efter verksamheten och därmed med hög kostnadseffektivitet.

  Tävlingsförare sökes!

  Under de här dagarna söker Ottosson Truck / Hyundai även efter två tävlingsförare som vill köra för Hyundai i Göteborg på TRUCK-SM i november 2018. Självklart står Ottosson Truck / Hyundai för alla omkostnader under tävlingarna! 

  Varför fortsätter Ottosson Truck Hyundai att satsa på den här typen av event?

  – Vi gillar musiken och känner nu med en del erfarenhet att vårt koncept är uppskattat bland kunder och intresserade. Det blir något ut över det vanliga som särskiljer oss från andra aktörer. Vi bjuder på mer än bara business. Vi träffas och visar våra produkter och har trevligt tillsammans. Stämningen är cool och avslappnad och det är det vi strävar efter i vår företagskultur, säger Anette Saleskog.

  Med inspiration av truck och hårdrock tas varje år fram en ny t-shirt med nytt motiv. Här kan vi nu avslöja årets motiv.


  ANMÄL DIG TILL ÅRETS ROADSHOW på www.ottossontruck.se eller via mail: info@ottossontruck.se
   

  För mer info:

  www.ottossontruck.se

  Bengt Joelsson, vd på Ottosson Truck AB, 0456-589775

  Anette Saleskog, marknadschef på Ottosson Truck AB, tel 0456-589776


  FAKTA OTTOSSON TRUCK AB:

  Svensk generalagent för Hyundai gaffeltruckar. Företaget erbjuder både försäljning och uthyrning av Hyundai gaffeltruckar och har 35 anställda. Huvudkontoret ligger i Norje norr om Sölvesborg och representeras med försäljning och uthyrning av truckar från Norje, Helsingborg och Norrköping. Serviceverkstäder och servicebussar utgår från nära 20 orter runt om i södra Sverige.  

  Ottosson Truck AB omsätter drygt 60 miljoner kronor.

  Hyundai Forklifts har sin tillverkning av gaffeltruckar i Sydkorea. Hyundai Forklifts har Europakontor, nybyggt reservdelslager och ett lager av leveransklara truckar i Belgien. Årligen säljs cirka 3 000 gaffeltruckar på den europeiska marknaden med lyftkapacitet från 1 till cirka 25 ton.

  Toppmeny - Nyheter, Ottosson Truck - ctl00_cph1_dcMain_po_62_dc62_pg593_exnewsimg
 • Lokal service när dig med globala truckar i frontlinjen

  Ottosson Truck - Generalagent för Hyundai Forklifts i Sverige

  Tillsammans med våra återförsäljare runt om i Sverige förser vi truckmarknade med den bästa trucklösningen. 
  Personligt engagemang nära ditt företag - med världsomspännande industrikompetens för utveckling och tillväxt gör 
  Ottosson Truck / Hyundai
   till Det bästa av två världar

  Toppmeny - Nyheter, Ottosson Truck - ctl00_cph1_dcMain_po_62_dc62_pg560_exnewsimg
 • Vara Maskinimport AB förvärvar Ottosson Truck AB: Agenturerna för Hyundai Forklifts och Merlo nu i samma koncern

  Ottosson Truck AB

  Pressinformation 17 januari 2018

  Vara Maskinimport AB har förvärvat aktiemajoriteten i Ottosson Truck AB. Därmed ingår nu agenturen för Hyundai gaffeltruckar i samma koncern som säljer Merlo teleskoplastare i Sverige. Affären innebär att Ottosson och Vara Maskinimport kan satsa offensivt på att öka Hyundai Forklifts svenska marknadsandel.

   

  Nyheten om förvärvet och framtidsstrategierna presenterades i veckan vid informationsträffar hos Ottosson Truck AB i Norje utanför Sölvesborg, i Helsingborg och i Norrköping, samt hos Vara Maskinimports dotterbolag AB Hüllert Maskin i Vara.

   

  Detta har hänt i början av januari 2018:

  • Vara Maskinimport AB har förvärvat aktiemajoriteten i Ottosson Truck AB som har generalagentur och servicenät för Hyundais gaffeltruckar i Sverige. Ottossons tidigare ägare, Anette Saleskog blir kvar som delägare. Vara Maskinimport är moderbolag till AB Hüllert Maskin som har agenturen för Merlo teleskoplastare i Sverige.

  • Ottossons och Hüllerts kommer att drivas vidare som tidigare, alltså med sina egna respektive organisationer som ska arbeta självständigt även i fortsättningen. Men samarbetsmöjligheterna är uppenbara eftersom de båda bolagen har många gemensamma kunder med behov av teleskoplastare, respektive gaffeltruckar.

   

  De nyblivna systerföretagen har en stabil position att utgå ifrån. Både Ottosson Truck och Hüllert Maskin är starka representanter för sina respektive varumärken. Merlo är marknadsledare i Sverige och Hyundai har en stadig tillväxt för sina gaffeltruckar. Båda företagen har dessutom nära band till utvecklingsteamen hos Merlo och hos Hyundai. Det kan ses som ett kvitto på den höga kompetens som de två företagen har, och som är mycket uppskattat av de båda maskintillverkarna.

   

  Förvärvet av aktiemajoriteten i Ottosson Truck AB innebär att en successiv och offensiv strategi inleds framöver. Nils-Gunnar Burge, Vara Maskinimports koncernägare, beskriver strategin för framtiden så här:

  – Vår företagsgrupp står snart inför ett generationsskifte. Mina barn Lina Burge och Jakob Burge kommer att på sikt ta över verksamheten i koncernen, som de båda varit verksamma i under flera år. Att vi nu satsar på förvärvet av Ottossons ska ses som en markering av vår vilja att stärka och utveckla verksamheten för både Hyundai och Merlo på den svenska maskinmarknaden.

  – Hüllerts framgångar med Merlo under mer än 20 år fortsätter när vi expanderar och det finns en stor potential för fortsatt tillväxt av både Ottossons och Hüllert med många synergier. Båda företagens erbjudande till kunderna blir nu ännu starkare.

   

  Ottosson Truck AB är ett anrikt familjeföretag som har en stark utvecklingshistoria sedan bildandet 1969. 2005 fick man agenturen för de spanska truckarna från Tecna. Men 2012 förstärkte man med agenturen för Hyundai och blev en av aktörerna som introducerade Hyundais gaffeltruckar på den svenska marknaden.

  Sedan 2015 har Ottossons hela agenturen för Hyundai gaffeltruckar och en målmedveten strategi att på sikt täcka hela Sverige med försäljnings- och servicepunkter.

  Ottossons stora styrkor är det höga tekniska kunnandet, den höga servicegraden och uppläggen för skräddarsydda hyresavtal. Under en tid tillverkades den egenutvecklade gaffeltrucken Semax som har stativet bakom hytten, för maximal sikt. Och ett av företagets senaste utvecklingsprojekt handlar om runtomsvängande förarplats, som i Sverige ska byggas in i vissa av Hyundais truckmodeller.

   

  – Vår strategi har alltid varit tillväxt. Det har hittills skett genom förvärv av andra företag i branschen, men den här gången är det Ottosson Truck som alltså förvärvas av Vara Maskinimport. Därmed kommer vi in samma koncern som AB Hüllert Maskin som säljer Merlos teleskoplastare, konstaterar Anette Saleskog.

  – Jag ser Hüllerts och Ottossons som två systerföretag med många likheter och med samma slags kundfokuserade företagskulturer. Det gläder mig att vi tillsammans kan fortsätta en offensiv strategi som gynnar båda företagen, säger hon.

  Även från Hyundais ledning ser man fram emot samarbetet med Ottosson Trucks nya ägare. I ett godkännande av affären uttrycker Hyundais säljchef för gaffeltruckar i Europa, Peter Neujens, sin förhoppning om ökade marknadsandelar för Hyundais truckar i Sverige:

  – Vi ser fram emot ett intensifierat samarbete med både Ottosson och med de nya ägarna, skriver Peter Neujens.

  Samma positiva uppfattning har Merlos försäljningschef Maurizio Ganio-Mego, som på samma sätt tror att de två svenska företagens samarbete kommer att gagna Merlo i Sverige.


  För mer info:

  www.ottossontruck.se

  Anette Saleskog, Ottosson Truck AB, tel 070-893 96 06

   

  www.hullert.se

  Nils-Gunnar Burge, AB Hüllert Maskin, tel 0512-30 00 31

   

  FAKTA OTTOSSON TRUCK AB:

  Svensk generalagent för Hyundai gaffeltruckar. Företaget erbjuder både försäljning och uthyrning av Hyundai gaffeltruckar och har 35 anställda. Huvudkontoret ligger i Norje norr om Sölvesborg och representeras med försäljning och uthyrning av truckar från Norje, Helsingborg och Norrköping. Serviceverkstäder och servicebussar utgår från nära 20 orter runt om i södra Sverige. 

  Ottosson Truck AB omsätter drygt 60 miljoner kronor.

  Hyundai Forklifts har sin tillverkning av gaffeltruckar i Sydkorea. Hyundai Forklifts har Europakontor, nybyggt reservdelslager och ett lager av leveransklara truckar i Belgien. Årligen säljs cirka 3 000 gaffeltruckar på den europeiska marknaden med lyftkapacitet från 1 till cirka 25 ton.

   

  FAKTA AB HÜLLERT MASKIN:

  Svensk generalagent för Merlo teleskoplastare sedan 1995. Företaget har cirka 30 anställda och huvudkontor med verkstad, lager, utställningshall och övningsfält i Vara i Västergötland. Hüllerts och Merlo representeras från ett 30-tal försäljningskontor och serviceverkstäder runt hela Sverige.

  AB Hüllert Maskin omsatte nära 190 miljoner kronor under senaste räkenskapsåret.

  Merlo har sin fabrik i Cuneo i Italien och tillverkar och säljer årligen 7 000 teleskoplastare över hela världen.

   

  FAKTA VARA MASKINIMPORT AB:

  Moderbolag för koncernen där AB Hüllert Maskin och Ottosson Truck AB nu ingår.


   På bilden ser vi några av de ansvariga hos Hüllert Maskin och Ottosson Truck när affären gjordes upp före jul. Från vänster Jakob Burge, Peter Neujens (Försäljningschef i Europa för Hyundai Forklifts), Anette Saleskog, Gino Van der Auwera (Hyundais återförsäljarchef Europa), Bengt Joelsson, Ottosson Trucks vd och Nils-Gunnar Burge, Vara Maskinimports ägare.


  Toppmeny - Nyheter, Ottosson Truck - ctl00_cph1_dcMain_po_62_dc62_pg583_exnewsimg
 • Summering av 2017

  Det har säkert inte undgått dig, att det är högtryck och högkonjunktur i Sverige. Det går åt en massa energi att producera, tillverka och leverera. Inte minst är det viktigt att logistiken fungerar. Det krävs en hel del kommunikation för att få allt att rulla enligt tidsplanen. 
  Det har vi tydligt märkt när vi pratat och diskuterat med dig och många andra kunder. 
  Några exempel där vi fått vara en del i utvecklingen är;

  Svensk Husproduktion AB i Bromölla har högtryck i produktionen och därför har nytt avtal skrivits med Ottosson Truck / Hyundai gällande 15 truckar. 
  Areco AB bygger ny fabrik i Malmö här finns Ottosson Truck / Hyundai med i utvecklingen som leverantör av truckar.
  Holmen Paper Braviken investerade i sin tredje 11-tons truck med vändbar förarplats under september månad. De två första matchade deras behov i tuff hantering och har fungerat bekymmersfritt. 
  En annan populär produkt som slagit igenom på svenska marknaden är 
  Hyundai 18-tons truck (180D-9). En av beställarna under året är SAAB Kockums.

  Har du också högtryck i produktionen? Du vet väl att du kan korttidshyra truckar hos oss om produktionsökningen är tillfällig?
  Du kan läsa mer om vad som händer hos oss, våra kunderbjudande mm på www.ottossontruck.se  
  Här finnas även vårt sortiment av truckar som vi erbjuder marknaden med vår Sverigeagentur. 


   

  Toppmeny - Nyheter, Ottosson Truck - ctl00_cph1_dcMain_po_62_dc62_pg582_exnewsimg
 • God Jul och Gott Nytt TRUCK år!

  Det har säkert inte undgått dig, att det är högtryck och högkonjunktur i Sverige. Det går åt en massa energi att producera, tillverka och leverera. Inte minst är det viktigt att logistiken fungerar. Det krävs en hel del kommunikation för att få allt att rulla enligt tidsplanen.
  Det har vi tydligt märkt när vi pratat och diskuterat med dig och många andra kunder.
  Några exempel där vi fått vara en del i utvecklingen är;

  Svensk Husproduktion AB i Bromölla har högtryck i produktionen och därför har nytt avtal skrivits med Ottosson Truck / Hyundai gällande 15 truckar. 
  Areco AB bygger ny fabrik i Malmö här finns Ottosson Truck / Hyundai med i utvecklingen som leverantör av truckar.
  Holmen Paper Braviken investerade i sin tredje 11-tons truck med vändbar förarplats under september månad. De två första matchade deras behov i tuff hantering och har fungerat bekymmersfritt. 
  En annan populär produkt som slagit igenom på svenska marknaden är 
  Hyundai 18-tons truck (180D-9). En av beställarna under året är SAAB Kockums.

  Har du också högtryck i produktionen? Du vet väl att du kan korttidshyra truckar hos oss om produktionsökningen är tillfällig?
  Du kan läsa mer om vad som händer hos oss, våra kunderbjudande mm på www.ottossontruck.se  
  Här finnas även vårt sortiment av truckar som vi erbjuder marknaden med vår Sverigeagentur. 

  God Jul och Gott nytt år!

  önskar

  Ottosson Truck / Hyundai

  Toppmeny - Nyheter, Ottosson Truck - ctl00_cph1_dcMain_po_62_dc62_pg572_exnewsimg
 • Visa fler nyheter »
Vad säger våra kunder?

”Ett bra samarbete under många år, där Ottossons Truck med rätt kompetens och med stor lyhördhet, uppfyller våra krav”

Stans & Press

”Personligt, Professionellt, och Prisvärt”

Smekab

”Litet företag med mycket hög service och flexibilitet, precis som vi”.

Konga Mekaniska

”Mycket serviceinriktad personal med mycket bra maskinkunskap”.

Saab Kockums
Klicka här för att gå tillbaka

Vill du ha vårt nyhetsbrev?