Frågor?

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

 Logga_MaskinLeverantorerna.jpg

 

Nyheter

Följ Ottosson Truck med våra nyheter här på hemsidan.


 • Hyundai gaffeltruck från Ottosson Truck AB: Roterande förarplats ger säkrare körning

  När Holmen Paper AB investerar i truckar till pappersbruket i Braviken utanför Norrköping är Hyundai med roterbar förarplats en självklarhet.

  På pappersbruket finns tre Hyundaitruckar i arbete sedan lång tid och ännu en levereras inom kort. Bland truckförarna är Hyundai en favorit. Den roterbara förarplatsen är en av anledningarna – det är en funktion som konstruerats av Ottosson Truck och levereras när kunden önskar det.

  Truckarnas uppgift är att sköta logistiken med pappersrullar från pappersmaskinerna till de fyra magasinen som lagrar papper, samt när rullarna ska lastas på långtradare eller båt. Majoriteten av rullarna hanteras stående och truckarna är utrustade med dubbla klämaggregat. Totalt hanteras 600 000 ton pappersrullar varje år, så kraven på truckarna och logistiken inom pappersbruket är höga. Driften pågår dygnet runt alla dagar hela året.

  Att köra pappersrullar skapar problem med sikten: – När vi har pappersrullar i klämaggregaten så finns det ingen sikt framåt. Då är det backning som gäller och det sliter på nacke och kropp att vända sig om, berättar truckföraren Per Kärnfalk. Den truck som han kör är en Hyundai 110D-9, som är utrustad med dubbla klämaggregat. Den klarar att lyfta och transportera pappersrullar på upp till 8,3 ton. När sikten framåt försvinner så är roterande förarplats en välkommen egenskap. De Hyundai som levereras av Ottosson Truck AB har förarplats som kan roteras hela 180 grader. Det ökar säkerheten markant eftersom sikten är helt ostörd även vid körning med last. – Vi kan vända förarplatsen och, så att säga, köra framåt när vi backar. Det ger bra sikt och spar mycket på kroppen, säger han. Att rotera helt om görs framförallt vid lite längre transport. Vid korta sträckor nöjer sig de flesta truckförarna med att rotera ungefär 70-75 grader. Även det gör backningen mycket enklare.

  Holmen Paper har haft Hyundai från Ottosson Truck sedan 2012. Hyundai och Ottosson erbjuder fullt vändbar förarplats. – Även prisbilden för Hyundai och den höga driftsäkerheten är starka argument för att satsa på Hyundai, säger gruppchef Stefan Lundqvist som har ansvar för driften med truckarna. Kraven på driftsäkerhet är hög och även hög komfort är en önskvärd egenskap som Hyundai lever upp till. Flexibla stolsinställningar, god sikt och bra luftkonditionering är ytterligare krav.

   

  BASFAKTA GAFFELTRUCK HYUNDAI 110D-9:

  Maskinvikt: 16 275 kilo Motor: 6-cylindrig Cummins diesel på 6,7 liter Motoreffekt: 122 kW (166 hk) Drivlina: Hydrostat med Power Shift Max transporthastighet: 36 km/tim Lyftkapacitet: 11 000 kilo (exklusive klämbankar)

    

  BILDFILER: Fri användningsrätt vid angivande av fotograf. 


  BILDTEXT: Hyundai från Ottosson Truck är favorit bland truckförarna. (Foto: Mats Thorner)


  Ottosson Truck, service, reservdelslager, omsättning, - Nyheter, Ottosson Truck, Hyundai - ctl00_cph1_dcMain_po_8_dc8_pg611_exnewsimg
 • God Jul och Gott Nytt År!

  Tack ALLA – för ett fantastiskt givande år!

  Så här i slutet av året är det intressant att göra en liten återblick och konstatera att Ottosson Truck på allvar har etablerat truckvarumärket Hyundai i Sverige. 

  Ökad lojalitet
  De som tidigare valt Hyundai väljer att köpa fler och de som söker nytt är mer intresserade. Vi erbjuder dessutom en tät närvaro på marknaden för att behålla hög servicenivå. Under året har vi anställt fler tekniker och säljare för att möta marknadens krav.

  Här är några exempel på affärer som vi är stolta över:
  Holmen Paper fick under 2018 ytterligare en Hyundai 110D-9 med vändbar förarplats levererad. En fjärde maskin är beställd för leverans vid årsskiftet.
  Svensk Husproduktion fortsätter att optimera sin truckpark enligt gemensam plan för optimal logistik i fabriken.
  Saab Kockums har gett oss fortsatt förtroende att leverara ett flertal nya Hyundai truckar under året. Största Hyundai trucken i deras verksamhet lyfter hela 18 ton.
  Yaskawa Motoman fick nyligen sin tredje Hyundai truck levererad. Den här gången en Hyundai 50B-9 som ska gå i den tillbyggda fabriken i Torsås.
  Nordic Brass valde en ny Hyundai 80D-9 inkl värdaggregat till sin anläggning i Gusum.

   

  Ökat intresse 

  Efter höstens lyckade Truck & Logistikmässa i Göteborg fick vi en bekräftelse på att intresset för Ottosson Truck / Hyundai har ökat markant. ”Enkel och säker truckhantering” togs väl emot av mässans besökare.

  Starkare organisation

  2018 var det första året med våra nya ägare Vara Maskinimport i ryggen. Till följd av detta har vi två systerbolag i form av Hullert Maskin och Svenska Jekko. Vi kompletterar varandra i vårt kunderbjudande där vi och våra kunder redan nu ser synergieffekter som gynnar alla.

  Julgåva som räddar liv

  I år har vi bestämt oss för att satsa på en julgåva som räddar liv. Därför går alla våra julklappspengar till Cancerfonden som är en fristående, ideell insamlingsorganisation som arbetar för att fler ska överleva och färre ska drabbas av cancer. 

   

  God Jul & Gott Nytt År önskar
  Ottosson Truck / Hyundai

  Ottosson Truck, service, reservdelslager, omsättning, - Nyheter, Ottosson Truck, Hyundai - ctl00_cph1_dcMain_po_8_dc8_pg613_exnewsimg
 • Välkommen till monter B05:19 och B04:80 på Svenska Mässan i Göteborg

  Mellan den 5-7 november finns Ottosson Truck/Hyundai på plats under Nordens ledande mässa och konferens för logistik- och transportlösningar. Du får uppleva de senaste nyheterna och träffa våra engagerade medarbetare!

   Vi vill göra ert företags truckanvändande till ett nära samarbete med fokus på säkerhet, kostnadseffektivitet och rätt logistiklösning. Besök monter B05:19 och B04:80 på Logistik & Transport under Svenska mässan i Göteborg den 5-7 november och diskutera med oss, så tar vi fram rätt lösning!

  Kolla in vår senaste nyhet på svenska marknaden – Hyundai 160D-9L

  Under mässdagarna kommer vi att visa upp ett stort antal truckar. Dels vår bästsäljare Hyundai 80D-9, men också vår senaste lansering – Hyundai 160D-9L.

  Ny handtruck eller ny 25-tons motvikstruck?

  Eller kanske något däremellan? I monter B05:19 och B04:80 visar vi hur vi kan hjälpa just ert företag! Vi erbjuder även en rad säkerhetslösningar i syfte att optimera trucksäkerheten på ert företag. Under mässdagarna kommer vi demonstrera ett 360 graders kamerasystem för optimal sikt och det nya systemet RedLine som visualiserar en röd zon runt trucken. Vi berättar också gärna mer om IPAS – ett varningssystem för gående i truckintensiv zon och vad ett Hyundai Safety Package innehåller.

   Fulladdad mässa!

  I år är Logistik & Transport extra laddat med tre hela mässdagar och ett flerdubblat mässområde som inkluderar fyra mässhallar, över 150 utställare, kostnadsfria seminarier, ett stort truckområde och konferens.

   Heja fram våra förare i Truck-SM!

  Under mässdagarna ska Sveriges bästa truckförare utses i Truck-SM. Tävlingen arrangeras av MaskinLeverantörerna i samarbete med Transportnytt. Förarna ska manövrera trucken i en bana med olika lyftmoment, utan att stöta i något, tappa godset eller göra andra regelbrott. Varje regelbrott ger ett tidstillägg på 5-10 sekunder. Snabbaste tiden vinner! Självklart är vi från Ottosson Truck/Hyundai med och tävlar.

   Så glöm inte att skriva ut ditt kostnadsfria entrékort till mässan som du finner här.

  https://tickets.svenskamassan.se/projects/esuccess/bin/iisclt.cia?n&OpenSession&esproject&20023&21639&900022018&&ProjectId=18002&KampId=XNET38765;0

   Vi ses i monter B05:19 och B04:80!

  Ottosson Truck/Hyundai

  Ottosson Truck, service, reservdelslager, omsättning, - Nyheter, Ottosson Truck, Hyundai - ctl00_cph1_dcMain_po_8_dc8_pg604_exnewsimg
 • Högtryck i produktionen

  Korttidshyr en truck och spara tid och pengar!
  Så tjänar du på att kortidshyra en truck. 
  Ottosson Tryck / Hyundai kan hjälpa dig att minska förlusterna vid oförutsedda händelser. 
  Att inte kunna förflytta material innebär att både tid och pengar kan gå förlorade, vilket kan räknas hem genom en korttidshyrning.   Ottosson Truck, service, reservdelslager, omsättning, - Nyheter, Ottosson Truck, Hyundai - ctl00_cph1_dcMain_po_8_dc8_pg602_exnewsimg
 • Rock´in the Road drar ut på sin 3:e turné för att visa Ottosson Truck / Hyundai LIVE!

  PRESSMEDDELANDE

  8 Mars 2018

  Det framgångsrika samarbetet mellan rockfestivalen Sweden Rock och Ottosson Truck / Hyundai fortsätter. För tredje året i rad bjuds såväl nya som befintliga kunder in till en ”roadshow” med visningar och provkörningar. Ett av världens modernaste och mest framgångsrika truckvarumärke – Hyundai får visa sin kraft och potential, samtidigt som det bjuds på mat och underhållning. 

  Rock´in the Road besöker följande orter under 2018:

  10 april GÖTEBORG

  12 april VARA

  17 maj NORRKÖPING

  5 juni NORJE / Sölvesborg (ca 700 m från Sweden Rock festivalområde)

  Hyundai gaffeltruckar är ett av världens modernaste och mest framgångsrika truckmärken med ambition att ytterligare stärka sin position i Sverige. Modellprogrammet är mycket omfattande med allt från lagertruckar, till trucklösningar för tung industri, sågverk och hamnar.

  Vid visningarna i Göteborg, Vara, Norrköping och Norje utanför Sölvesborg får visningsbesökarna chansen till information om Hyundais hela truckprogram. Demomaskiner i storleksspannet från elektriska hyllstaplare upp till Hyundais 16-tons dieseltruck kommer att finnas för demo och provkörning. 

  Samtidigt kommer Ottosson Truck att presentera sitt framgångsrika hyreskoncept för gaffeltruckar. Hyreslösningarna innebär att användarna kan tillgodose sitt truckbehov, optimalt anpassat efter verksamheten och därmed med hög kostnadseffektivitet.

  Tävlingsförare sökes!

  Under de här dagarna söker Ottosson Truck / Hyundai även efter två tävlingsförare som vill köra för Hyundai i Göteborg på TRUCK-SM i november 2018. Självklart står Ottosson Truck / Hyundai för alla omkostnader under tävlingarna! 

  Varför fortsätter Ottosson Truck Hyundai att satsa på den här typen av event?

  – Vi gillar musiken och känner nu med en del erfarenhet att vårt koncept är uppskattat bland kunder och intresserade. Det blir något ut över det vanliga som särskiljer oss från andra aktörer. Vi bjuder på mer än bara business. Vi träffas och visar våra produkter och har trevligt tillsammans. Stämningen är cool och avslappnad och det är det vi strävar efter i vår företagskultur, säger Anette Saleskog.

  Med inspiration av truck och hårdrock tas varje år fram en ny t-shirt med nytt motiv. Här kan vi nu avslöja årets motiv.


  ANMÄL DIG TILL ÅRETS ROADSHOW på www.ottossontruck.se eller via mail: info@ottossontruck.se
   

  För mer info:

  www.ottossontruck.se

  Bengt Joelsson, vd på Ottosson Truck AB, 0456-589775

  Anette Saleskog, marknadschef på Ottosson Truck AB, tel 0456-589776


  FAKTA OTTOSSON TRUCK AB:

  Svensk generalagent för Hyundai gaffeltruckar. Företaget erbjuder både försäljning och uthyrning av Hyundai gaffeltruckar och har 35 anställda. Huvudkontoret ligger i Norje norr om Sölvesborg och representeras med försäljning och uthyrning av truckar från Norje, Helsingborg och Norrköping. Serviceverkstäder och servicebussar utgår från nära 20 orter runt om i södra Sverige.  

  Ottosson Truck AB omsätter drygt 60 miljoner kronor.

  Hyundai Forklifts har sin tillverkning av gaffeltruckar i Sydkorea. Hyundai Forklifts har Europakontor, nybyggt reservdelslager och ett lager av leveransklara truckar i Belgien. Årligen säljs cirka 3 000 gaffeltruckar på den europeiska marknaden med lyftkapacitet från 1 till cirka 25 ton.

  Ottosson Truck, service, reservdelslager, omsättning, - Nyheter, Ottosson Truck, Hyundai - ctl00_cph1_dcMain_po_8_dc8_pg593_exnewsimg
 • Lokal service när dig med globala truckar i frontlinjen

  Ottosson Truck - Generalagent för Hyundai Forklifts i Sverige

  Tillsammans med våra återförsäljare runt om i Sverige förser vi truckmarknade med den bästa trucklösningen. 
  Personligt engagemang nära ditt företag - med världsomspännande industrikompetens för utveckling och tillväxt gör 
  Ottosson Truck / Hyundai
   till Det bästa av två världar

  Ottosson Truck, service, reservdelslager, omsättning, - Nyheter, Ottosson Truck, Hyundai - ctl00_cph1_dcMain_po_8_dc8_pg560_exnewsimg
 • Visa fler nyheter »
Vad säger våra kunder?

”Mycket serviceinriktad personal med mycket bra maskinkunskap”.

Saab Kockums

”Litet företag med mycket hög service och flexibilitet, precis som vi”.

Konga Mekaniska

”Ett bra samarbete under många år, där Ottossons Truck med rätt kompetens och med stor lyhördhet, uppfyller våra krav”

Stans & Press

”Personligt, Professionellt, och Prisvärt”

Smekab
Klicka här för att gå tillbaka

Vill du ha vårt nyhetsbrev?