En dag med truckar på schemat

Ottosson Truck/Hyundai bjöd in till utbildningsdag för eleverna på fordons- och transportprogrammet på Wendesgymnasiet i Kristianstad. En dag som förutom frukost, smörgåstårta och fika bjöd på en djupare inblick i hur ett företag som arbetar med truckar och truckservice ser ut och verkar. 

IMG_0862_8827.jpg

Eleverna fick i 2 grupper följa med Servicechef Lars-Erik Hedberg och Linus Åberg som är servictekniker och även har hand om teknisk support på Ottosson Truck/Hyundai.

Lars-Erik gick igenom hydraulik och visade olika sorters truckar, gaffelvagnar och gick även igenom de olika komponenter som finns inuti en truck.

IMG_0795_8827.jpg   IMG_0803_8827.jpg  

Linus fokuserade på att visa och gå igenom eltruckar, deras uppbyggnadsprincip med schema och komponenter samt olika batterityper och de inställningsmöjligheter man kan göra på dagens truckar.

IMG_0825_8827.jpg   IMG_0855_8827.jpg

Eleverna gick i årskurs 3 och har idag redan bestämt sina inriktningar men målet för dagen var ändå att sprida kunskap om att vara servicetekniker med inriktning på truck och att visa att det är ett intressant område med goda förutsättningar på arbetsmarknaden.

När vi frågade eleverna om deras tankar gällande att meka truck var de positiva och främst till den delen där man får arbeta som en ambulerande servicetekniker med egen servicebuss, det tyckte de lät som ett fritt arbete de skulle kunna tänka sig att ha.

- Vi hoppas killarna sprider positiva tankar till de yngre eleverna i årskurs 1 och 2 på Wendesgymnasiet som fortfarande kan välja inriktning på truck och att dessa då är mycket välkomna att göra sin praktik hos oss, avslutar Bengt Joelsson VD på Ottosson Truck/Hyundai.

  

Lite kort om Wendesgymnsiet

Wendesgymnasiet i Kristianstad erbjuder tre nationella yrkesprogram.

Bygg- och anläggningsprogrammet, VVS- och fastighetsprogrammet och Fordons- och transportprogrammet.

Fordons- och transportprogrammet.

Programmet vänder sig till den som är tekniskt intresserad och vill arbeta med service, underhåll och reparationer av personbilar, tunga fordon och mobila maskiner eller vill använda fordon för att utföra olika slags tjänster.

En inriktning i programmet är mot Lastbil och mobila maskiner.

Här fördjupar man sig antingen inom maskinmekanik eller lastbilsmekanik. Man specialiserar sig på tunga fordon och mobila maskiner som t ex grävmaskiner, traktorer och lastbilar.

Det man lär sig inom detta program är tillsyn, felsökning, service och reparation av lastbilar och mobila maskiner. I stort sett lär man sig samma sak som en personbils mekanikern, men här får man även lära sig mer om dieselmotorer samt hydrauliska och pneumatiska system. Yrkesutgångarna lastbilsmekaniker eller maskinmekaniker

Klicka här för att gå tillbaka

Vill du ha vårt nyhetsbrev?