FAQ truckar & truckservice

FAQ frågor och svar truckar & truckservice

Här hittar ni frågor och svar på vanliga frågor gällande truckar & truckservice, samt om reservdelar och tillbehör till truck och maskin.

FAQ Frågor och svar truckar & truckservice

FAQ  Truckar 

Frågor och svar truckar

Vilka typer av truckar erbjuder ni?

Vi kan tillgodose hela ert behov av olika truckar genom att erbjuda gaffel- /motviktstruckarlagertruckar, skjutstativtruckar, plocktruckar, ledstaplare, ståstaplare, sittstaplare, Lågledlyftare, fyrvägstruckar , palltruckar, smalgångstruckar och  dragtruckar.

Kan ni hjälpa mig att välja rätt truck för min verksamhet?

Absolut! Vi kan hjälpa dig att utvärdera dina specifika behov och rekommendera den bästa trucken för din verksamhet. Kontakta oss för att diskutera dina behov och få expertråd. Vi gör gärna en behovsanalys på plats hos er och tar fram ett förslag på vilka truckenheter just ni behöver.

Vilka märken av truckar säljer ni?

Vi säljer motvikstruckar och lagertruckar från Hyundai och Cat Lift Trucks, lagertruckar från Abeko, dragtruckar från Hyundai och Tecna samt fyrvägstruckar från Combilift. Kontakta din närmaste säljare

Vilka faktorer bör jag överväga när jag väljer en truck?

Några viktiga faktorer att överväga när man väljer truck är lyftkapacitet, lyfthöjd, truckens storlek och manövrerbarhet, drivkraft (diesel, elektrisk). Exempelvis kan en elektrisk truck vara bättre för inomhusarbete medan en dieseltruck kan vara bra för utomhusarbete. Vilken typ av hjul passar bäst för min arbetsmiljö? Det finns standard-, gummihjul, halvmassiva hjul eller andra typer av hjul som kan vara lämpliga beroende på arbetsmiljön.

Vad är ett Fleet management system?

Systemet kan erbjuda olika funktioner som spårning av truckens plats och rutt, bränslehantering, underhållsövervakning, förarhantering och rapportgenerering. Detta kan hjälpa till att upptäcka problem innan de uppstår, vilket kan förhindra oplanerade driftstopp och minska risken för olyckor. Totalt sett kan ett fleet management system bidra till ökad effektivitet, förbättrad säkerhet, lägre kostnader och en mer hållbar drift av truckflottan. Systemet kan kopplas till tex ID 06 och kräva inloggning av förare innan körning.

Behöver jag särskild utbildning / truckkort för att köra era truckar?

Truckar är kraftfulla maskiner som kräver specialiserad utbildning och certifiering för att använda. Det är viktigt att se till att alla förare har rätt utbildning och är certifierade innan de börjar använda trucken. Det finns fyra olika klasser av Truckkort, A till D. Klasserna gäller för olika typer av truckar, från smidiga ledstaplare till stora containertruckar. Det absolut vanligaste är att du tar ett kombinerat Truckkort A+B. Då har du behörighet att köra de vanligaste mindre trucktyperna.

Truckkort A – Gäller för låglyftande truckar.

Låglyftande plocktruck. Ledstaplare med eller utan åkplatta. Låglyftande åktruck stående eller sittande. Låglyftare med eller utan åkplatta.

Truckkort B – Gäller för höglyftande truckar.

Motviktstruck. Skjutstativtruck. Höglyftande plocktruck. Smalgångstruck.

Kontakta oss

 

FAQ – Truckservice

Erbjuder ni truckservice och reparationer?

Ja absolut, vi har ambulerande servicetekniker i Blekinge, Skåne, Småland, Västra Götaland, Östergötland och Värmland, samt verkstäder i Bromölla, Helsingborg, Norrköping, Vara och Karlstad. Boka service och eller reparation här.

Vilka typer av service utför ni?

Vi erbjuder truckservice och reparerar och servar truckar av alla modeller. Årlig kontroll av lyftkedjor, sprickindikering av gafflar och SBF127 brandskyddskontroll. Vi erbjuder även Serviceavtal till ett fast pris som debiteras vid servicetillfället. Här ingår årlig kontroll av lyftkedjor, sprickindikering av gafflar och SBF127 brandskyddskontroll mot tillägg. Vi håller koll på när det är dags för årlig service och kontaktar er för tidsbokning. Kostnadsuppföljning för optimal kostnadskontroll av er truckpark.

Hur lång tid tar det normalt sett att reparera en truck?

Vi är måna om att ta in så mycket information som möjligt innan vi skickar ut tekniker för att de skall ha rätt delar med sig. Vi beställer även hem det vi tror kunden behöver innan vi åker ut, för att truckteknikern skall ha alla delar med till första besöket. Kontakta vår serviceverkstad för uppskattad tidsåtgång gällande ert problem.

Kan ni utföra service på plats hos kunden?

Ja absolut, vi har ambulerande servicetekniker och servicebussar i Blekinge, Skåne, Småland, Västra Götaland, Östergötland och Värmland. Förutom verktyg och reservdelar är servicebilen också utrustad med slangpress vilket innebär att vi kan ordna läckage på hydrauliken utan onödig väntan. Boka service

Vad är underhållskraven för en truck?

En truck kräver regelbundet underhåll för att säkerställa säkerhet och optimal prestanda. Det kan inkludera rutinmässig inspektion en så kallad Daglig tillsyn, smörjning av rörliga delar, byte av slitna delar och allmän rengöring.

Vad innebär ”Daglig tillsyn” Kontrollkort truck?

Kontroll vid arbetsskifts början. Följande ska kontrolleras dagligen och antecknas i ett kontrollkort.

  1. Laddningsaggregat – Laddhandske, kablage. 2. Batteriet – Vattenpåfyllning efter laddning (endast eltruck). 3. Yttre skador – Hjul, slitage, Skärskador, fälgbultar. 4. Vätskenivåer – Hydraulolja, Motorolja, Bromsvätska, Kylarvätska, Bränsle, Läckage.
  2. Instrumentpanel – Ljus, Signaler, Kontrollampor, Säkerhetsbrytare. 6. Lyftsystemet – GAFFLAR och KEDJOR, Hydraulfunktioner till ändläge, Lyftbord. 7. Styrfunktioner – BROMSAR Färd och parkering. 8. Extra utrustning – Tillsatsaggregat, Draganordningar, Datautrustning. 9. Drifttimmar 10. Kontrollkortet Sign. av truckförare. 11. FÖRARPLATS – Säkerhetsbälte, Städning, Speglar.

 

 

FAQ – Reservdelar till truckar och maskiner

Har ni reservdelar till olika märken och modeller av truckar?

Ja, vi har reservdelar och tillbehör till truck och maskin av alla märken och modeller. Kontakta vår reservdelsavdelning så hjälper de dig.

Hur kan jag beställa reservdelar från er?

Ja, absolut! 50 år i truckbranschen har gjort Ottosson Truck till expert på allt gällande truckar oavsett fabrikat, inte minst när det kommer till tillbehör och reservdelar. På vårt reservdelslager ryms flera tusen artiklar och via vårt nätverk av underleverantörer får våra kunder tillgång till alla typer av tillbehör och reservdelar till Truck & Maskin oavsett fabrikat. Kontakta vår reservdelavdelning.

Kan ni hjälpa till med att hitta rätt reservdel om jag inte vet exakt vilken jag behöver?

Vi är Truckdelsexperter och vår expertis sträcker sig tillbaka till 1969. Vår långa erafenhet gör att vi kan hjälpa våra kunder utan krav på artikelnummer mm.

Kan ni leverera reservdelar snabbt?

Normal lagervara levereras på en dag. Via vårt nätverk av underleverantörer får våra kunder tillgång till alla typer av tillbehör och reservdelar till Truck & Maskin oavsett fabrikat. Är det delar som vi själva behöver beställa hem så har vi alltid som målsättning att dessa skall skickas vidare till kund samma dag som vi har fått delarna.

Bromölla

Nyängsgatan 8
295 39 Bromölla
Service: 0456 - 317 72

Helsingborg

Torbornavägen 21
253 68 Helsingborg
Service: 042 - 22 33 80

Norrköping

Butängsgatan 8A
602 23 Norrköping
Service: 011 - 33 90 84

Vara

Torggatan 56
534 50 Vara
Service: 0512 - 30 12 70

Karlstad

Östanvindsgatan 20
652 21 Karlstad
Service: 070 - 348 20 45