Götene Kyltransport och Götene Kyllager

En kontakt från lagerhylla till slutkund!

I 45 år har det familjeägda Götene Kyltransporter transporterat livsmedel från producent till konsument. Det som började med en lastbil 1976 har under åren växt till dagens ca 115 lastbilar för alla typer av kyl- och frystransporter.

Det första kyllagret byggdes i Götene 2004 och blev Götene Kyllager. I dag finns en kapacitet på över 48.000 pallplatser i en mängd olika temperaturzoner på kyllagerna som idag finns både i Götene och i Lidköping.

Ett vinnande koncept har redan från början varit möjligheten för kunden att ha en komplett partner, från egen produktion, via Götene Kyllager med plock och orderhantering samt frakt till slutkund. Enklare än så blir det inte.

De rymliga och flexibla lagerutrymmena, den stora fordonsparken och den gynnsamma geografiska placeringen gör Götene Kyllager till ett unikt logistikcenter. På en omkrets av 40 mil från Götene når man 90 procent av de svenska livsmedelskonsumenterna.

Omlastningshallen i kyl- och fryslagret kan beskrivas som själva hjärtat i företaget. Här förflyttas omkring 2000 pallar dagligen för att lastas, lossas eller förvaras på lagret med en stor truckpark med främst stödbenstruckar men även med motviktstruckar av olika fabrikat och modeller.

På hyllorna i kyllagret finns bland annat proteinprodukter, skaldjur, fisk och ost. Totalt finns varor från ett 40-tal olika kunder som till exempel Arla.

När vi frågar Johan Winqvist, lagerchef på Götene Kyllager varför valet föll på att köpa in truckar från Hyundai svarar han helt enkelt att det kändes som ett prisvärt alternativ och att man kunde svara uppemot de krav vi ställde på produkten.

Vi upplever både lågledlyftarna och motviktstruckarna som robusta och driftsäkra och med tanke på att de inte har kostat något extra vad gäller reparrationskostnader under den tiden vi haft dem så får vi väl säga att det är den bästa affären vi gjort, säger Johan med glimten i ögat.

De två motviktstruckarna som rullar på lagret i Götene är 2 st Hyundai 20BT-9U, de två första som levererades till Sverige i februari 2020 av Hyundais nya 9U serie. De är i djupstaplingsutförande med djupstaplingsbåge och de har även manuella utskjutsgafflar, auto-tilt och non marking däck, truckdatorer samt Triplexstativ i frisiktsutförande med en lyfthöjd på 6,5 m.

Truckarna används mycket i djupställagen och när vi var på besök användes den ena trucken till att flytta enorma mängder av ost! Vi fick se när Håkan, som är truckförare på Götene Kyllager skickligt lastade om ostar som just kommit från en annan del av lagret med en annan temperatur. På Götene Kyllger lastas ca 500 pallar om, inne på lagret då tex ost skall mogna i olika temperaturer innan de går ut till slutkund.

Naturligtvis frågade vi truckföraren Håkan om vad han tyckte om Hyundaitrucken  – ”En fantastiskt bra maskin” blev svaret.

Ottosson_truck_Gotene_kyllager_x3_2.jpg

Den kompakta Hyundai 20BT-9U manövreras skickligt mellan de enorma staplarna av ost som lastas om mellan olika temperaturzoner efter hand som de mognar innan leverans till slutkund.

Ottosson_truck_Gotene_kyllager_x3.jpg

Det går undan när Lågledlyftaren Hyundai 25EPR viner förbi med pallar av ost som kommer från en annan del av lagerbyggnaden innan Håkan tar över omlastningen med motviktstrucken.

20210917_105322_ny.jpg

På bild: Truckförare Håkan, Johan Winqvist, lagerchef Götene Kyllager, Jörgen Falk, säljare Ottosson Truck/Hyundai i Skaraborg, Nicklas Joelsson Björkman, Försäljningschef Ottosson Truck/Hyundai och Marknadsansvarig, Pernilla Stenström, Ottosson Truck/Hyundai.


Vill de veta mer om Hyundai 20BT-9U hittar du denna truck här >>

Vill du veta mer om Lågledlyftaren Hyundai 25EPR hittar du denna truck här >>

Vill du veta mer?

Vill du ha mer information? Lämna din e-post eller ditt telefonnummer så kontaktar vi dig.
Alternativt så når du oss på:

Tel: 0456 - 317 70

E-post: info@ottossontruck.se

Jag samtycker till att ni behandlar mina personuppgifter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår  dataskyddspolicy.

För att fortsätta, godkänn gärna GDPR 

Klicka här för att gå tillbaka

Vill du ha vårt nyhetsbrev?