Ingen Trall utan Truck på XL-BYGG

Nu har fyra generationer drivit bygghandel i Mjällby. Det som började som en järnhandel med anor från 1800-talet är idag ett privatägt företag som är medlem i XL-BYGG kedjan.

- Pappas farmor tog över järnhandel redan 1926, farfar tog över den 1973 och sedan ett år har jag tagit över, berättar Martina Petersson som nu är fjärde generationen på plats.

I tre av fyra generationer har, numera XL-BYGG Mjällby AB, samarbetat med Ottosson Truck/Hyundai.

XL-BYGG i Mjällby är det högsäsong april tom oktober och i år känner man av en ökad efterfrågan på material till diverse uteprojekt.

- Det märks att många är permitterade och har tid över i dessa Coronatider, och kanske går sommarens resekassa till att renovera och bygga trädäck i stället, säger Inge Södergren som är byggsäljare och ansvarig för alla transporter på XL-BYGG.

Det som går åt mest idag är trallvirke och här fyller våra truckar en viktig funktion för att se till att det finns trall framme för att täcka kundernas behov.

Det rullar 3 stycken truckar i lagerhallarna och ute på gården. Den första Hyundaitrucken köptes in 2016, då blev det en ny 5 tons eltruck som ersatte en 8 tons dieseltruck. Efter en utförd behovsanalys konstaterades att en Hyundai 50B-9 med en lyftkapacitet på 5 ton var mer än tillräcklig för det arbete som den skulle utföra.

I dagarna har ännu en ny Hyundaitruck beställts. Denna gång en mindre truck, en liten smidig Hyundai 13BTR-9 som skall kunna användas både på plocklagret, inne på det mindre butikslagret men som även skall kunna utgöra ett komplement när det är högtryck ute på gården.

Så vad gör att ni har samarbetat med Ottosson Truck i tre generationer, tror du Martina?

- Lokala företag blir starka tillsammans och en sammanfattning skulle kanske kunna vara:

”Trygg service, nära, bra, och kommer på en kvart” säger Martina glatt.

IMG_6779.jpg

Ingen trall utan truck på XL-BYGG i Mjällby med utesäljare Roger Sunesson vid ratten.

På bild överst:

VD Martina Petersson tillsammans med byggsäljare Inge Södergren och utesäljare Roger Sunesson.

 

Vill du veta mer?

Vill du ha mer information? Lämna din e-post eller ditt telefonnummer så kontaktar vi dig.
Alternativt så når du oss på:

Tel: 0456 - 317 70

E-post: info@ottossontruck.se

Jag samtycker till att ni behandlar mina personuppgifter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår  dataskyddspolicy.

För att fortsätta, godkänn gärna GDPR 

Klicka här för att gå tillbaka

Vill du ha vårt nyhetsbrev?