Inom 15 minuter är räddningen på väg!

Sjöräddningssällskapet skapades av eldsjälar för mer än 100 år sedan och idag finns det 72 räddningsstationer och fler än 230 räddningsbåtar runt hela Sveriges kust och vid våra största sjöar. Organisationen drivs av frivilliga och finansieras av gåvor, medlemskap och ideella insatser. Mer än 2200 frivilliga sjöräddare är beredda att rycka ut dygnet runt, året om, inom 15 minuter.

Sedan 2018 är Nogersund utanför Sölvesborg nytt viktigt centrum för Sjöräddningssällskapet. Här finns ett nytt centrallager, verkstad, utrymme för att serva och måla båtar från hela Sverige och nya fräscha utbildningslokaler med utsikt över den Blekingska skärgården. På plats i de nya lokalerna finns Bert-Ola Lindros och Mikael Stålberg som arbetar med förråd och drift och underhåll, och som frivilliga sjöräddare.

I och med de nya lokalerna kom ett behov av en truck som kunde lyfta både högt, tungt och som var liten och smidig att köra.

Personligt engagemang och lokalt samarbete

En av de som varit engagerad som sjöräddare är Joakim Ekelund på Ottosson Truck och därför var det naturligt för Mikael Stålberg att fråga Joakim, om Ottoson Truck hade en bättre begagnad truck som skulle passa deras behov i de nya lokalerna. I väntan på att rätt begagnad truck skulle dyka upp sponsrade Ottosson Truck, Sjöräddningssällskapet med en mindre truck. Men förutsättningarna förändrades och nu finns en nyinköpt Hyundai 20B – 9 på plats. En liten smidig eltruck med stor kapacitet och som uppfyller alla krav och önskemål som ställs på allt som används inom en organisation som räddar liv. Trucken har 2 tons lyftkapacitet, är utrustad med en Svensk gaffelvagn och ett triplex- stativ i frisiktsutförande som kan lyfta upp till 5,5 m, vilket krävs i de nya lokalerna.

sjoraddningne_ottosson_truck_inne.jpg

En nöjd Mikael Stålberg provkör den nya trucken tillsammans med Joakim Ekelund och Nicklas Joelsson Björkman från Ottosson Truck.

Vill du veta mer?

Vill du ha mer information? Lämna din e-post eller ditt telefonnummer så kontaktar vi dig.
Alternativt så når du oss på:

Tel: 0456 - 317 70

E-post: info@ottossontruck.se

Jag samtycker till att ni behandlar mina personuppgifter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår  dataskyddspolicy.

För att fortsätta, godkänn gärna GDPR 

Klicka här för att gå tillbaka

Vill du ha vårt nyhetsbrev?