På Stans & Press kan alla köra truck

Stans & Press grundades 1974 och har idag ca 70 medarbetare på företagets produktionsanläggningar som finns i Vilshult, Blomstermåla och Kallinge.

Stans & Press är underleverantör till ca 250 kunder från olika länder och branscher som tillverkar plåtprodukter i stål, rostfritt och aluminium.

Produktionsområdet är bland annat laserskärning (2D och 3D), vattenskärning, plasmaskärning, pressning, montering och svetsning.

Linda Andersson som är produktionsledare på Stans & Press i Vilshult har arbetat på företaget sedan 2001.

Linda berättar att på Stans & Press, kör idag alla medarbetare truck, men att de nu kommer att testa att ha en truckförare som är huvudansvarig för truckkörningen.

Så nu kommer Anders Bloom under en tid av utvärdering köra truck på heltid för att på så sätt underlätta och effektivisera för produktionen.

IMG_9953_ny1200.jpg

På anläggningen i Vilshult finns idag 13 truckar, allt från staplare till motviktstruckar från Hyundai och på gården står en riktigt gammal slitvarg, en Semax som en gång i tiden byggdes och utvecklades av Ottosson Truck. Fortfarande idag används den varje dag till tyngre lyft av plåt och skrot samt när snön kommer så åker snöskäret på.

 IMG_9988_1200.jpg

Linda berättar om när hon i sin tidiga karriär på företaget fick fråga hur man öppnade dörren på Semaxtrucken, inte visste hon då att en av Semaxtruckens specialiteter är gafflarna behöver vara helt nedsänkta för att dörren skulle kunna öppnas, inte helt enkelt att lista ut…

Linda berättar vidare att Stans & Press har haft en lång relation med Ottosson Truck. Även om andra truckmärken har prövats genom åren så har valet hamnat på de kompakta truckarna från Hyundai. Kravspecifikationen för köp av ny truck denna gång var just att den skulle kunna manövreras och köras i de smala gångarna med pallställ och även kunna lyft högt och stabilt. Hyundaitruckens dubbla drivmotorer ger den minimala svängradie och smidighet som Stans & Press efterfrågade.

- Vi har ett väldigt bra samarbete med Ottosson Truck, säger Linda.

All service sköts av Ottosson Truck och vid eventuella problem så är de snabbt på plats om inte samma dag, så nästa.

Idag var det dags för demo av ännu en Hyundai truck som ska provköras på anläggningen i Vilshult. En Hyundai 15BT-9 som visas av Ottosson Trucks säljare Jonathan Altergren.

 IMG_9938_1200.jpg

Bildtext: Jonathan Altergren, säljare på Ottosson Truck i Blekinge och Kronoberg går igenom demotrucken med Anders Bloom och Linda Andersson

 IMG-6485_1200.jpg

Bildtext: Trucken är utrustad med bland annat bluespot som är kopplad över färdriktningsväljaren och autotilt för en säkrare truckmiljö.

 

 IMG_9973_1200.jpg

Bildtext: Anders kollar så att trucken kommer in och kan manövrera i de smala gångarna med pallställ.

Demon fungerade väl och nu har Stans & Press ännu en truck från Hyundai på anläggningen i Vilshult.

 

Önskar ni en demo av truck på plats hos er? Kontakta någon av våra lokala säljare som ni hittar här >

Ottosson Trucks målsättning är att våra kunder ska känna sig trygga med vårt samarbete oavsett vilken servicenivå ni väljer. Avhjälpande reparationer, förebyggande underhåll eller ett komplett helhetskoncept med finansiering som möjliggör att man som kund kan fokusera på företagets huvudsakliga kärnverksamhet.

Se mer och läs om våra olika Service & Funktionsavtal här

Vill du veta mer?

Vill du ha mer information? Lämna din e-post eller ditt telefonnummer så kontaktar vi dig.
Alternativt så når du oss på:

Tel: 0456 - 317 70

E-post: info@ottossontruck.se

Jag samtycker till att ni behandlar mina personuppgifter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår  dataskyddspolicy.

För att fortsätta, godkänn gärna GDPR 

Klicka här för att gå tillbaka

Vill du ha vårt nyhetsbrev?