Frågor?

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

 Logga_MaskinLeverantorerna.jpg

 

Nyheter

 

 • 50-år och vi expanderar!

  2019 är ett stort Jubileumsår, Ottosson Truck har försett marknaden med truckar, underhåll och service sedan 1969.
  Den goda service har alltid varit ett vinnande koncept för Ottosson Truck. Servicebilar har i åratal åkt ut till kunder som önskar service på plats- och det gör de än idag. Ottosson Truck/Hyundai har sveriges mest engagerade servicetekniker som alltid arbetar nära dig, aldrig mer än 1h ifrån dig -Världskompetens 1 timme ifrån dig. 

  Ottosson Truck växer idag tillsammans med Hüllert Maskin i koncernen Vara Makinimport. 
  På plats i Vara finns nu säljare Peter Kling för att erbjuda truckmarknaden i Västra Götaland totallösningar som rätt truck, rätt service, rätt ergonomi, rätt pris och rätt finansiering. 

  På bilden ser vi koncernägare Nils-Gunnar Burge och Säljare för Västra Götaland Peter Kling

   

  Toppmeny - Nyheter, Ottosson Truck - ctl00_cph1_dcMain_po_62_dc62_pg629_exnewsimg
 • Vårstädning! Inbyteskampanj på motviktstruckar

  Behov av att förnya er truckpark? Då är det läge nu!
  24 månaders nygaranti ger trygghet och kostnadskontroll. 

  Vårstäda din truckpark!
  Villkor för din inbytestruck för detta erbjudande: 
  Inbytestrucken får max vara 10 år gammal eller max 8000 driftstimmar.
  Den måste vara CE-godkänd och vara i funktionsdugligt skick och vara utrustad med godkända gafflar samt lyftkedjor. 

  Detta erbjudandet gäller för ny diesel eller eltruck från HYUNDAI under perioden 1-Maj-2019 till 30 Juni-2019
  Gäller vid köp ny Hyundaitruck,tecknande av serviceavtal vid vald avtalsform Guld, Silver, eller Brons-vilken servicenivå passar era behov.
  Läs mer om vår avtalsformer här >>>>

  Vill du veta mer om våra produkter och avtalsformer är du varmt välkommen att kontakta vår försäljningsavdelning:
  E-post: forsaljning@ottossontruck.se

  Toppmeny - Nyheter, Ottosson Truck - ctl00_cph1_dcMain_po_62_dc62_pg621_exnewsimg
 • Tillväxt och Expansion! Servicetekniker-Södra Småland

  Vi söker ansvarstagande servicetekniker med erfarenhet av felsökning och reparationer av maskiner
  till Ottosson Truck AB.

  Är du sugen på en ny utmaning och vill vara med i gemenskapen och utveckla ett gediget familjeföretag som nu växlat upp och lyfter Sverige till nya höjder med sin Sverige-agentur för Hyundai? Då har vi troligen jobbet för dig.

  Arbetsuppgifter
  I rollen som servicetekniker kommer du att besöka företagets kunder där du självständigt utför  felsökningar, service och reparationer av deras truckar. Du kommer att ingå i ett nätverk av kollegor, cirka 55 trucktekniker, att bolla dina dagliga utmaningar med.
  Ditt arbete kommer att omfatta service och reparation av både eltruckar och diesel/gasoltruckar.
  Du sköter företagets, kunders truckar med ett stort engagemang och har eget kundansvar.

  Din profil
  Vi söker dig som har goda kunskaper om mekanik, elektronik och hydraulik samt har några års erfarenhet av felsökning och reparationer av maskiner. Meriterande är erfarenhet av just truckar, lantbruks- och/eller entreprenadmaskiner.
  Du har ett stort tekniskt intresse och trivs med att arbeta effektivt för att lösa kundernas behov.
  Du är van av att jobba ute på fältet och trivs att skapa goda relationer med dina kunder ute på fältet.

  Din personlighet är av största vikt för tjänsten. Du är strukturerad och disciplinerad i ditt arbete och att ta eget ansvar, initiativ och vara kreativ i ditt arbete trivs du med.

  Skicka din ansökan till:
  VD Bengt Joelsson, bengt.joelsson@ottossontruck.se
  Eller till: 
  Ottosson Truck AB
  Norjevägen 65
  294 76 Sölvesborg

  Toppmeny - Nyheter, Ottosson Truck - ctl00_cph1_dcMain_po_62_dc62_pg620_exnewsimg
 • Mjällby AIF Superettan

  Stolt Matchvärd till Mjällby AIF den 4-Maj på Strandvallen!
  Följ med oss på fotboll och se delar av vårt produktsortiment.
  Är du befintlig kund hos oss idag/kör du hyundaitruck på din arbetsplats?
  Anmäl dig/ditt intresse till forsaljning@ottossontruck.se
  Vid anmälan ange: Företag du representerar,Namn,email...
  Först till kvarn begränsat antal platser

  Toppmeny - Nyheter, Ottosson Truck - ctl00_cph1_dcMain_po_62_dc62_pg618_exnewsimg
 • Hyundai gaffeltruck från Ottosson Truck AB: Roterande förarplats ger säkrare körning

  När Holmen Paper AB investerar i truckar till pappersbruket i Braviken utanför Norrköping är Hyundai med roterbar förarplats en självklarhet.

  På pappersbruket finns tre Hyundaitruckar i arbete sedan lång tid och ännu en levereras inom kort. Bland truckförarna är Hyundai en favorit. Den roterbara förarplatsen är en av anledningarna – det är en funktion som konstruerats av Ottosson Truck och levereras när kunden önskar det.

  Truckarnas uppgift är att sköta logistiken med pappersrullar från pappersmaskinerna till de fyra magasinen som lagrar papper, samt när rullarna ska lastas på långtradare eller båt. Majoriteten av rullarna hanteras stående och truckarna är utrustade med dubbla klämaggregat. Totalt hanteras 600 000 ton pappersrullar varje år, så kraven på truckarna och logistiken inom pappersbruket är höga. Driften pågår dygnet runt alla dagar hela året.

  Att köra pappersrullar skapar problem med sikten: – När vi har pappersrullar i klämaggregaten så finns det ingen sikt framåt. Då är det backning som gäller och det sliter på nacke och kropp att vända sig om, berättar truckföraren Per Kärnfalk. Den truck som han kör är en Hyundai 110D-9, som är utrustad med dubbla klämaggregat. Den klarar att lyfta och transportera pappersrullar på upp till 8,3 ton. När sikten framåt försvinner så är roterande förarplats en välkommen egenskap. De Hyundai som levereras av Ottosson Truck AB har förarplats som kan roteras hela 180 grader. Det ökar säkerheten markant eftersom sikten är helt ostörd även vid körning med last. – Vi kan vända förarplatsen och, så att säga, köra framåt när vi backar. Det ger bra sikt och spar mycket på kroppen, säger han. Att rotera helt om görs framförallt vid lite längre transport. Vid korta sträckor nöjer sig de flesta truckförarna med att rotera ungefär 70-75 grader. Även det gör backningen mycket enklare.

  Holmen Paper har haft Hyundai från Ottosson Truck sedan 2012. Hyundai och Ottosson erbjuder fullt vändbar förarplats. – Även prisbilden för Hyundai och den höga driftsäkerheten är starka argument för att satsa på Hyundai, säger gruppchef Stefan Lundqvist som har ansvar för driften med truckarna. Kraven på driftsäkerhet är hög och även hög komfort är en önskvärd egenskap som Hyundai lever upp till. Flexibla stolsinställningar, god sikt och bra luftkonditionering är ytterligare krav.

   

  BASFAKTA GAFFELTRUCK HYUNDAI 110D-9:

  Maskinvikt: 16 275 kilo Motor: 6-cylindrig Cummins diesel på 6,7 liter Motoreffekt: 122 kW (166 hk) Drivlina: Hydrostat med Power Shift Max transporthastighet: 36 km/tim Lyftkapacitet: 11 000 kilo (exklusive klämbankar)

    

  BILDFILER: Fri användningsrätt vid angivande av fotograf. 


  BILDTEXT: Hyundai från Ottosson Truck är favorit bland truckförarna. (Foto: Mats Thorner)


  Toppmeny - Nyheter, Ottosson Truck - ctl00_cph1_dcMain_po_62_dc62_pg611_exnewsimg
 • God Jul och Gott Nytt År!

  Tack ALLA – för ett fantastiskt givande år!

  Så här i slutet av året är det intressant att göra en liten återblick och konstatera att Ottosson Truck på allvar har etablerat truckvarumärket Hyundai i Sverige. 

  Ökad lojalitet
  De som tidigare valt Hyundai väljer att köpa fler och de som söker nytt är mer intresserade. Vi erbjuder dessutom en tät närvaro på marknaden för att behålla hög servicenivå. Under året har vi anställt fler tekniker och säljare för att möta marknadens krav.

  Här är några exempel på affärer som vi är stolta över:
  Holmen Paper fick under 2018 ytterligare en Hyundai 110D-9 med vändbar förarplats levererad. En fjärde maskin är beställd för leverans vid årsskiftet.
  Svensk Husproduktion fortsätter att optimera sin truckpark enligt gemensam plan för optimal logistik i fabriken.
  Saab Kockums har gett oss fortsatt förtroende att leverara ett flertal nya Hyundai truckar under året. Största Hyundai trucken i deras verksamhet lyfter hela 18 ton.
  Yaskawa Motoman fick nyligen sin tredje Hyundai truck levererad. Den här gången en Hyundai 50B-9 som ska gå i den tillbyggda fabriken i Torsås.
  Nordic Brass valde en ny Hyundai 80D-9 inkl värdaggregat till sin anläggning i Gusum.

   

  Ökat intresse 

  Efter höstens lyckade Truck & Logistikmässa i Göteborg fick vi en bekräftelse på att intresset för Ottosson Truck / Hyundai har ökat markant. ”Enkel och säker truckhantering” togs väl emot av mässans besökare.

  Starkare organisation

  2018 var det första året med våra nya ägare Vara Maskinimport i ryggen. Till följd av detta har vi två systerbolag i form av Hullert Maskin och Svenska Jekko. Vi kompletterar varandra i vårt kunderbjudande där vi och våra kunder redan nu ser synergieffekter som gynnar alla.

  Julgåva som räddar liv

  I år har vi bestämt oss för att satsa på en julgåva som räddar liv. Därför går alla våra julklappspengar till Cancerfonden som är en fristående, ideell insamlingsorganisation som arbetar för att fler ska överleva och färre ska drabbas av cancer. 

   

  God Jul & Gott Nytt År önskar
  Ottosson Truck / Hyundai

  Toppmeny - Nyheter, Ottosson Truck - ctl00_cph1_dcMain_po_62_dc62_pg613_exnewsimg
 • Visa fler nyheter »
Vad säger våra kunder?

”Litet företag med mycket hög service och flexibilitet, precis som vi”.

Konga Mekaniska

”Ett bra samarbete under många år, där Ottossons Truck med rätt kompetens och med stor lyhördhet, uppfyller våra krav”

Stans & Press

”Mycket serviceinriktad personal med mycket bra maskinkunskap”.

Saab Kockums

”Personligt, Professionellt, och Prisvärt”

Smekab
Klicka här för att gå tillbaka

Vill du ha vårt nyhetsbrev?