Nyheter

Följ Ottosson Truck med våra nyheter här på hemsidan.


 • Hyundai håller ställningarna

  Att IBS Byggnadsställningar, Ställningsmontage Syd och Temo Management alla är framgångsrika företag inom ställningsbyggarbranschen går inte att ta miste på. En gemensam nämnare som kanske däremot inte är lika självklar är deras truckparker. 

  Allt fler företag inom ställningsbyggarbranschen väljer Hyundaitruckar. För många är de prisvärda, håller hög kvalitet och är anpassningsbara. Det privatägda företaget IBS Byggnadsställningar är ett av företagen som valt att investera i Hyundaitruckar under de senaste åren. Under sina 40 verksamma år finns de i dag etablerade i Östergötland, Göteborg och Kalmar län med kunder över hela landet. I företaget finns 7-8 truckar som används dagligen, och under 2017 inledde de ett samarbete med Ottosson Truck/Hyundai.

  – De tre senaste truckarna har vi köpt via Ottosson Truck/Hyundai. Jag tycker att de svarat upp bra på de frågor vi ställt, hållit leveranstiderna och varit öppna för att anpassa truckarna efter våra behov, berättar IBS Byggnadsställningars vd Daniel Asp.

  Vad gäller Ställningsmontage Syd är de aningen nyare på Hyundaifronten. I skrivande stund är den första Hyundaitrucken på väg till företaget som startades under 2006 av bröderna Martin och Peter Larsen. I dag monterar och demonterar de byggnadsställningar runt om i Skåne och har omkring 35 anställda.

  – Till för två år sedan har vi klarat oss på en maskin, så denna är vår andra och kommer att användas på vårt lager i Sjöbo. Vi har provat många olika truckar men aldrig hittat någon som varit bra. Just nu hjälper Ottosson Truck/Hyundai oss med en lånetruck, den löser uppgiften på ett bra sätt fram tills vår nya specialanpassade truck anländer. På Temo Management i Sölvesborg har man haft ett nära samarbete med Ottosson Truck/Hyundai i flera år. Företaget startade 2012, har 25 anställda och arbetar i dag mot industri-, bygg- och anläggningssektorn – huvudsakligen i Blekinge. Från början hjälpte Ottosson Truck/Hyundai till med reparation av Temo Managements gamla truckar, men efter några år valde man att investera i två helt nya. Nu är dessutom en tredje på väg.

  – Truckarna vi har nu har jag och David på Ottosson Truck/Hyundai anpassat helt efter vår verksamhet med bland annat dubbelmonterade drivhjul och bredare gaffelvagn som är viktigt för att få bra stabilitet. Våra truckar används dagligen och är viktiga för vårt arbete, berättar Martin Olofsson, en av Temo Managements ägare.

  Vad gör Hyundaitrucken lämplig för ert dagliga arbete? 

  – Jag tycker den svarar upp till den kvaliteten vi förväntade oss i förhållande till priset, säger Daniel Asp.

  – Vi har köpt en mer ovanlig variant med dubbla framhjul som fördelar lasten bättre. Trucken används varje dag, hela tiden, så det är viktigt att allt fungerar. Med vår lånetruck har det inte varit några problem alls. Den nya känns väldigt anpassad för oss, så det blir nog riktigt bra, säger Martin Larsen.

  – Hyundai har vi erfarenhet av sedan 2015 när vi började köpa deras bilar. Det är prisvärt och vi är mycket nöjda med den höga kvaliteten. Därför kändes det tryggt att investera i truckar av samma märke. Vi har ett riktigt fint samarbete med Ottosson/Truck Hyundai med bra service och ordning och reda som jag uppskattar. Det är ett gammalt lokalt företag som ligger nära oss vilket också är roligt, säger Martin Olofsson.

  Ottosson Truck/Hyundais säljare David Tkaczyk och Temo Managements truckförare Filip Olofsson.

  Ottosson Truck, service, reservdelslager, omsättning, - Nyheter, Ottosson Truck, Hyundai - ctl00_cph1_dcMain_po_8_dc8_pg703_exnewsimg
 • TACK ALLA - GOD JUL

  Header_jul_med_tomte_nya.jpg


  Tack ALLA – för ett fantastiskt givande jubileumsår!
  Så här i slutet av året är det intressant att göra en liten återblick och konstatera att Ottosson Truck fortsatt är en pigg 50-åring,
  som utvecklas och bryter ny mark med truckvarumärket Hyundai i Sverige. 

  Lojala kunder, Ökat intresse, Starkare organisation
  De som tidigare har valt Hyundai väljer att köpa fler och de som söker ny truck är mer intresserade.
  Ottosson Truck/Hyundai erbjuder dessutom en tät närvaro på den svenska truckmarknaden för att behålla en hög servicenivå.
  Under året har Ottosson Truck/Hyundai satsat på två nya områden i Sverige, i Västra Götaland med utgångspunkt Vara, samt i Värmland med utgångspunkt Karlstad.
  Peter Kling & Klas Vangen är nu ansvariga säljare på områdena, med Hüllert maskin och Karlstad Truck & Maskin som servicepartner.

  Året startade med lansering av Ottosson Trucks 50-årsjubileum i form av film, tidning, event och fortsatte med en lyckad
  Easy Fair-mässa i Stockholm. På mässan fick vi bekräftelse på att inmot av mässbesökare.

  2019 har möjligheten till synergieffekter med vår ägare, Vara maskinimports bolag börjat ge resultat.
  Ottosson Truck/Hyundai och våra systerbolag i form av Hüllert Maskin och Svenska Jekko kompletterar varandra.

  JULGÅVA SOM RÄDDAR LIV!
  Ottosson Truck/ Hyundai satsar på en julgåva som räddar liv.
  Alla julklappspengar går till Cancerfonden som är en fristående, ideell insamlingsorganisation som arbetar för att fler ska överleva och färre ska drabbas av cancer.
  Vi skänker en tanke till de som är drabbade och deras familjer.

  God Jul & Gott Nytt År önskar
  Vd Bengt Joelsson med personal

   

  Ottosson Truck, service, reservdelslager, omsättning, - Nyheter, Ottosson Truck, Hyundai - ctl00_cph1_dcMain_po_8_dc8_pg701_exnewsimg
 • Truckhantering i 25 minusgrader

  Specialanpassad truck underlättar vardagen för Skillinge Fisk-Impex. I år är det inte bara Ottosson Truck som jubilerar.
  För 30 år sedan startade Tom Ekström Skillinge Fisk-Impex som i dag har blivit en av de ledande verksamheterna inom sydsvensk fiskindustri.

  Skillinge Fisk-Impex består av tre avdelningar:
  En sillavdelning med fiskebutik och rökning, en torskavdelning där det produceras torskfilé och en avdelning med ett fryshus där allt som inte säljs på färskvaruhandeln tas om hand för vidareförsäljning ut i Europa.

  En som arbetat på företaget i 16 år är Torbjörn Persson. Han är både platsansvarig för fryshuset, ekonomiansvarig för hela företaget och har varit med sedan man köpte sin första maskin av Ottosson Truck för ungefär fem år sedan.

  – Från början var det egentligen tre olika företag. Sillen hade sina truckar, torsken hade sina och fryshuset sina.
  Varje avdelning skötte om sina egna reparationer, berättar han.
  Ifjol valde man att ingå ett serviceavtal med Ottosson Truck som i dag har ett helhetsansvar över hela truckparken.

  – Nu får vi en helt annan helhetsbild. Dels har vi kontinuerlig service av samma reparatör, och dels får vi en mycket bättre överblick. Sedan har vi en och samma kontaktperson, och det är en stor fördel för oss.
  I truckparken finns 15 maskiner. En del av truckarna är lite äldre, andra är lite nyare. Några av de senare tillskotten är två eltruckar från Hyundai.

  – Från början var jag lite skeptisk, men det har fungerat bra.
  Eltruckar kommer mer och mer, och det är ju dessutom både bättre för miljön och ekonomin.
  Dessutom finns en truck helt specialutformad för att kunna hantera klimatet inne i Skillinge Fisk-Impex fryshus.

  – Dels behövde vi lite speciella mått. Eftersom några delar av fryshuset är byggda på 50-talet kommer vi inte in med för
  höga truckar där. Sedan är rutorna värmebelagda för att klara kondensen som annars uppstår när trucken körs mellan
  25 minusgrader och 25 plusgrader. Specialvärmaren håller både förare och hytten varm.

  Hur upplever du samarbetet med Ottosson Truck?
  – De var väldigt aktiva och hittade verkligen lösningar som passar oss och vår verksamhet. Säljaren gav ett proffsigt intryck från
  början och truckarna lever verkligen upp till förväntningarna

  Ottosson Truck, service, reservdelslager, omsättning, - Nyheter, Ottosson Truck, Hyundai - ctl00_cph1_dcMain_po_8_dc8_pg693_exnewsimg
 • Hyundai håller ställningarna!

  Att IBS Byggnadsställningar, Ställningsmontage Syd och Temo Management alla är framgångsrika företag inom ställningsbyggarbranschen går inte att ta miste på. En gemensam nämnare som kanske däremot inte är lika självklar är deras truckparker.

  Allt fler företag inom ställningsbyggarbranschen väljer Hyundaitruckar. För många är de prisvärda, håller hög kvalité och är anpassningsbara. Det privatägda företaget IBS Byggnadsställningar är ett av företagen som valt att investera i Hyundaitruckar under de senaste åren. Under sina 40 verksamma år finns de i dag etablerade i Östergötland, Göteborg och Kalmar län med kunder över hela landet. I företaget finns 7-8 truckar som används dagligen, och under 2017 inledde de ett samarbete med Ottosson Truck/Hyundai. 

  De tre senaste truckarna har vi köpt via Ottosson Truck/Hyundai. Jag tycker att de svarat upp bra på de frågor vi ställt, hållit leveranstiderna och varit öppna för att anpassa truckarna efter våra behov, berättar IBS Byggnadsställningars vd Daniel Asp.

  Vad gäller Ställningsmontage Syd är de aningen nyare på Hyundaifronten. I skrivande stund är den första Hyundaitrucken på väg till företaget som startades under 2006 av bröderna Martin och Peter Larsen. I dag monterar och demonterar de byggnadsställningar runt om i Skåne och har omkring 35 anställda.

  – Till för två år sedan har vi klarat oss på en maskin, så denna är vår andra och kommer att användas på vårt lager i Sjöbo. Vi har provat många olika truckar men aldrig hittat någon som varit bra. Just nu hjälper Ottosson Truck/Hyundai oss med en lånetruck, den löser uppgiften på ett bra sätt fram tills vår nya specialanpassade truck anländer.

  På Temo Management i Sölvesborg har man haft ett nära samarbete med Ottosson Truck/Hyundai i flera år.
  Företaget startade 2012, har 25 anställda och arbetar i dag mot industri-, bygg- och anläggningssektorn – huvudsakligen i Blekinge.
  Från början hjälpte Ottosson Truck/Hyundai till med reparation av Temo Managements gamla truckar, men efter några år valde man att investera i två helt nya. Nu är dessutom en tredje på väg.

  – Truckarna vi har nu har jag och David på Ottosson Truck/Hyundai anpassat helt efter vår verksamhet med bland annat dubbelmonterade drivhjul och bredare gaffelvagn som är viktigt för att få bra stabilitet. Våra truckar används dagligen och är
  viktiga för vårt arbete, berättar Martin Olofsson, en av Temo Managements ägare.

  Vad gör Hyundaitrucken lämplig för ert dagliga arbete?
  – Jag tycker den svarar upp till den kvaliteten vi förväntade oss i förhållande till priset, säger Daniel Asp.

  – Vi har köpt en mer ovanlig variant med dubbla framhjul som fördelar lasten bättre. Trucken används varje dag, hela tiden, så det är viktigt att allt fungerar. Med vår lånetruck har det inte varit några problem alls. Den nya känns väldigt anpassad för oss, så det blir nog riktigt bra, säger Martin Larsen.

  – Hyundai har vi erfarenhet av sedan 2015 när vi började köpa deras bilar. Det är prisvärt och vi är mycket nöjda med den höga kvaliteten. Därför kändes det tryggt att investera i truckar av samma märke. Vi har ett riktigt fint samarbete med Ottosson/Truck Hyundai med bra service och ordning och reda som jag uppskattar. Det är ett gammalt lokalt företag som ligger nära oss vilket också är roligt, säger Martin Olofsson.

  På bilden nedan ser vi Ottosson Truck/Hyundais säljare David Tkaczy och Temo Managements truckförare Filip Olofsson

  Truck.jpg

  Ottosson Truck, service, reservdelslager, omsättning, - Nyheter, Ottosson Truck, Hyundai - ctl00_cph1_dcMain_po_8_dc8_pg673_exnewsimg
 • Steel fabrication, trucks and rock 'n' roll

  På Europanivå uppmärksammar Hyundai Material Handling Ottosson Truck/Hyundais samarbete tillsammans med Hjalmarssons. 

  A shared interest in steel, trucks and rock 'n' roll is the secret behind the successful collaboration between the companies Ottosson Truck/Hyundai and Hjalmarssons in the Swedish municipality of Sölvesborg.

  Hjalmarssons has had a full workshop since 1985. To keep production running as smoothly as possible, it is important that everything works properly. That is why they have taken steps like entering into a total solution together with Ottosson Truck/Hyundai. 

  Hjalmarssons is a family company founded in the mid-1980s. Today, they provide products and services to customers in a variety of business areas. In a production space spanning 6,000 square meters (about 64,600 square feet), they handle everything from steel fabrication, forging and HVAC to licensed welding and cutting.

  As part of production, components must be moved and trucks loaded. The need for well-functioning and reliable trucks is great, which is why Hjalmarssons invested in new Hyundai trucks from Ottosson Truck/Hyundai in recent years.

  "A couple of years ago, we bought the first two trucks, and this summer we will replace some old ones with two new electric trucks," says Stefan Isacsson, who is responsible for procurement at Hjalmarssons.

  According to Stefan Isacsson, there are a number of reasons why Hjalmarssons chose Ottosson Truck/ Hyundai. For one, they like the total solution that includes everything from servicing to inspection and checks. Proximity is another advantage.

  "If anything goes wrong, they can be here in an hour. It is a good partnership. That's why we are choosing to invest in two more trucks," says Stefan Isacsson.

  In the coming summer, there are not only two new trucks to look forward to. There is also a bit of rock 'n' roll. At the Svveden Rock Festival, Hjalmarssons will be on hand with a tent in the VIP area to show off and talk about their operations. Visitors will also have the opportunity to compete, win prizes and talk to salespeople and project managers. Ottosson Truck/Hyundai previously took part in a similar event with their Rockin' the Road concept. Because the setup really put Hyundai on the Swedish truck map, they can guarantee that Hjalmarssons is hitching their star to a winning concept and making it their own this year. In addition to rock 'n' roll, there is a common denominator. His name is Pär Johansson. He serves as art director at Knoester & Co and has previous experience working at Sweden Rock. To prepare for the event, he designed material in the form of logos, t-shirts and invitations to both Ottosson Truck/Hyundai and Hjalmarssons.

  "We chose to partner with Sweden Rock for a number of different reasons. One is that many of our employees have a huge interest in rock music, and another is that we enjoy working locally. We will be running an industry theme that goes hand in hand with our operations and hard rock," explains marketing manager Alice Nilsson.

  What the summer has to offer Hjalmarssons – beyond new trucks and rock 'n' roll – remains to be seen. One thing that's certain is that the environment will remain in focus.

  "We consider environmental work important, and after the last deal we sold or scrapped all diesel trucks and replaced them with electric ones. Naturally, being able to perform this upgrade with a local company like Ottosson Truck/Hyundai makes it even more special," concludes Stefan Isacsson. 

  Ottosson Truck, service, reservdelslager, omsättning, - Nyheter, Ottosson Truck, Hyundai - ctl00_cph1_dcMain_po_8_dc8_pg689_exnewsimg
 • VIP-lunch i Vara 29 november

  Välkommen på VIP-lunch!

  Välkommen på vårt lunchevent där vi kommer att presentera Ottosson Truck/Hyundais gemensamma vision tillsammans med Hüllert maskin i Vara.

  Förutom att bjuda på lunch kommer vi att visa ett urval av våra Hyundaitruckar, Merlo teleskoplastare och Jekko minikranar.

  Datum: Fredagen den 29 november

  Tid: 11.00-14.00

  Plats: Hüllert Maskins utställningslokaler, Torggatan 56, Vara

  OSA senast 26 november till peter.kling@ottossontruck.se


  Ottosson Truck, service, reservdelslager, omsättning, - Nyheter, Ottosson Truck, Hyundai - ctl00_cph1_dcMain_po_8_dc8_pg687_exnewsimg
 • Visa fler nyheter »
Vad säger våra kunder?

”Litet företag med mycket hög service och flexibilitet, precis som vi”.

Konga Mekaniska

”Personligt, Professionellt, och Prisvärt”

Smekab

”Ett bra samarbete under många år, där Ottossons Truck med rätt kompetens och med stor lyhördhet, uppfyller våra krav”

Stans & Press

”Mycket serviceinriktad personal med mycket bra maskinkunskap”.

Saab Kockums
Klicka här för att gå tillbaka

Vill du ha vårt nyhetsbrev?