Ottosson Truck - Reservdelar och tillbehör

Pressreleaser

Här hittar du våra senaste pressreleaser.

Ottosson Truck förvärvar All-Truck AT AB i Norrköping.
-Vi tar nu ett nytt strategiskt steg för att växa och ser mycket positivt på att få ett så starkt företag i vår verksamhet som All-Truck, säger Anette Saleskog, ägare för Ottosson Truck.

Affären betyder att Ottosson Truck övertar hela bolaget och anställda följer med, vilket är en trygghet för befintliga kunder och anställda hos All-Truck.
-Det känns bra och spännande att bli en del av Ottosson Truck. Vi är båda familjeföretag och har samma filosofi och samsyn på kunder och anställda, säger Jonas Andersson.
Jonas är son till Hans Andersson, som gemensamt har ägt och drivit All-Truck. Han går i pension men Jonas stannar kvar i företaget. Som säljare kan han nu helt fokusera på kunderna.

För All-trucks kunder blir kundkontakten som tidigare, men de får samtidigt tillgång till ännu bredare kompetens och ett stort sortiment.
-Vi kommer inom kort även att anställa minst en ny servicetekniker i Norrköping, säger Anette Saleskog.

SÖKER ÄVEN NYA ÅTERFÖRSÄLJARE
Ottosson Truck ser hela Sverige som sin marknad och kommer genomförvärvet av All-Truck närmare kunder i Östergötland och regionen i Norrköping och Linköping.
-All-Truck är ett genuint och välskött företag. Tillsammans blir vi nu en starkare partner och når en större marknad för Hyundaitruckar, säger Anette Saleskog.
Vi är mycket måna om att erbjuda hör kundservice,prioriterad närhet till kunderna och arbeta för att allt ska fungera på bästa sätt hos våra kunder.

Ottosson Truck har en målsättning att fortsätta växa genom förvärv när tillfälle ges.
-Det gäller att hitta rätt företag som passar in i våra grundvärderingar.För att skapa tillväxt och tydligare närvaro söker vi även fler återförsäljare över hela landet, avslutar Anette Saleskog.

Sweden Rock i unikt samarbete med Ottosson Truck AB = Rockin the Road. Under våren kommer ett av världens starkast truck-varumärken – Hyundai att rocka loss på vägarna runt om i Sverige. Ottosson Truck AB gör en turné kallad Hyundai Rockin the Road.

Ottosson Truck – på stark frammarsch i Sverige med varumärket Hyundai
På turnén kommer Hyundais truckar visas upp med alla sina goda egenskaper för kunder och andra intressenter som ser sig om efter något nytt på truckfronten. Ottosson Truck AB är sedan 2015 totalanvarig för hela Sverige som importör och generalagent för det globala truckmärket Hyundai.

– Med över 45 års erfarenhet i truckbranschen ligger vår unikitet i vår breda kompetens, säger Marknadschef Anette Saleskog som också äger Ottosson Truck AB. Vi levererar inte bara trucken utan vi anpassar den till kundens verksamhet – vi ser till att trucken lever ett gott liv och presterar långsiktigt.

Ottosson Truck växer
Ottosson Truck AB har det senaste året växt med 50% i omsättning och beräknar en tillväxt på 30% under 2016.
Företaget har under det senaste året växt både organiskt och men även med företagsköp samt med nya återförsäljare.
Vårens Roadshow väntas leda till ett starkare ”trucksverige” för Ottosson Truck/Hyundai.

Viktigt att jobba nära återförsäljare och kunder.
Ottosson Truck AB bjuder nu in till visning, provkörning, tävlingar om biljetter till Sweden Rock, mat och
gemenskap där truckintresserade träffas och snackar alla typer av truckbry.
– Genom att erbjuda truckmarknaden i Sverige kundanpassade trucklösningar och optimal service skall vi gemensamt med kund finna långsiktig lönsamhet. Det är vår affärsidé, säger Bengt Joelsson VD för Ottosson Truck.
– Det gör vi med hög servicegrad, nära samarbete och förståelse för kunden.

On-tour Rockin the Road sker i samarbete med:
SMM Truck AB – Södertälje
ALL-TRUCK AT AB – Norrköping
SYDTRADE TRUCKAR AB – Växjö
AltiTruck AB – Halmstad
UPPLANDS TRUCKTEKNIK AB – Uppsala
WTS Västerås Truckservice AB – Västerås

Turnén startar i Malmö 12-13 april och går vidare till Helsingborg 18-19 april, Halmstad 21-22 april, Norrköping 27-28 april, Västerås 10-11 maj, Södertälje 17-18 maj, Växjö 25-26 maj och slutligen Norje 8 juni. Finalen står den 9-11 Juni inne på Sweden Rocks festivalområde.

Varför samarbete med Sweden Rock?
– Varför inte, säger marknadskoordinatorn Pernilla Stenström och fortsätter; Sweden Rock är Sveriges största rockfestival och är oerhört populär bland många truckförare. Vi vill göra något unikt med vår Roadshow som tillför extra mervärde vad gäller upplevelse. Därför har vi valt att samarbete med Sweden Rock.
Dessutom ligger Sweden Rock festival i direkt anslutning till Ottosson Trucks anläggningar i Norje. Sweden Rock är goda samarbetspartners – de har bland annat tagit fram illustrationer till vårt kampanjmaterial.
Vi tillför något nytt i branschen som känns både spännande och roligt.

Presskontakt Marknadschef
Anette Saleskog
Direkt/sms 0456-589 776
anette@ottossontruck.se

Presskontakt VD
Bengt Joelsson
Direkt/sms 0456-589 775
bengt@ottossontruck.se

Ottosson Truck grundades 1969 och företaget har sedan dess präglats av nytänkande utifrån marknadens behov. Ottosson Truck servicebilar är alltid nära sina kunder vilket innebär – aldrig mer än 1 timme ifrån kunden – ett stort nätverk med 55 servicetekniker runt om i Sverige. Ottosson Truck tror på snabb, flexibel och hög kvalité vad gäller tjänster. Ottosson Truck är stolt importör och generalagent för globalledande Hyundai.

Hittelön för att finna rätt medarbetare?

Hittelön 6000:-

…till den som tipsar oss om rätt Teamleader – Servicetekniker i västra Skåne till vår basenhet i Helsingborg.

Maila till info@ottossontruck.se
Ange för- och efternamn på din kandidat samt telefon- och e-post-uppgifter.
Motivera kortfattat varför du tror din kandidat är rätt person för jobbet.
Glöm inte att ange ditt eget namn och dina kontaktuppgifter så vi kan administrera din belöning.
Inom kort kommer vi att ringa upp alla kandidater för att kontrollera intresse och boka tid för intervju.

Med anledning av expansion i regionen västra Skåne söker Ottosson Truck AB en Teamleader/servicetekniker i västra Skåne till sin basenhet i Helsingborg.

Vår nye teamleader och chef i västra Skåne får;
Vara med i gemenskapen och utveckla ett gediget familjeföretag och varumärke som nu växlat upp och lyfter Sverige till nya höjder med bland annat sin Sverige-agentur för varumärket Hyundai.
Leda och driva basenheten i Västra Skåne, samt erbjuda marknaden reparationer, service, serviceavtal, korttidsuthyrning mm.
blir en viktig del av södra Sverige med utgångspunkt Helsingborg. Tillsammans med ett nätverk av kollegor (ca 55 trucktekniker) runt om i Sverige att bolla dagliga utmaningar med.Jobba med modern mekanik, elektronik och hydraulik.

Är det dig vi söker eller känner du rätt person?
Med anledning av expansion i region västra Skåne söker Ottosson Truck AB en Teamleader/servicetekniker till sin basenhet i Helsingborg.Med en erfaren servicetekniker som vill utveckla sitt ledarskap via en teamleader-position kan vi växa.
Ottosson Truck AB vill anställa fler medarbetare och satsa långsiktigt på Helsingborgsområdet. Den nye teamleadern får säljarsupport och stöd från servicechefer och VD mfl för att på bästa sätt bygga upp vår nya basenhet.

Känner du någon som ser tillväxt som en spännande utmaning, är utåtriktad, har stor serviceförmåga och som kan ta ansvar?
Har du någon i din bekantskapskrets som har erfarenhet av ledarskap och viss försäljning. Vem tänker du på när vi säger goda kunskaper om mekanik, elektronik och hydraulik?

Givetvis är det meriterade om din vän har erfarenhet av just truckar, lantbruksmaskiner,  entreprenadmaskiner eller dylikt.
Tveka inte att tipsa oss!

För att belöningen ska betalas ut ska;
Ottosson Truck få tips om en person som är intresserad av jobbet.
Personen ska få jobbet och efter 6 månaders provanställning få fast anställning.
Personen kan vara vem som helst – även den sökande själv.

Belöningen kommer alltså inte betalas ut förrän tidigast om 6 månader. Eventuell skatt betalas av den som tar emot belöningen.
Den nye Teamleadern och personen som får belöningen kommer att presenteras på vår hemsida när allt är uppfyllt och klart.

Ottosson Truck är Sverige-ansvarig importör och generalagent för det globala truckmärket Hyundai. Ett totalansvar som Ottosson Truck under våren uppmärksammade i en högljudd marknadsinsats. Ett event som gick under namnet ”Rockin the Road” och skedde i samarbete med festivalarrangören Sweden Rock.

Man kan bokstavligt talat säga att ”Rockin the Road” satte Hyundaitruckar på Sverigekartan. Det visar inte minst det gensvar som kommit in till Ottosson Truck AB i form av intresse och olika typer av förfrågningar.

– Vi åkte ut med våra truckar så att alla truckintresserade skulle få möjlighet att provsitta, provköra och lära känna våra fantastiska produkter, berättar marknadschef Anette Saleskog som introducerat truckvarumärket i Sverige de senaste åren.

Turnén startade i Malmö i april och gick vidare till Helsingborg, Halmstad, Norrköping, Västerås, Södertälje, Växjö avslutades i Norje i juni. Finalen skedde den 9-11 Juni inne på Sweden Rocks festivalområde i Norje utanför Sölvesborg. On-tour Rockin the Road skedde i samarbete med återförsäljarna SMM Truck AB i Södertälje, ALL-TRUCK AT AB i Norrköping, SYDTRADE TRUCKAR AB i Växjö, AltiTruck AB i Halmstad, UPPLANDS TRUCKTEKNIK AB i Uppsala och WTS Västerås Truckservice AB i Västerås.

Rockin the Road fick positivt gensvar
På varje ort fick besökarna tävla om biljetter till Sweden Rock där vinnarna sedan fick uppleva finalen på Sweden Rock Festival. Det blev en fantastisk upplevelse där truckintresserade från hela Sverige träffades. Under turnén gjordes en enkät där deltagarna fick säga vad de tyckte om turnén, och den var övervägande positiv.
– Häftigt, nytänkande och annorlunda, var några av kommentarerna i enkäten, säger marknadskoordinatorn Pernilla Stenström

DE SOM PROVAR HYUNDAI KOMMER TILLBAKA OCH VILL HA FLER

20 nya Hyundaitruckar till Shiloh av generalagenten Ottosson Truck
Ottosson Truck har tecknat den tredje avtalsperioden med Shiloh (före detta Finneveden Metal Sructures).
– Vi är mycket glada att ha fått fortsatt förtroende hos Shiloh, säger Bengt Joelsson, vd på Ottosson Truck och kundens kontaktperson och fortsätter: – Det är ovanligt i truckbranschen med så långa avtalsperioder och vi tolkar det som att vi har gjort ett gott jobb och att Shiloh är nöjda med vårt samarbete. Det nya avtalet avser Shilohs enhet i Olofström och innebär 20 nya Hyundaitruckar. Det är ett funktionsavtal för maximal trygghet. Utöver det ingår också förebyggande service och reparationer för Shilohs befintliga truckar av olika fabrikat.

Roterande förarplats perfekt för Bravikens pappersbruk
Efter 2 års testtid av Hyundai med gott resultat levererades ytterligare en truck i samma utförande. Efter den beställningen kom fler beställningar av truckar i storkundsklassen till Holmengruppen. Nu är Holmengruppen en av de större kunderna hos Ottosson Truck.

Den hittills största trucken i Sverige från Hyundai till Celsa Steel
En Hyundai 180D-9 med kapacitet på hela 18 ton har sålts till Celsa Steel i Västerås via återförsäljaren WTS Västerås Truckservice AB. Detta efter att Celsa Steel sedan tidigare har valt ett flertal mindre Hyundaitruckar i både Halmstad och Västerås.

Blir det en fotsättning på samarbetet med Sweden Rock?
– Vi sitter nu och planerar kring nästa års aktiviteter och en ny road-show finns med på önskelistan, säger Pernilla Stenström som är mycket nöjd med årets road-show!

Presskontakt Marknadschef
Anette Saleskog
Direkt/sms 0456-589 776
anette@ottossontruck.se

Presskontakt VD
Bengt Joelsson
Direkt/sms 0456-589 775
bengt@ottossontruck.se

Ottosson Truck grundades 1969 och företaget har sedan dess präglats av nytänkande utifrån marknadens behov. Ottosson Truck servicebilar är alltid nära sina kunder vilket innebär – aldrig mer än 1 timme ifrån kunden – ett stort nätverk med 55 servicetekniker runt om i Sverige. Ottosson Truck tror på snabb, flexibel och hög kvalité vad gäller tjänster. Ottosson Truck är stolt importör och generalagent för globalledande Hyundai.

Hyundai Heavy Industries Europe (HHIE) lanserade nyligen det helt nya utbudet av lagertruckar vid IMHX-utställningen. Det nya sortimentet inkluderar elektriska åk- och gångtruckar för lagerhus med en lyftkapacitet på 1,5 till 2 ton. En annan nyhet är den elektriska skjutstativtrucken 16BRJ-9.

Sortimentet inkluderar (för tillfället):

15 18/20EP – Lågledlyftare, gångmodell

20/25EPR – Lågledlyftare, åkmodell

20EDPR – Ledstaplare, åkmodell

10/12/15ES – Ledstaplare, gångmodell

12ESN – Ledstaplare, gångmodell

15ESR – Ledstaplare, åkmodell

14/16/20/25BRJ-9 – Skjutstativ, åkmodell

Tar dig längre… på ett enkelt sätt
Alla truckar i det nya sortimentet av lagertruckar har utmärkt styrförmåga och är konstruerade med ett kort chassi. Detta innebär att maskinerna har en liten vändradie och är enkla att använda i begränsade utrymmen. ”Sköldpaddsknappen” möjliggör precisa manövrar i små utrymmen och operatören kan arbeta med styrhandtaget i upprätt läge vilket gör trucken kompaktare och mer precis vid avlastning.

Hållbarhet är avgörande
Hyundai använder tillförlitliga delar från välkända leverantörer i det nya utbudet av maskiner. Detta gör maskinerna pålitligare och mer hållbara. Maskinerna är utrustade med svetsade gafflar vilket även bidrar till ökad hållbarhet och styrka.

Säkerheten först
Säkerhet är en stor prioritet i det nya produktsortimentet och maskinerna är tillverkade med ett backsäkert system och ett regenererande bromssystem med intelligent hastighetskontroll – detta innebär att maskinen automatiskt kommer att sakta ned när den ändrar riktning. Hastigheten reduceras även när man kör nedför en ramp vilket garanterar operatörens och lagerpersonalens säkerhet. 20EPR och 15ESR är åkmaskiner, vilka tillverkas med en hopfällbar åkplatta att stå på vilket innebär att operatören inte behöver gå bredvid maskinen för att styra den. Den upphängda åkplattan samt sidostöden, garanterar en säker och bekväm åkning för operatören och är särskilt funktionell och enkel att styra på ett ojämnt underlag.

Fokus på hög produktivitet
Det nya sortimentet erbjuder som standard ett batteribytessystem från sidan för flerskiftsdrift.
I slutet av fordonets skift är det enkelt att ta ut det tomma batteriet och byta ut det mot ett laddat som är klart för nästa skift. Maskinerna är även utrustade med ett batterilåssystem vilket håller batteriet på sin plats för ytterligare säkerhet. Detta förhindrar maskinen från drift om batteriet inte är i ett korrekt läge. 18EP och 15ES är gångmodeller. En av huvudfunktionerna på de här maskinerna är det långa styrhandtaget vilket garanterar låg styrkraft vid manövrering – detta skyddar operatören från att komma för nära maskinen och förhindrar onödiga olyckor.

Ytterligare en ny maskin som gör sin debut på marknaden är den elektriska skjutstativtrucken 16BRJ-9. Den nydesignade skjutstativtrucken är bekväm för operatören att köra, ger ökad produktivitet, är enkel att underhålla och säker att köra. Med elektrisk servostyrning bidrar till en enastående mjuk och kontrollerad styrning för operatören i trånga utrymmen. LCD-skärmen i färg med 3,5-tums grafiska smartdisplay gör att operatören kan styra maskinen enkelt och effektivt. Skärmen ger information om hastighets- och accelerationsnivå, styr- och färdriktning, batteriurladdningsindikator, timmätare och arbetsläge. Tillvalsindikator för last visar lastens vikt och gaffelns höjd på skärmen. Operatören kan välja olika prestandalägen som tillgodoser alla arbetsförhållanden. Skärmen visar också information om driftsfel, systemfel, batterinivå, plus diverse andra funktioner som gör det möjligt för operatören att hålla trucken i optimal drift.

Ottosson Truck grundades 1969 och företaget har sedan dess präglats av nytänkande utifrån marknadens behov.
Ottosson Trucks servicebilar är alltid nära dig vilket innebär-aldrig mer än 1 timme ifrån kunden. Ett stort nätverk med 55 servicetekniker runt om i Sverige.
Ottosson Truck tror på snabb, flexibel och hög kvalité vad gäller tjänster och produkter.
Idag är Ottosson Truck stolt importör och generalagent för globalledande Hyundai.

Hyundai Heavy Industries Europe nv (HHIE) är en vida erkänd ledare på den globala marknaden för gaffeltruckar. Genom mycket avancerad fabriksautomation, ett kvalitetssäkringssystem med nolltolerans och innovativ teknik, erbjuder vi ett brett utbud av gaffeltrucksutrustning som tillgodoser kraven från våra kunder. Vi tillverkar över 90 modeller av gaffeltruckar och lagertruckar. HHIE marknadsför sina produkter genom ett kvalificerat nätverk av över 60 återförsäljare i mer än 30 länder. För ytterligare information, besök http://www.hyundai.eu

Presskontakt
Generalagent Sverige
Ottosson Truck AB
VD Bengt Joelsson
Direkt/sms 0456-589 775
bengt@ottossontruck.se
Marknadschef Anette Saleskog
Direkt/sms 0456-589 776
anette@ottossontruck.se

Lika mycket fokus på service som på inköp av moderna truckar
Ottosson Truck AB går nu in i en ny tillväxtfas med varumärket Hyundai Forklifts i Sverige. Med målsättningen att möta efterfrågan av en helhet både vad gäller en bredd av modernatruckar och nära personlig service. En satsning som på sikt väntas ge Ottosson Truck / Hyundai en plats på topplistan över de mest efterfrågade leverantörerna i Sverige.

Ottosson Truck / Hyundai – uppträder som ETT varumärke i Sverige och erbjuder det bästa av två
världar. Sedan tidigare har Ottosson Truck AB fått toppbetyg i kundundersökningar vad gäller sitt
engagemang och sin proaktivitet på servicebiten. Hyundai Forklifts är i dag ett av världens snabbast
växande truckvarumärken som erbjuder enorma erfarenheter från en mängd olika branscher.
Det uppdaterade varumärket ”Ottosson Truck / Hyundai” kombinerar närhet och tillgänglighet till
sina kunder MED moderna truckar baserade på internationell dokumenterad erfarenhet.

– Vi har märkt en ökad efterfrågan både på vårt sätt att jobba när det gäller service och på trucken Hyundai Forklifts, säger VD Bengt Joelsson. Efter några års etableringsfas av varumärket Hyundai Forklifts finns idag ett mer naturligt intresse från bland annat hamnar, större och mindre industrier som exempelvis skogs- och pappersindustrin, säger Bengt Joelsson som ser mycket positivt på framtiden och nu menar att varumärket Hyundai Forklifts har fått ökad kännedom i Sverige.

Med anledning av detta har företagsvarumärket uppdaterats för att tydliggöra den nya profilen och
göra det enkelt för kunden att förstå Ottosson Truck / Hyundais totala kunderbjudande.

– Många människor som träder in i truckvärlden för att göra inköp av truckar eller service känner
sig vilsna av alla valmöjligheter, koncept och produktpaket. Därför har vi valt att göra det enklare
för alla, säger marknadskoordinator Pernilla Stenström som divit fram den nya plattformen tillsammans
med strategi- och idébyrån Annaochanna i Sölvesborg.

Från familjeföretag till nationellt starkt varumärke
I samband med att Ottosson Truck AB fick Sverigeagenturen på Hyundai Forklifts inleddes en ny era i familjeföretaget
som har sitt huvudkontor strax utanför Sölvesborg. Ägaren Anette Saleskog har med sin styrelse tagit
det stora steget att utveckla sin far Sven-Eric Ottossons entreprenörsföretag sedan snart 50 år – till en nationell
företeelse. Sedan Anette tog över ha företaget fördubblat sin omsättning och nu går hon på en strategisk offensiv
för ytterligare tillväxt. Tillväxten har gjorts med ett antal företagsuppköp men även genom stark organisk
tillväxt som väntas fortsätta. Vissa organisationsförändringar har gjorts och utvecklingen är just nu inne i en
intensiv fas.

– Att fusionera företag kräver mer jobb och eftertanke än man tror. Det handlar om att skapa en visuell resa
som alla kan ta till sig. Det handlar om att integrera människors tänkande och skapa motivation framåt. Förändringar
ses oftast som något negativt men just nu har vi flow, säger ägaren och affärsutvecklaren Anette
Saleskog.

Alla kontor och verkstäder integreras och får en gemensam profil
Befintliga kontor i Sölvesborg, Norrköping (fd All-Truck AB) och kontoret i Helsingborg får under den närmaste
året gemensam profil. Under hösten 2017 görs en full integrering rent juridiskt. Fler uppköp är möjliga i framtiden.

Samarbete med återförsäljare intensifieras
För att nå u i Truck-Sverige på lokal och nära nivå har Ottosson Truck / Hyundai ett växande återförsäljare-nät som också är under stark utveckling i ett allt tajtare samarbete.

Anställd Key Account jobbar på Sverigenivå med storkunder
Under våren har Ottosson Truck / Hyundai fått en Key Account som arbetar över hela Sverige med kunder som behöver ett större nationellt upplägg rent geografiskt. Jonas Persson kommer närmast från Stena Recycling och har sedan tidigare många års erfarenhet från truckbranschen. Han är en av dem som kommer lyfta Ottosson Truck / Hyundai på nationell nivå i strävan att få varumärket att bli en av Sveriges mest efterfrågade.

Belöning 6000 kr – hitta Teamleader till Helsingborg
Under 2016 märkte allt fler företag oavsett bransch att det blev svårare att hitta nya medarbetare med rätt kompetens. Så även för Ottosson Truck / Hyundai. Genom ett annorlunda grepp – en belöning på 6000 kr – lyckades man till slut hitta den eftersökta Teamleader man länge sökt till kontoret i Helsingborg. Belöning på 6000 kr är nu utbetald och Ottosson Truck / Hyundai har anställt Teamleader/Servicetekniker Pierre Öxell.

Söker fler medarbetare det närmaste året
I planeringen för det närmaste året ligger annonsering efter ytterligare fem medarbetare.

Ottosson Truck/Hyundai har Sveriges mest engagerade servicetekniker som alltid arbetar nära dig, aldrig mer än 1 timme ifrån.
Med ambulerande servicebilar känner sig våra kunder trygga. Det har de gjort sedan 50 år tillbaka. Inom nätverket av kontot, verkstäder och återförsäljare finns uthyrning och försäljning av nya och begagnade truckar, rådgivning, utbildning och mycket mer att
tillgå. Med Sverigeagenturen för Hyundai Forklifts erbjuder vi ett av Sveriges snabbaste växande truckvarumärke, med en bredd av
truckar som utvecklats utefter världsmarknadens behov. Vi specialanpassar även truckar för specifika branscher eller andra önskemål. Ottosson Truck/Hyundai erbjuder totallösningar med rätt truckar, rätt service, rätt ergonomi, rätt pris och rätt finansiering. Det är därför våra kunder upplever hög kvalitet i vårt samarbete. Det bästa av två världar – Lokal service nära dig i kombination med globala truckar i frontlinjen.

PRESSMEDDELANDE Sölvesborg 20171019

1000-tals lediga jobb – som servicetekniker för truckar
Den som är utbildad trucktekniker och har lång erfarenhet kan för tillfället välja och vraka mellan 1000-tals jobb över hela Sverige. Lönerna ligger på cirka 23.000-33.000 kronor i månaden. Den som satsar på en fordonsteknisk utbildning kan vänta sig en ljus framtid på arbetsmarknaden i många år framöver.

I dag finns endast ett fåtal trucktekniker-utbildningar i Sverige. De som hamnar på Sveriges truckverkstäder eller arbetar som servicetekniker ute på fältet kommer oftast från fordonstekniska utbildningar jobbar som lärlingar eller får specifika utbildningar direkt på företagen.

Den generella utvecklingen för de flesta jobb idag handlar om att alla dagens yrken ofta innefattar flera yrkeskategorier eller discipliner från skiftande kunskapsområden. Den nya tekniken kräver färsk utbildning med kunskaper om all ny utrustning som oftast inte finns ute på skolorna.

Tillväxt på flera fronter.
Företaget Ottosson Truck / Hyundai har sedan 2013 växlat upp rejält och avancerat från en omsättning på 33 miljoner till närmare 60 miljoner 2016 tillsammans med dotterbolaget All-Truck. Under 2017 fusioneras bolagen vilket innebär att företaget blir en rikstäckande Sverigeaktör under varumärket Ottosson Truck / Hyundai.

Med tillväxten följer en övergripande varumärkesstrategisk satsning som skapar helhet kring företagets kommunikation både innåt och utåt. Den stor digitaliseringen har även den krävt utbildning och nya effektiva rutiner genom hela organisationen.

Antalet anställda har varit relativt konstant med cirka 20-25 anställda, men under de senaste två åren har företaget känt ett stort behov av att anställa främst trucktekniker och har idag 35 anställda.

– Vi vill vara en av Sveriges främsta truckleverantörer och jobbar för att erbjuda marknaden lokal och nära service inom 1 timme samtidigt som vi erbjuder världskompetens i varumärket Hyundai. Men vi kan inte utvecklas i den takt vi vill, om vi inte hittar utbildad arbetskraft. Självklart känner jag att detta är ett stort problem som måste lösas, säger Bengt Joelsson VD på Ottosson Truck / Hyundai.

Vi upplever att allt färre unga vill jobba som servicetekniker!
– Dagens unga väljer bort fordonsteknik till förmån för andra yrken och även om man startar utbildningar är det få som vill utbilda sig. Mer fokus på yrkesvägledning önskas, berättar Bengt Joelsson som för 10 år sedan gjorde ett försök med gymnasieskolan i Sölvesborg.

Försöker rekrytera direkt från gymnasieskolor
På senare år besöker Ottosson Truck / Hyundai skolor och utbildningar men konkurrensen är hård och de flesta som väljer fordonsteknik är redan ”paxade”. Ottosson Truck / Hyundai har anlitat rekryteringsföretag och annonserat överallt men ändå tar det minst sex månader innan man hittar medarbetare med utbildning och erfarenhet. Att utbilda inom verksamheten tar lång tid och bristen på personal är ansträngd och underbemannad.

Just nu söker Ottosson Truck / Hyundai 6 nya medarbetare för det kommande året.
Utvecklingen och tillväxten stannar upp pga av brist på utbildade servicetekniker och verkstadstekniker mfl. Just nu söker Ottosson Truck / Hyundai ca 6 nya medarbetare i södra Sverige med placering i Norrköping, Blekinge och Helsingborg. (www.ottossontruck.se)

– Vi får helt enkelt lugna oss och vänta in de nya medarbetarna eller utbilda själva. Men vi måste alla fundera över en framtida lösning på problemet, avslutar Bengt.

Kontaktperson press/media:
Bengt Joelsson
Direkt/sms 0456-58 97 75
bengt.joelsson@ottossontruck.se

Ottosson Truck / Hyundai har Sveriges mest engagerade servicetekniker som alltid arbetar nära dig, aldrig mer än 1 timme ifrån.
Med ambulerande servicebilar känner sig våra kunder trygga.Det har de gjort sedan 50 år tillbaka.Inom nätverket av kontor, verkstäder och återförsäljare finns uthyrning och försäljning av nya och begagnade truckar, rådgivning, utbildning och mycket mer att tillgå.

Med Sverigeagenturen för Hyundai Forklifts erbjuder vi ett av Sveriges snabbaste växande truckvaru-märke, med en bredd av truckar som utvecklats utefter världsmarknadens behov.
Vi specialanpassar även truckar för specifika branscher eller andra önskemål.
Ottosson Truck / Hyundai erbjuder totallösningar med rätt truckar, rätt service, rätt ergonomi, rätt pris och rätt finansiering. Det är därför våra kunder upplever hög kvalitet i vårt samarbete.
Det bästa av två världar – Lokal service nära dig i kombination med globala truckar i frontlinjen.

Agenturerna för Hyundai Forklifts och Merlo nu i samma koncern

Vara Maskinimport AB har förvärvat aktiemajoriteten i Ottosson Truck AB. Därmed ingår nu agenturen för Hyundai gaffeltruckar i samma koncern som säljer Merlo teleskoplastare i Sverige. Affären innebär att Ottosson och Vara Maskinimport kan satsa offensivt på att öka Hyundai Forklifts svenska marknadsandel.

Nyheten om förvärvet och framtidsstrategierna presenterades i veckan vid informationsträffar hos Ottosson Truck AB i Norje utanför Sölvesborg, i Helsingborg och i Norrköping, samt hos Vara Maskinimports dotterbolag AB Hüllert Maskin i Vara.

Detta har hänt i början av januari 2018:

• Vara Maskinimport AB har förvärvat aktiemajoriteten i Ottosson Truck AB som har generalagentur och servicenät för Hyundais gaffeltruckar i Sverige. Ottossons tidigare ägare Anette Saleskog blir kvar som delägare. Vara Maskinimport är moderbolag till AB Hüllert Maskin som har agenturen för Merlo teleskoplastare i Sverige.

• Ottossons och Hüllerts kommer att drivas vidare som tidigare, alltså med sina egna respektive organisationer som ska arbeta självständigt även i fortsättningen. Men samarbetsmöjligheterna är uppenbara eftersom de båda bolagen har många gemensamma kunder med behov av teleskoplastare, respektive gaffeltruckar.

De nyblivna systerföretagen har en stabil position att utgå ifrån. Både Ottosson Truck och Hüllert Maskin är starka representanter för sina respektive varumärken. Merlo är marknadsledare i Sverige och Hyundai har en stadig tillväxt för sina gaffeltruckar. Båda företagen har dessutom nära band till utvecklingsteamen hos Merlo och hos Hyundai. Det kan ses som ett kvitto på den höga kompetens som de två företagen har, och som är mycket uppskattat av de båda maskintillverkarna.

Förvärvet av aktiemajoriteten i Ottosson Truck AB innebär att en successiv och offensiv strategi inleds framöver. Nils-Gunnar Burge, Vara Maskinimports koncernägare, beskriver strategin för framtiden så här:

– Vår företagsgrupp står snart inför ett generationsskifte. Mina barn Lina Burge och Jakob Burge kommer att på sikt ta över verksamheten i koncernen, som de båda varit verksamma i under flera år. Att vi nu satsar på förvärvet av Ottossons ska ses som en markering av vår vilja att stärka och utveckla verksamheten för både Hyundai och Merlo på den svenska maskinmarknaden.

– Hüllerts framgångar med Merlo under mer än 20 år fortsätter när vi expanderar och det finns en stor potential för fortsatt tillväxt, med många synergier. Båda företagens erbjudande till kunderna blir nu ännu starkare.

Ottosson Truck AB är ett anrikt familjeföretag som har en stark utvecklingshistoria sedan bildandet 1969. 2005 fick man agenturen för de spanska truckarna från Tecna. Men 2012 förstärkte man med agenturen för Hyundai och blev en av aktörerna som introducerade Hyundais gaffeltruckar på den svenska marknaden.

Sedan 2015 har Ottossons hela agenturen för Hyundai gaffeltruckar och en målmedveten strategi att på sikt täcka hela Sverige med försäljnings- och servicepunkter.

Ottossons stora styrkor är det höga tekniska kunnandet, den höga servicegraden och uppläggen för skräddarsydda hyresavtal. Under en tid tillverkades den egenutvecklade gaffeltrucken Semax som har stativet bakom hytten, för maximal sikt. Och ett av företagets senaste utvecklingsprojekt handlar om runtomsvängande förarplats, som i Sverige ska byggas in i vissa av Hyundais truckmodeller.

– Vår strategi har alltid varit tillväxt. Det har hittills skett genom förvärv av andra företag i branschen, men den här gången är det Ottosson Truck som alltså förvärvas av Vara Maskinimport. Därmed kommer vi in samma koncern som AB Hüllert Maskin som säljer Merlos teleskoplastare, konstaterar Anette Saleskog.

– Jag ser Hüllerts och Ottossons som två systerföretag med många likheter och med samma slags kundfokuserade företagskulturer. Det gläder mig att vi tillsammans kan fortsätta en offensiv strategi som gynnar båda företagen, säger hon.

Även från Hyundais ledning ser man fram emot samarbetet med Ottosson Trucks nya ägare. I ett godkännande av affären uttrycker Hyundais säljchef för gaffeltruckar i Europa, Peter Neujens, sin förhoppning om ökade marknadsandelar för Hyundais truckar i Sverige:

– Vi ser fram emot ett intensifierat samarbete med både Ottosson och med de nya ägarna, skriver Peter Neujens.

Samma positiva uppfattning har Merlos försäljningschef Maurizio Ganio-Mego, som på samma sätt tror att de två svenska företagens samarbete kommer att gagna Merlo i Sverige.

För mer info:
www.ottossontruck.se
Anette Saleskog, Ottosson Truck AB, tel 070-893 96 06
www.hullert.se
Nils-Gunnar Burge, AB Hüllert Maskin, tel 0512-30 00 31

FAKTA OTTOSSON TRUCK AB:
Svensk generalagent för Hyundai gaffeltruckar. Företaget erbjuder både försäljning och uthyrning av Hyundai gaffeltruckar och har 35 anställda. Huvudkontoret ligger i Norje norr om Sölvesborg och representeras med försäljning och uthyrning av truckar från Norje, Helsingborg och Norrköping. Serviceverkstäder och servicebussar utgår från nära 20 orter runt om i södra Sverige.

Ottosson Truck AB omsätter drygt 60 miljoner kronor.

Hyundai Forklifts har sin tillverkning av gaffeltruckar i Sydkorea. Hyundai Forklifts har Europakontor, nybyggt reservdelslager och ett lager av leveransklara truckar i Belgien. Årligen säljs cirka 3 000 gaffeltruckar på den europeiska marknaden med lyftkapacitet från 1 till cirka 25 ton.

FAKTA AB HÜLLERT MASKIN:
Svensk generalagent för Merlo teleskoplastare sedan 1995. Företaget har cirka 30 anställda och huvudkontor med verkstad, lager, utställningshall och övningsfält i Vara i Västergötland. Hüllerts och Merlo representeras från ett 30-tal försäljningskontor och serviceverkstäder runt hela Sverige.

AB Hüllert Maskin omsatte nära 190 miljoner kronor under senaste räkenskapsåret.

Merlo har sin fabrik i Cuneo i Italien och tillverkar och säljer årligen 7 000 teleskoplastare över hela världen.

FAKTA VARA MASKINIMPORT AB:
Moderbolag för koncernen där AB Hüllert Maskin och Ottosson Truck AB nu ingår.

När Holmen Paper AB investerar i truckar till pappersbruket i Braviken utanför Norrköping är Hyundai med roterbar förarplats en självklarhet.

På pappersbruket finns tre Hyundaitruckar i arbete sedan lång tid och ännu en levereras inom kort. Bland truckförarna är Hyundai en favorit. Den roterbara förarplatsen är en av anledningarna – det är en funktion som konstruerats av Ottosson Truck och levereras när kunden önskar det.

Truckarnas uppgift är att sköta logistiken med pappersrullar från pappersmaskinerna till de fyra magasinen som lagrar papper, samt när rullarna ska lastas på långtradare eller båt. Majoriteten av rullarna hanteras stående och truckarna är utrustade med dubbla klämaggregat. Totalt hanteras 600 000 ton pappersrullar varje år, så kraven på truckarna och logistiken inom pappersbruket är höga. Driften pågår dygnet runt alla dagar hela året.

Att köra pappersrullar skapar problem med sikten: – När vi har pappersrullar i klämaggregaten så finns det ingen sikt framåt. Då är det backning som gäller och det sliter på nacke och kropp att vända sig om, berättar truckföraren Per Kärnfalk. Den truck som han kör är en Hyundai 110D-9, som är utrustad med dubbla klämaggregat. Den klarar att lyfta och transportera pappersrullar på upp till 8,3 ton. När sikten framåt försvinner så är roterande förarplats en välkommen egenskap. De Hyundai som levereras av Ottosson Truck AB har förarplats som kan roteras hela 180 grader. Det ökar säkerheten markant eftersom sikten är helt ostörd även vid körning med last. – Vi kan vända förarplatsen och, så att säga, köra framåt när vi backar. Det ger bra sikt och spar mycket på kroppen, säger han. Att rotera helt om görs framförallt vid lite längre transport. Vid korta sträckor nöjer sig de flesta truckförarna med att rotera ungefär 70-75 grader. Även det gör backningen mycket enklare.

Holmen Paper har haft Hyundai från Ottosson Truck sedan 2012. Hyundai och Ottosson erbjuder fullt vändbar förarplats. – Även prisbilden för Hyundai och den höga driftsäkerheten är starka argument för att satsa på Hyundai, säger gruppchef Stefan Lundqvist som har ansvar för driften med truckarna. Kraven på driftsäkerhet är hög och även hög komfort är en önskvärd egenskap som Hyundai lever upp till. Flexibla stolsinställningar, god sikt och bra luftkonditionering är ytterligare krav.

BASFAKTA GAFFELTRUCK HYUNDAI 110D-9:
Maskinvikt: 16 275 kilo Motor: 6-cylindrig Cummins diesel på 6,7 liter Motoreffekt: 122 kW (166 hk) Drivlina: Hydrostat med Power Shift Max transporthastighet: 36 km/tim Lyftkapacitet: 11 000 kilo (exklusive klämbankar)

BILDFILER: Fri användningsrätt vid angivande av fotograf.
BILDTEXT: Hyundai från Ottosson Truck är favorit bland truckförarna. (Foto: Mats Thorner)

Sedan många år är Ottosson Truck AB en stolt samarbetspartner och sponsor till Mjällby AIF.

Klubben som under förra året stod för en bragd, genom att ta sig tillbaka till Svensk fotbolls finrum. Den Allsvenska återkomsten blir nu som alla känner till framflyttad på grund av den rådande Corona situationen. Likt alla andra Allsvenska kollegor innebär den senarelagda säsongsstarten en prekär ekonomisk situation i form av uteblivna publikintäkter, kioskförsäljning och souvenirförsäljning etc. Därtill inställd publikmatch i form av kvartsfinal i Svenska cupen på Strandvallen mot Falkenberg FF.

När det för ett tag sedan kommunicerades att Mjällby AIF kommer vara i behov av ekonomisk stöttning för att klara av den uppkomna situationen så bestämde vi på Ottosson Truck / Hyundai oss för att stötta Mjällby AIF på vårt vis.

Erbjudande till samarbetspartners, sponsorer och företagare

Är du företagare, MAIF-supporter och i behov av ny truck?

Fira Mjällby AIF:s återkomst i Allsvenskan med oss och stötta samtidigt vårt kära gulsvarta Allsvenska lag.

Varje beställd truck inbringar 10.000kr som oavkortat går till Mjällby AIF.

Erbjudandet gäller vid köp eller finansiell leasing av ny Hyundai motviktstruck

(Avser eltruck inkl 48v / 80v batteri eller diesel truck med lyftkapacitet 1,5 – 5ton)

Trucken levereras stripad med klubblogga båda sidor och texten ” Tillbaka i finrummet 2020” på motvikt.

Erbjudandet är tidsbegränsat och gäller 1 april – 31 maj.

Företag som tillsammans med oss stöttat MAIF på detta vis kommer att uppmärksammas vid en ceremoni där en check utdelas till Mjällby AIF.

Uppge ”MAIF” vid Er förfrågan för att ta del av erbjudandet och för att stötta Mjällby AIF.

Kontakt
E-mail forsaljning@ottossontruck.se
Tel 0456-58 97 74

Bromölla

Nyängsgatan 8
295 39 Bromölla
Service: 0456 - 317 72

Helsingborg

Torbornavägen 21
253 68 Helsingborg
Service: 042 - 22 33 80

Norrköping

Butängsgatan 8A
602 23 Norrköping
Service: 011 - 33 90 84

Vara

Torggatan 56
534 50 Vara
Service: 0512 - 30 12 70

Karlstad

Östanvindsgatan 20
652 21 Karlstad
Service: 070 - 348 20 45