Om du har svårt att läsa detta klicka här eller Vill du inte ha vårt nyhetsbrev, klicka här
Nyhetsbrevshållare - Pressrelease..Brist på servicetekniker hämmar utvecklingen - logo
 
 
Brist på Servicetekniker hämmar utvecklingen
 
 

PRESSMEDDELANDE Sölvesborg 20171019

1000-tals lediga jobb – som servicetekniker för truckar
Den som är utbildad trucktekniker och har lång erfarenhet kan för tillfället välja och vraka mellan 1000-tals jobb över hela Sverige. Lönerna ligger på cirka 23.000-33.000 kronor i månaden. Den som satsar på en fordonsteknisk utbildning kan vänta sig en ljus framtid på arbetsmarknaden i många år framöver.

I dag finns endast ett fåtal trucktekniker-utbildningar i Sverige. De som hamnar på Sveriges truckverkstäder eller arbetar som servicetekniker ute på fältet kommer oftast från fordonstekniska utbildningar, jobbar som lärlingar eller får specifika utbildningar direkt på företagen.

Den generella utvecklingen för de flesta jobb idag handlar om att alla dagens yrken ofta innefattar flera yrkeskategorier eller discipliner från skiftande kunskapsområden. Den nya tekniken kräver färsk utbildning med kunskaper om all ny utrustning som oftast inte finns ute på skolorna.

Tillväxt på flera fronter
Företaget Ottosson Truck / Hyundai har sedan 2013 växlat upp rejält och avancerat från en omsättning på 33 miljoner till närmare 60 miljoner 2016 tillsammans med dotterbolaget All-Truck. Under 2017 fusioneras bolagen vilket innebär att företaget blir en rikstäckande Sverigeaktör under varumärket Ottosson Truck / Hyundai.

Med tillväxten följer en övergripande varumärkesstrategisk satsning som skapar helhet kring företagets kommunikation både inåt och utåt. Den stor digitaliseringen har även den krävt utbildning och nya effektiva rutiner genom hela organisationen.

Antalet anställda har varit relativt konstant med cirka 20-25 anställda, men under de senaste två åren har företaget känt ett stort behov av att anställa främst trucktekniker och har idag ca 35 anställda.

– Vi vill vara en av Sveriges främsta truckleverantörer och jobbar för att erbjuda marknaden lokal och nära service inom 1 timme samtidigt som vi erbjuder världskompetens i varumärket Hyundai. Men vi kan inte utvecklas i den takt vi vill, om vi inte hittar utbildad arbetskraft. Självklart känner jag att detta är ett stort problem som måste lösas, säger Bengt Joelsson VD
på Ottosson Truck / Hyundai.

Vi upplever att allt färre unga vill jobba som servicetekniker!
– Dagens unga väljer bort fordonsteknik till förmån för andra yrken och även om man startar utbildningar är det få som vill utbilda sig. Mer fokus på yrkesvägledning önskas, berättar Bengt Joelsson som för 10 år sedan gjorde ett försök med gymnasieskolan i Sölvesborg.

Försöker rekrytera direkt från gymnasieskolor
På senare år besöker Ottosson Truck / Hyundai skolor och utbildningar men konkurrensen är hård och de flesta som väljer fordonsteknik är redan ”paxade”. Ottosson Truck / Hyundai har anlitat rekryteringsföretag och annonserat överallt men ändå tar det minst sex månader innan man hittar medarbetare med utbildning och erfarenhet. Att utbilda inom verksamheten tar lång tid och bristen på personal är ansträngd och underbemannad.

Just nu söker Ottosson Truck / Hyundai 6 nya medarbetare för det kommande året.
Utvecklingen och tillväxten stannar upp pga av brist på utbildade servicetekniker och verkstadstekniker mfl. Just nu söker Ottosson Truck / Hyundai ca 6 nya medarbetare i södra Sverige med placering i Norrköping, Blekinge och Helsingborg. (www.ottossontruck.se)
– Vi får helt enkelt lugna oss och vänta in de nya medarbetarna eller utbilda själva. Men vi måste alla fundera över en framtida lösning på problemet, avslutar Bengt.

Kontaktperson press/media:
Bengt Joelsson
Direkt/sms 0456-58 97 75
bengt.joelsson@ottossontruck.se

 
 
 Servicetekniker 
 
 

Ottosson Truck / Hyundai har Sveriges mest engagerade servicetekniker som alltid arbetar nära dig, aldrig mer än 1 timme ifrån. Med ambulerande servicebilar känner sig våra kunder trygga.Det har de gjort sedan 50 år tillbaka.Inom nätverket av kontor, verkstäder och återförsäljare finns uthyrning och försäljning av nya och begagnade truckar, rådgivning, utbildning och mycket mer att tillgå.

Med Sverigeagenturen för Hyundai Forklifts erbjuder vi ett av Sveriges snabbaste växande truckvaru-märke, med en bredd av truckar som utvecklats utefter världsmarknadens behov.
Vi specialanpassar även truckar för specifika branscher eller andra önskemål.
Ottosson Truck / Hyundai erbjuder totallösningar med rätt truckar, rätt service, rätt ergonomi, rätt pris och rätt finansiering. Det är därför våra kunder upplever hög kvalitet i vårt samarbete.
Det bästa av två världar - Lokal service nära dig i kombination med globala truckar i frontlinjen.

 
 

Här finns vi:

Huvudkontor: Ottosson Truck AB, Norjevägen 65, 294 76 Sölvesborg, Filial: Ottosson Truck AB, Torbornavägen 21, 253 68 Helsingborg, Filial: Ottosson Truck AB, Butängsgatan 8A, 602 23 Norrköping

ottossontruck.se | info@ottossontruck.se

Om du har svårt att läsa detta klicka här eller Vill du inte ha vårt nyhetsbrev, klicka här