Rockande truckar satte Hyundai på kartan

Ottosson Truck är Sverige-ansvarig importör och generalagent för det globala truckmärket Hyundai. Ett totalansvar som Ottosson Truck under våren uppmärksammade i en högljudd marknadsinsats. Ett event som gick under namnet ”Rockin the Road” och skedde i samarbete med festivalarrangören Sweden Rock.

Man kan bokstavligt talat säga att ”Rockin the Road” satte Hyundaitruckar på Sverigekartan. Det visar inte minst det gensvar som kommit in till Ottosson Truck AB i form av intresse och olika typer av förfrågningar.

– Vi åkte ut med våra truckar så att alla truckintresserade skulle få möjlighet att provsitta, provköra och lära känna våra fantastiska produkter, berättar marknadschef Anette Saleskog som introducerat truckvarumärket i Sverige de senaste åren.

Turnén startade i Malmö i april och gick vidare till Helsingborg, Halmstad, Norrköping, Västerås, Södertälje, Växjö avslutades i Norje i juni. Finalen skedde den 9-11 Juni inne på Sweden Rocks festivalområde i Norje utanför Sölvesborg. On-tour Rockin the Road skedde i samarbete med återförsäljarna SMM Truck AB i Södertälje, ALL-TRUCK AT AB i Norrköping, SYDTRADE TRUCKAR AB i Växjö, AltiTruck AB i Halmstad, UPPLANDS TRUCKTEKNIK AB i Uppsala och WTS Västerås Truckservice AB i Västerås.

Rockin the Road fick positivt gensvar
På varje ort fick besökarna tävla om biljetter till Sweden Rock där vinnarna sedan fick uppleva finalen på Sweden Rock Festival. Det blev en fantastisk upplevelse där truckintresserade från hela Sverige träffades. Under turnén gjordes en enkät där deltagarna fick säga vad de tyckte om turnén, och den var övervägande positiv.
– Häftigt, nytänkande och annorlunda, var några av kommentarerna i enkäten, säger marknadskoordinatorn Pernilla Stenström

DE SOM PROVAR HYUNDAI KOMMER TILLBAKA OCH VILL HA FLER

20 nya Hyundaitruckar till Shiloh av generalagenten Ottosson Truck
Ottosson Truck har tecknat den tredje avtalsperioden med Shiloh (före detta Finneveden Metal Sructures).
– Vi är mycket glada att ha fått fortsatt förtroende hos Shiloh, säger Bengt Joelsson, vd på Ottosson Truck och kundens kontaktperson och fortsätter: – Det är ovanligt i truckbranschen med så långa avtalsperioder och vi tolkar det som att vi har gjort ett gott jobb och att Shiloh är nöjda med vårt samarbete. Det nya avtalet avser Shilohs enhet i Olofström och innebär 20 nya Hyundaitruckar. Det är ett funktionsavtal för maximal trygghet. Utöver det ingår också förebyggande service och reparationer för Shilohs befintliga truckar av olika fabrikat.

Roterande förarplats perfekt för Bravikens pappersbruk
Efter 2 års testtid av Hyundai med gott resultat levererades ytterligare en truck i samma utförande. Efter den beställningen kom fler beställningar av truckar i storkundsklassen till Holmengruppen. Nu är Holmengruppen en av de större kunderna hos Ottosson Truck.

Den hittills största trucken i Sverige från Hyundai till Celsa Steel
En Hyundai 180D-9 med kapacitet på hela 18 ton har sålts till Celsa Steel i Västerås via återförsäljaren WTS Västerås Truckservice AB. Detta efter att Celsa Steel sedan tidigare har valt ett flertal mindre Hyundaitruckar i både Halmstad och Västerås.

Blir det en fotsättning på samarbetet med Sweden Rock?
– Vi sitter nu och planerar kring nästa års aktiviteter och en ny road-show finns med på önskelistan, säger Pernilla Stenström som är mycket nöjd med årets road-show!

Presskontakt Marknadschef
Anette Saleskog
Direkt/sms 0456-589 776
anette@ottossontruck.se

Presskontakt VD
Bengt Joelsson
Direkt/sms 0456-589 775
bengt@ottossontruck.se

Ottosson Truck grundades 1969 och företaget har sedan dess präglats av nytänkande utifrån marknadens behov. Ottosson Truck servicebilar är alltid nära sina kunder vilket innebär – aldrig mer än 1 timme ifrån kunden – ett stort nätverk med 55 servicetekniker runt om i Sverige. Ottosson Truck tror på snabb, flexibel och hög kvalité vad gäller tjänster. Ottosson Truck är stolt importör och generalagent för globalledande Hyundai.

Läs mer på www.ottossontruck.se

Klicka här för att gå tillbaka

Vill du ha vårt nyhetsbrev?