Ottosson Truck

BEHIND THE TRUCK
Johan Edvardsson

Truckar är livet!

Det var det första Johan Edvardsson fick lära sig när han i januari började sin omskolning från bilmekaniker till truckmekaniker i verkstaden på Ottosson Truck. Möt Johan Edvinsson i vår personalreportage-serie Behind the Truck

Möt vår senaste nyrekrytering i vårt personalreportage – BEHIND THE TRUCK Johan Edvardsson

Efter 14 år som bilmekaniker ville Johan testa något nytt och hamnade i truckvärlden på Ottosson Truck/Hyundai. Det som lockade till tjänsten som ambulerande servicetekniker som Johan sökte var att få komma ut och träffa kunder och få ta eget ansvar samtidigt som tjänsten även erbjuder större frihet emot att arbeta i en verkstad.

Johan Edvinsson

– Johans yrkeskunskap som bilmekaniker är en mycket bra grund för att internt utbilda vidare på menar Linus Åberg som har varit Johans mentor och handledare sedan start.

En dieselbil och en dieseltruck fungerar på samma sätt, allt är bara större menar Linus. Utmaningen och skillnaden gäller mest när det kommer till hydrauliken. Men det har Johan kommit in bra på fortsätter Linus så det ska inte bli mer problem för honom än för alla oss andra, skrattar Linus som erkänner att hydraulik är svårt ibland även för ett proffs med många års erfarenhet som han själv.

Johan tillägger själv att en förbränningsmotor är en förbränningsmotor oavsett om den sitter i en bil eller i en truck. I en truck är det till och med lättare då allt är så mycket enklare att komma åt och är synligare gentemot i en bil där allt ska vara så litet, kompakt och lätt som möjligt.

På en truck värdesätts också fullvärdiga reparationer då en truck inte får stå stilla och måste fungera gentemot en privat bil som det ska kosta så lite som möjligt att reparera. Det är ingen diskussion, trucken ska fungera det känns bra att få göra ett riktigt bra jobb, säger Johan.

Johan har även stor erfarenhet av hybridbilar som till stor delar är likadana som en eltruck.

Johan har nu varit i verkstaden på Ottosson Truck ett halvår för att komma in i tjänsten på bästa sätt.

Han upplever att alla har varit mycket hjälpsamma och att han kommer att känna sig trygg i den serviceorganisation med den stora kunskapsbank som finns på Ottosson Truck.

Nu väntar han bara på att hans egen servicebuss ska levereras innan det är dags att ta nästa steg som är att förse våra kunder med bästa möjliga och personliga service runt om i Blekinge.

Är du också sugen på att jobba hos oss hittar du våra lediga tjänster här.

Fler nyheter

Bromölla

Nyängsgatan 8
295 39 Bromölla
Service: 0456 - 317 72

Helsingborg

Torbornavägen 21
253 68 Helsingborg
Service: 042 - 22 33 80

Norrköping

Butängsgatan 8A
602 23 Norrköping
Service: 011 - 33 90 84

Vara

Torggatan 56
534 50 Vara
Service: 0512 - 30 12 70

Karlstad

Östanvindsgatan 20
652 21 Karlstad
Service: 070 - 348 20 45