Reportage truckverkstad och truckservice Ottosson Truck Lars-Erik Hedberg

Följ med på rundtur i vår nya truckverkstad

Följ med vår verkstadschef Lars-Erik Hedberg i vår nya verkstad

Ny truckverkstad med truckservice utan begränsningar!

”Det är ingen konst att vara Service/Verkstadschef när man har Sveriges bästa servicetekniker”. - Det säger Lars-Erik Hedberg som har lett truckverkstaden på Ottosson Truck och våra servicetekniker runt om i landet de senaste 37 åren. Han tar oss med på en rundtur i den nya verkstaden i Bromölla, som nu är i full drift efter flytten från de gamla lokalerna i Norje.

Följ med på rundtur i vår nya truckverkstad

Truckverkstaden Ottosson truck Bromölla

Den nya truckverkstaden är en komplett verkstad utan några begränsningar i bredd, längd eller höjd. Den är utformad för att rymma fler och större maskiner. Själva verkstadsytan sträcker sig över 700 m2 och har till och med en arbetsbänk som sträcker sig hela 50 meter. Planen är att verkstaden snart kommer att vara arbetsplats för upp till cirka 10 servicetekniker.

I taket finns en 10 tons travers med en höjd på 6,5 meter till kroken.

”I den gamla verkstaden lyfte traversen bara 6 ton och endast 4 meter, vilket innebar att stora jobb fick utföras utomhus med olika lösningar.

Det är verkligen en stor skillnad jämfört med den gamla verkstaden,” säger Lasse.

Hyundai truckar i nya truckverkstaden Ottosson Truck Bromölla Hyundai truckar i nya truckverkstaden Ottosson Truck Bromölla

På bild: Nya gula Hyundaitruckar på rad, redo för sista kundanpassningarna. Henric Nilsson Servicetekniker monterar ny gaffelvagn.

Intill verkstaden finns nu en ändamålsenlig tvätthall där alla truckar tvättas innan de kommer in i verkstaden. Här finns även ett välutrustat trucklager för in- och utgående truckar. Dessutom har vi en hydraulikavdelning för renovering av t.ex. kolvar och pressning av hydraulslangar.

”Vi är specialister på kolvar och tätningar,” säger Lasse. ”Under veckan har vi till och med hjälpt till med att fixa hydrauliken på en husbil.”

Det finns även en enorm smedja utrustad med allt som behövs för svetsning och reparation av stativ och andra delar. Här finns även en travers för att enkelt kunna hantera tunga lyft. På däcklagret finns en toppmodern däckpress.

Däckpress truck Ottosson Truck

På bild: Martin Anderberg, servicetekniker Ottosson Truck

Totalt sträcker sig ytan för truckverkstaden över 1300 m2.

Inte bara truckar!

I verkstaden anpassas nya Hyundaitruckar enligt kundernas önskemål innan leverans. Men vi tar även emot andra märken och modeller av motviktstruckar, fyrvägstruckar och staplare för reparation.

”Vi förbereder även begagnade truckar för försäljning och har plats för rekonditionering och målning,” tillägger Lasse.

”Och inte bara truckar, vi tar även emot de största teleskoplastarna, främst från Merlo, med teleskopfunktioner och allt. I gamla verkstan hände det att man fick jobba med maskinerna inne under tak men att portarna fick vara öppna med bommen utanför.

Merlo teleskoplastare Ottosson Truck

Vi reparerar även lastare och, ja vi klarar att fixa i stort sett alla entreprenadmaskiner.

Det är roligt också att vi får in jobb långt ifrån där vår kompetens gör det värt att transportera maskiner både ifrån tex Göteborg och Norrköping, när närliggande verkstäder inte kunnat lösa problemen.

Vi blir bara glada när det kommer in truckar som inga andra kan laga, det blir en rolig utmaning, skrattar Lasse.

”Här finns kompetens med truckmekaniker som arbetat med alla truckmärken i över 30 år, det är rätt unikt för Ottosson Truck, fortsätter Lasse.”

Lars-Erik Hedberg servicechef Ottosson Truck

 Själv började Lars-Erik Hedberg som Service/Verkstadschef på Ottosson Truck redan 1986 endast 23 år gammal.

Det var en utmaning att komma in så ung och leda gubbarna som redan då jobbat på Ottosson Truck sedan 60-talet, berättar Lasse.

Men jag blev kvar och har fortfarande mer eller mindre kvar samma roll…

Lars Erik Hedberg Ottosson Truck

Mycket telefon har det blivit genom åren, då en stor del ligger i att hjälpa kunderna över telefon.

Det är väl också unikt för oss på Ottosson, att vi hjälper till så mycket vi kan, så att den som ringer själv kan lösa problemet, i stället för att vi bara skickar ut en servicetekniker.

Det kanske låter dumt men i långa loppet så ringer kunden oss nästa gång också, och då kanske de behöver en tekniker, och nästa gång behöver de en ny truck… Detta har alltid varit vårt tänk på Ottosson Truck.

Vi är även måna om att ta in så mycket information som möjligt innan vi skickar ut tekniker för att de skall ha rätt delar med sig. Vi beställer även hem det vi tror kunden behöver innan vi åker ut, för att truckteknikern skall ha alla delar med till första besöket.

Det är vår långa erfarenhet som gör att vi vågar göra så här till skillnad mot de flesta av våra konkurrenter som först skickar ut en tekniker för att felsöka för att sedan återkomma när de vet vilka delar som behövs.

Jag skulle säga att vi löser problemet till 99% av gångerna på första besöket.

”Jag skulle säga att vi löser problemet till 99% av gångerna på första besöket”

Vi ser också till att hålla koll på all truckservice som ska göra hos våra kunder och bokar in detta så att de som har serviceavtal med oss inte behöver hålla reda på själva när det är tid för det som behöver göras med truckarna.

Jag känner mig mycket tacksam mot de nya ägarna som har vågat satsa på oss och att jag idag får vara med och bygga upp och vara delaktig i denna nya fina verkstad i Bromölla.

Vi har verkligen fått allt vi önskat och nu finns det inte några begränsningar.

Fler nyheter

Bromölla

Nyängsgatan 8
295 39 Bromölla
Service: 0456 - 317 72

Helsingborg

Torbornavägen 21
253 68 Helsingborg
Service: 042 - 22 33 80

Norrköping

Butängsgatan 8A
602 23 Norrköping
Service: 011 - 33 90 84

Vara

Torggatan 56
534 50 Vara
Service: 0512 - 30 12 70

Karlstad

Östanvindsgatan 20
652 21 Karlstad
Service: 070 - 348 20 45