Ottossontruck Vara maskinimport

Sveriges bästa materialhantering

Tillsammans skapar vi Sveriges bästa materialhantering

Service och långsiktiga kundrelationer är ett vinnande koncept för Ottosson Truck, Hüllert Maskin och Svenska Jekko som tillsammans ingår i Vara Maskinimport. Tre starka bolag som alla är specialiserade på sitt område: Ottosson Truck på motviktstruckar, Hüllert Maskin på teleskoplastare och Svenska Jekko på minikranar.

Tillsammans skapar vi Sveriges bästa materialhantering Ottosson Truck Hüllert Maskin, Jekko som ingår i Vara Maskinimport

Tillsammans skapar vi Sveriges bästa materialhantering

Bild: Andreas Tagesson, Hüllert Maskin, Nicklas Joelsson Björkman, Ottosson Truck, Lina Burge, Hüllert Maskin, Jakob Burge, Svenska Jekko, Klas Vangen, Hüllert Maskin  och Jörgen Falk Ottosson Truck.

Service & långsiktiga kundrelationer

Oavsett om maskinen kommer från Ottosson Truck, Hüllert Maskin eller Svenska Jekko ligger fokus alltid på kunden.

God service och pålitlig eftermarknad är viktiga delar i ett tryggt maskinägande. Det stora arbetet påbörjas efter leveransen av en såld maskin.

Sedan 2020 har Ottosson Truck ansvaret för eftermarknaden gällande Merlo teleskoplastare och Jekko minikranar i södra Sverige och Hüllert Maskin har hand om eftermarknaden gällande Ottosson trucks  truckar i Skaraborg och Västra Götaland. I Värmland samarbetar Ottosson Truck med KMT Service i Karlstad.

Tillsammans erbjuder vi totallösningar inom materialhantering med rätt maskiner, rätt service, rätt ergonomi, rätt priser och rätt finansiering.

 

Våra bolag i Vara Maskinimport

Ottosson Truck – material handling – Truckar & Service sedan 1969

Sedan 2012 är Ottosson Truck Svensk generalagent för Hyundai samt auktoriserad återförsäljare för Abeko, Tecna och Combilift mf.

Inom ett nätverk av kontor, verkstäder och återförsäljare finns uthyrning och försäljning av nya och begagnade truckar, service, reservdelar, och mycket mer att tillgå. Huvudkontoret ligger i Bromölla, men kontor med verkstad finns även i Vara, Karlstad, Helsingborg och Norrköping. Servicebussar utgår från cirka 20 orter runt om i Sverige.

Om Hyundai

Hyundai Forklifts har sin tillverkning av motviktstruckar i Sydkorea. Det europeiska kontoret ligger i Belgien där det också finns ett lager av leveransklara truckar och ett nybyggt reservdelslager.  Årligen säljs cirka 3000 truckar på den Europeiska marknaden med lyftkapacitet från 1 till 25 ton.

Se hela produktutbudet här >>

Hyundai modellprogram

Hüllert Maskin är ledande inom teleskoplastare i Sverige

Hüllert är sedan 1995 svensk generalagent för Merlo teleskoplastare. Huvudkontoret ligger i Vara där även verkstad, lager, den stora utställningshallen och övningsfält finns. Hüllert Maskin samarbetar med ett stort antal serviceverkstäder runt om i landet.

Om Merlo

Merlo har sin fabrik i Cuneo i Norra Italien och tillverkar och säljer årligen 7 000 teleskoplastare över hela världen.

Merlo teleskoplastare

 

Svenska Jekko – En global ledare inom minikranssektorn

2018 startades Svenska Jekko AB med en stabil grund bestående av ägarens starka plattform och ett framgångsrikt team med många års erfarenhet.

Genom innovation och tekniska/smarta lösningar erbjuder Jekko sina kunder lösningar för alla typer av jobb och arbetsplatser, stora som små.

Jekko är marknadsledande inom smidig och flexibel lyfthantering, ingen annan minikran kan stabiliseras vid fler vinklar och positioner än Jekko.

Om Jekko

Jekko etablerades 1972 i Treviso, Italien. Där har de än idag sin produktion. 1999 lanserade Jekko den moderna minikranen som nu har blivit det självklara valet inom flertalet branscher.

jekko minikran

 

Vi kompletterar varandra och växer tillsammans – Tillsammans skapar vi Sveriges bästa materialhantering

Företaget som blev Hüllert Maskin AB såg dagens ljus för över 70 år sedan, medan Svenska Jekko är ynglingen i koncernen och bildades 2018. Ottosson Truck grundades av Sven-Eric Ottosson 1969 och drevs inom familjen fram till att företaget förvärvades av Vara Maskinimport 2018.

De tre bolagen som ingår i Vara Maskinimport har olika historier, men vad som binder alla samman är den höga nivån av service och fokus på personliga relationer med kunder, leverantörer och anställda. 

Läs mer om Sven-Eric och om när han drömde om att bygga världens bästa truck här >>

Se alla våra el- och dieseltruckar, lagertruckar, dragtruckar och 4-vägstruckar>>

Välkommen att kontakta någon av våra representanter på Ottosson Truck/Hyundai>>

 

Fler nyheter

Bromölla

Nyängsgatan 8
295 39 Bromölla
Service: 0456 - 317 72

Helsingborg

Torbornavägen 21
253 68 Helsingborg
Service: 042 - 22 33 80

Norrköping

Butängsgatan 8A
602 23 Norrköping
Service: 011 - 33 90 84

Vara

Torggatan 56
534 50 Vara
Service: 0512 - 30 12 70

Karlstad

Östanvindsgatan 20
652 21 Karlstad
Service: 070 - 348 20 45