Våra Truckdelsexperter

Behind the Truck - Våra Truckdelsexperter

Det svänger om Våra trucksdelsexperter Olle och Timmie

50 år i truckbranschen har gjort Ottosson Truck till expert på allt gällande truckar oavsett fabrikat, inte minst när det kommer till tillbehör och reservdelar. På vårt reservdelslager ryms flera tusen artiklar och via vårt nätverk av underleverantörer får våra kunder tillgång till alla typer av tillbehör och reservdelar till Truck & Maskin oavsett fabrikat. Möt två eldsjälar med yrkesstolthet utöver det vanliga och läs mer om deras gemensamma intresse, förutom reservdelar då.

Olle Stanleysson började sin karriär på Ottoson Truck redan 1989. Efter en kort sejour i verkstaden och på fält som servicetekniker hamnade Olle, bara för en kortare period som det sas, på kontoret för att täcka upp på reservdelsavdelningen, men nu 33 år senare sitter Olle fortfarande kvar.

Ottoson Truck - Olle och Timmie

På bild: Olle Stanleysson och Timmie Åberg.

Ganska snabbt utvecklade sig tjänsten till att bli Lagerchef. Kanske var det, avslöjar Olle med ett leende, att när han tittade ut genom fönstret en kall januaridag när kollegorna satte sig i kalla bilar för att köra ut i den iskalla vintern som han tog beslutet att det vara ganska skönt med ett varmt kontor.

Olle trivs med mötet med kunderna, de personliga relationerna och den ständiga utmaningen med att få förse dem med reservdelar och tillbehör.

– Det är roligt när även kollegor i branschen rekommenderar oss när det kommer till äldre reservdelar när de själva gått bet. Och när inte ens vi klarar det, ger vi kunden så mycket hjälp vi kan för att de själva ska kunna göra sitt detektivarbete. Att svara att vi inte har delen kunden önskar, är inget som ligger i vår natur utan vi försöker hjälpa till så långt vi kan även om vi inte kan leverera delen i fråga.
Bara att vi anstränger oss, skapar nöjda kunder, som kommer att återkomma nästa gång de behöver hjälp, menar Olle.

Förutom det stora reservdelslager som finns på Ottosson Truck samarbetar vi även med de största leverantörerna inom reservdelar, tillbehör och inbyggnadskomponenter. Under åren har valet av leverantörer hamnat på de vi kan ha ett långsiktigt samarbete och en personlig relation med, säger Olle.

Reservdels avdelningen har inte bara externa kunder utan förser även den egna verkstad med delar då Ottosson Truck gör många special/kundanpassningar på de truckar som säljs.

– I en truck som tex den 8 tons Hyundaitrucken levererades för några månader sedan med bland annat en runtomsvängande förarplats och en förhöjd hytt och mycket mer, beställdes hundratals med inbyggnadskomponenter, berättar Olle.

Hyundai 80D-9

Hyundai 80D-9 med runtomsvängade förarplats

Timmie Åberg anslöt till Reservdelsavdelningen på Ottosson Truck 2017

Hur gick det till, frågar vi Timmie och får svaret – Det gick undan! Jag sökte jobbet på onsdagen, var på intervju på torsdagen och skrev papperena på fredagen!

”Jag var ju ändå lite skeptisk flikar Olle in, för han spelade ju i bandet Runes trajsko… och jag spelade då i Irisch Pitch så vi var ju lite konkurrenter på spelningarna här runt om Sölvesborg..

Olle skrattar lite och tillägger – Med det blev ju bra ändå.”

Timmie fortsätter; – Det roliga var också att jag trodde att jag bara skulle arbeta med truckdelar men min första vecka handlade bara om delar till kranbilar, lantbruksmaskiner och.. fiskebåtar.

Då började man ju undra lite säger Timmie med ett leende. Nu vet han att Ottosson Truck är välkända för att kunna fixa fram det mesta i reservdelsväg och tillbehör inte bara till truck utan till de flesta maskiner.

För det är ju det som skiljer oss från många konkurrenter, vi är inte ordermottagare, vi är experter på tillbehör och reservdelar oavsett fabrikat gällande truck och maskin, fortsätter Timmie.

Tillsammans på Ottosson Truck, har vi en stor produktkännedom och en kunskapsbank som sträcker sig tillbaka till 60 talet. Alla truckar som Ottosson Truck någon gång har levererat eller servat finns dokumenterade. Vi har tom Reservdelskataloger på film från 70-80 talet som vi kan se i vår microfilmsläsare.

Reservdelar truck Ottosson Truck. vår truckdelsexpert Olle Stanleysson
Även Timmie framhåller det bra samarbetet som finns med kunder och leverantörer.

– Jag skulle vilja säga att vi är bra på att känna av våra kunder. Vi känner många av dom och anpassar oss efter hur de brukar vilja ha det och efter hur mycket de kan/vill göra själva. Vi hjälper till med reservdelar så länge kunden önskar, när det prismässigt egentligen inte är lönt längre är vi ärliga och säger det till kund men låter kunden själv ta beslutet.

Utmaningar och möjligheter
Under hösten kommer den stora utmaningen med att förflytta det stora reservdelslagret till de nya lokalerna i Bromölla.

Reservdelar truck Ottosson Truck.
Vi ser mycket fram emot flytten säger både Olle och Timmie. I de nya lokalerna kommer hela reservdelslagret att finnas under ett tak och det kommer att finnas en lagerautomat kopplat till det interna datasystemet.

– I Bromölla kommer vi ha nya möjligheter att växa och ser fram emot att bli fler i framtiden.
Inte fler ordermottagare då, inflikar Timmie, utan fler truckdelsexperter.

Fler nyheter

Bromölla

Nyängsgatan 8
295 39 Bromölla
Service: 0456 - 317 72

Helsingborg

Torbornavägen 21
253 68 Helsingborg
Service: 042 - 22 33 80

Norrköping

Butängsgatan 8A
602 23 Norrköping
Service: 011 - 33 90 84

Vara

Torggatan 56
534 50 Vara
Service: 0512 - 30 12 70

Karlstad

Östanvindsgatan 20
652 21 Karlstad
Service: 070 - 348 20 45