Vi summerar 2021

Vi summerar 2021

Vi summerar 2021

2021 är nu till ända. Att tiden går snabbt får man ofta höra, men herre min skapare, var tog detta härliga år vägen. Att det varit full rulle och verkligen rullat på är säkert en starkt bidragande orsak till att det känns som året rusat förbi.

Man kan med varmt hjärta säga att när det skakade i omvärlden som Pandemin gjorde, blev Ottosson Truck AB ett ännu starkare sammansvetsat team. Sedan krisen lagt sig något så har vi verkligen skördat framgångar på alla plan.

”Man kan lite ironiskt utrycka det som att pandemin var starten på ett lyft för verksamheten.”

När många utanför vår organisation blev passiva så var vi offensiva vilket inte minst våra kunder visat stor uppskattning för.

Merparten av våra kunder har under året haft full fart vilket också ställt stora krav på leveranser av våra produkter och tjänster. Självklart är det svårare att leva upp till dessa krav när inget är som vanligt och mycket är bristvaror. Men med stor vilja och engagemang samt en nära dialog med kunder och leverantörer så har det lyckats mycket bra sett till omständigheterna.

De tendenser vi såg till ökad försäljning av nya truckar under hösten 2020 har fortsatt under hela det här året och än ser vi ingen avmattning. Det är fortsatt god efterfrågan på bra begagnade maskiner och även att kortidshyra.

I senare delen året var fokus på att förbereda oss för nästa steg och förstärkte med personal till eftermarknaden. Fyra nya tekniker ansluter i början av nya året. Intresset för oss som arbetsgivare har aldrig varit större. Just att hitta kompetent personal är en utmaning i många branscher men mekaniker till tunga fordon i synnerhet. Vårt samarbete med skolor för att öka intresset att meka börjar också ge resultat vilket bådar gott för framtiden.

Under 2020 gick Ottosson vi in som auktoriserad Servicepartner gällande Merlomaskiner & Jekkokranar tillsammans med vårt systerbolag Hüllert Maskin. Nu utökas partnerskapet med att vi även sköter om kunderna i Östergötland.

Vi har nu även tagit första spadtaget till vår nya huvudanläggning i Bromölla och börjat planera för flytt i senare delen av 2022. Med de nya lokaliteterna så ges bättre förutsättningar till att utvecklas vidare tillsammans med både befintliga och nya kunder.

spadtaget

Vägen är inte alltid rak men vår kompass har lett oss i en väldigt intressant riktning. 2021 går till historien som vårt starkaste år hittills, vilket vi är mycket stolta över.

Vid pennan

Bengt Joelsson, VD Ottosson Truck/Hyundai

Fler nyheter

Bromölla

Nyängsgatan 8
295 39 Bromölla
Service: 0456 - 317 72

Helsingborg

Torbornavägen 21
253 68 Helsingborg
Service: 042 - 22 33 80

Norrköping

Butängsgatan 8A
602 23 Norrköping
Service: 011 - 33 90 84

Vara

Torggatan 56
534 50 Vara
Service: 0512 - 30 12 70

Karlstad

Östanvindsgatan 20
652 21 Karlstad
Service: 070 - 348 20 45