Ottosson Trucks nybygge december

Vi summerar 2022

För Ottosson Truck /Hyundai blev året 2021 All Time High då alla uppsatta mål nåddes. Med ett väldigt gott självförtroende gick vi in i 2022 och höjde ribban ytterligare…

Vi summerar 2022 och lämnar ett händelserikt år bakom oss

Med en pandemi som såg ut att lätta var vi övertygade om att det enda som skulle stjäla fokus ifrån verksamheten var byggnationen av vårt nya huvudkontor med försäljning, trucklager, verkstad och reservdelslager. Självklart var vi också medvetna om att flytten i sig skulle innebära en stor utmaning när vi samtidigt skulle hålla verksamheten i gång. De här delarna hade vi ändå möjligheten att kunna kontrollera själva.

Vi hade givetvis inte räknat med att ett krig i Europa skulle bryta ut i början på året med så stor inverkan på leveranser av maskiner och komponenter. Långa leveranstider, komponentbrist och fraktkaos drabbade hela branschen och skapade nya utmaningar för såväl leverantörer som slutkunder.

Självfallet har detta haft stor påverkan på vår tillväxtutveckling. Med den kompetenta kundfokuserade personal som finns på Ottosson Truck har vi ändå lyckats väl och kundnöjdheten är stor. Att skapa trygghet för våra kunder har alltid varit vår styrka.

Under året har Ottosson Truck och Hyundai lanserat nya dieseltruckar med miljömotorer även i stortrucksfamiljen och de första leveranserna är på väg till Sverige. Under 2023 kommer nya eldrivna truckmodeller inom det större segmentet att utvecklas, upp till tio ton.

Bengt Joelsson VD Ottosson Truck Vi summerar 2022

 

Fysiska möten och produktutveckling

Äntligen hade vi också under november möjligheten att träffa vår största leverantör Hyundai i ett fysiskt möte.

Hyundai ser oss som en viktig partner för sin produktutveckling. Vår långa erfarenhet i branschen ser Hyundai som en stor tillgång inte bara för den europeiska marknaden utan även för den globala.

Under årets sista dagar var vi alla på plats, på nya huvudkontoret fullt ut, då även verkstaden flyttade från Norje till Bromölla. Förutom att det blir en arbetsmiljö i toppklass ger det också stora effektiviseringar och möjligheter till ännu bättre servicegrad för våra kunder.

Så helt klart har det varit ett händelserikt år.

Personligen ser jag fram emot ett nytt år där jag kan fokusera 100% på verksamheten, utveckla det som behövs och glädjas över det som är bra, vilket är väldigt mycket.

Tänkvärt inför 2023: 

Livet är som en bok. Vi kan inte ändra de sidor som redan är skrivna, men vi kan börja ett nytt kapitel.

Avslutningsvis önskar jag er En bra start på det nya året.

 

Vid tangenterna

Bengt Joelsson VD Ottosson Truck

Fler nyheter

Bromölla

Nyängsgatan 8
295 39 Bromölla
Service: 0456 - 317 72

Helsingborg

Torbornavägen 21
253 68 Helsingborg
Service: 042 - 22 33 80

Norrköping

Butängsgatan 8A
602 23 Norrköping
Service: 011 - 33 90 84

Vara

Torggatan 56
534 50 Vara
Service: 0512 - 30 12 70

Karlstad

Östanvindsgatan 20
652 21 Karlstad
Service: 070 - 348 20 45