Behind the Truck – David Tkaczyk - Säljare på Ottosson Truck område Skåne

Behind the Truck – David Tkaczyk

Behind the Truck – David Tkaczyk

För David har hela hans yrkesverksamma liv handlat om truckar. Efter 16 år på Nymölla Bruk, valde David att ta steget från att vara truckförare och skiftledare till att gå över till säljsidan på Ottosson Truck. Året var 2014 och sedan dess har David tagit hand om Ottosson Trucks kunder i Skåne.

Behind the Truck – David Tkaczyk

”Relationen med människor har alltid legat mig varmt om hjärtat, säger David.

Det var därför steget till att gå över till ett kundfokuserat arbete, kändes helt rätt för mig.

Med ett stort kunnande inte bara om truckar som en produkt, utan även med kunskapen om hela kedjan från hur en truckförare vill att trucken ska prestera, till samarbetet med en bra eftermarknad och med snabb tillgång till en kompetent serviceorganisation, kunde David känna sig trygg i sin nya roll som säljare.

Ottosson Truck blev snabbt min ”andra familj” fortsätter David.

Här har jag alltid fått känna mig delaktig i utvecklingen av företaget, och jag har även fått tid att utveckla mig själv. Det har varit en spännande resa att få vara med om att föra företaget framåt.

David har största delen av Skåne som sitt arbetsområde. Det blir många timmar i bilen på väg till befintliga och potentiella kunder.

Även om det blir många timmar i telefon, är det personliga möten med kunderna som David brinner för. Att vara på plats och se den daglig verksamheten ger rätt förutsättning för att ställa de rätta frågorna för att göra en korrekt analys av kundens behov.

Jag som säljare är inte typen som bara skickar i väg en offert. Bakom varje offert ligger ett stort personligt engagemang, säger David.

Jag vill ju att både kunden och jag ska vara nöjda. Därefter följer ett fortsatt engagemang och uppföljning, vilket oftast leder till ett långt samarbete, vilket är det jag strävar efter.

Detta engagemang för kunderna innebär också ett nära samarbete med ”sina” servicetekniker på området.

Jag har om inte dagligen så varje vecka kontakt med ”mina” servicetekniker och är ständigt uppdaterad gällande vad som händer på fältet. Det är också en trygghet för mig att jag kan gå i god för att vi inte bara säljer truckar utan vi tar ett långsiktigt ansvar för våra produkter.

David Tkaczyk Behind the Truck Säljare på Ottosson Truck område Skåne

På Ottosson Truck finns alltid ett nära samarbete mellan säljare, servicetekniker och verkstad.

Här springer vi på Håkan Krook som är en av Davids tekniker som för dagen inspekterar den nya verkstaden som i dagarna har börjat att inredas. Innan årsskiftet skall den nya verkstaden i Bromölla kunna ta emot truckar för anpassning och reparation.

 

Nu i dagarna får David vara med på ännu en milstolpe i Ottosson Trucks historia.

-Vi har pratat och drömt om nya lokaler i flera år och nu händer det, säger en glad David. Nu flyttar Ottosson Truck sitt huvudkontor till Bromölla i nybyggda lokaler.

Självklart ser jag fram emot att få ”bjuda hem” kunder till oss i de nya lokalerna, säger David.

I Bromölla får vi helt nya möjligheter att få visa upp våra truckar och göra Demo i en trevlig miljö där vi hoppas våra kunder ska känna sig välkomna.

I början på nästa år kommer hela flytten att vara klar och då är alla mina befintliga och potentiella kunder i Skåne välkomna att kontakta mig för en personlig rundvandring!

David Tkaczyk Behind the Truck Säljare på Ottosson Truck område Skåne

Snart rullar de första demotruckarna in i det stora nya showroomet.

 

Är du nyfiken på att läsa mer om Davids kunder och samarbetet med dessa, kan du tex läsa vidare om en av våra största kunder i Skåne, Areco Group här >>

Kundcase Areco Group Ottosson Truck

Vill du snacka med David, hittar du honom här >>

Fler nyheter

Bromölla

Nyängsgatan 8
295 39 Bromölla
Service: 0456 - 317 72

Helsingborg

Torbornavägen 21
253 68 Helsingborg
Service: 042 - 22 33 80

Norrköping

Butängsgatan 8A
602 23 Norrköping
Service: 011 - 33 90 84

Vara

Torggatan 56
534 50 Vara
Service: 0512 - 30 12 70

Karlstad

Östanvindsgatan 20
652 21 Karlstad
Service: 070 - 348 20 45