Behind the Truck - Rasmus Mårtensson

Behind the TRUCK – Rasmus Mårtensson

Servicetekniker – Ottosson Truck – Blekinge delar av Skåne

Behind the TRUCK – Rasmus Mårtensson

Möt Rasmus Mårtensson som klev in på Ottosson Truck år 2016 och i dag arbetar som servicetekniker.

Behind the truck – Rasmus Håkansson

Servicetekniker i Blekinge och delar av Skåne

– Jag trivs jättebra, arbetet kräver ansvar och är utmanande. Det tycker jag är roligt.”

Rasmus trampar upp på stegen, fattar tag i rörtången och lossar cylinderröret. För stunden jobbar han ”in house” med teleskoplastaren som klarar lyft på fem ton. Service ska genomföras samt visst reparationsarbete. Han är serviceteknikern som gillar ”action”.

Hur hamnade du på Ottosson Truck?

– Jag fick en praktikplats ute i verkstaden för åtta år som blev till en provanställning och därefter ett fast jobb.”

Behind the Truck - Rasmus Mårtensson

Rasmus Mårtensson, med ett stort intresse för bilar, är utbildad fordonstekniker. Yrkesmässigt välkomnades han in i truckvärlden då Ottosson Truck anställde honom som verkstadstekniker. År 2019 bjöds han på nya utmaningar, Rasmus tackade ja och hans yrkestitel skrevs om. I dag arbetar han som servicetekniker, ett jobb han trivs med och när man undrar varför konstaterar Rasmus utan en sekunds tvekan:

– Variationen, att som tekniker ta hand om allt från eltruckar, dieseltruckar och lager/stödbenstruckar till hjullastare och teleskoplastare då det kommer till service, förebyggande underhåll och/eller plötsliga akuta reparationer då vi alltid är på tårna.”

Behind the Truck - Rasmus Mårtensson

Rasmus berättar att det är den varierande maskinparken som bjuder honom på utmaningar. Hans favoritdel, att kunna höra, känna och se och med ”spot on” lokalisera uppstått fel i varje unikt fall. Fatta verktygen och åtgärda problemet för att slutligen lämna över trucken eller lastaren i nyskick till kunden.

”Det är ett jobb som kräver kunskap, fingertoppskänsla och ett livslångt lärande där erfarenhet ger färdighet. Kompetensen på Ottosson Truck är bred och här hjälps vi åt då vi alltid vill ge bästa servicen till våra kunder.”

– Det är ett jobb som kräver kunskap, fingertoppskänsla och ett livslångt lärande där erfarenhet ger färdighet. Kompetensen på Ottosson Truck är bred och här hjälps vi åt då vi alltid vill ge bästa servicen till våra kunder”

Att meka är livet vilket också syns utanför jobbet. Bilar är hobbyn vilket inte minst syntes under eventet Mötesplats Bromölla i maj där Ottosson Truck stod som värd. På plats rullade Rasmus in i sin pastellfärgade veteranbil.

– Det är en Volkswagen Bubbla 1200 från 1965, nu med en 1600cc-motor, modern växellåda från 70-talet för bättre varvtal och komfort och en nysydd klädsel i ljusbeige ton. Min gammelmorfar hade en sådan när jag liten och den har sedan dess funnits med i mina tankar. Jag visste redan då, att jag en gång i tiden ville äga en likadan Bubbla”.

Drömmen om att äga en Volkswagen Bubbla 1200 föddes som barn efter att ha suttit i gammelmorfars.

Han åker också Europa runt tillsammans med sin kompis Viktor Wettermark som tävlar i den actionfyllda motorsporten drifting. Rasmus är mekanikern som ser till att bilen hålls i toppform under tävlingar. Han mekar, byter däck, tankar och däremellan avslöjar han att han också agerar kock åt teamet när det krävs.

”Jobbet är väldigt lärorikt, spännande och utmanande och så trivs jag med arbetskompisarna, det är bra folk.”
Rasmus om livet på Ottosson Truck

– Motorsporten är relativt okänd i Sverige men så fort man lämnar landet så syns den och i Polen, Tyskland, Japan och USA är den väldigt stor. Det är en kul sport som bjuder på spänning med höga hastigheter samtidigt som förarna ska reda ut hindren på sladd och få körningen att se bra ut. Det finns också en gemenskap inom sporten där man hjälps åt trots att man konkurrerar på banan, det gillar jag.”

Behind the Truck - Rasmus Mårtensson

Rasmus gör sig redo för att kliva in i Ottoson Trucks servicebil. Det är dags att bege sig i väg till en kund. Med handen på ratten summerar han sina år på Ottosson Truck och livet som servicetekniker.

– Jobbet är väldigt lärorikt, spännande och utmanande och så trivs jag med arbetskompisarna, det är bra folk.”

Vill du bli vår nästa Rasmus? – Se våra lediga tjänster här >>

Läs även Behind the truck – David, som är vår sälj representant i Skåne >>

eller Behind the truck – Håkan, vår servicetekniker sedan 33 år tillbaka >>

Fler nyheter

Bromölla

Nyängsgatan 8
295 39 Bromölla
Service: 0456 - 317 72

Helsingborg

Torbornavägen 21
253 68 Helsingborg
Service: 042 - 22 33 80

Norrköping

Butängsgatan 8A
602 23 Norrköping
Service: 011 - 33 90 84

Vara

Torggatan 56
534 50 Vara
Service: 0512 - 30 12 70

Karlstad

Östanvindsgatan 20
652 21 Karlstad
Service: 070 - 348 20 45