första spadtaget

Första spadtaget för Ottosson Truck/Hyundais nybygge

Första spadtaget för Ottosson Truck/Hyundais nybygge

Efter flera år av planering sattes igår äntligen första spadtaget i marken för Ottosson Truck/Hyundais nybygge i Bromölla. Ottosson Truck som sedan 2012 har varit generalagent för Hyundai Forklifts i Sverige har de senaste åren växt kraftigt och ett behov att byta lokal till en större och mer anpassad för dagens behov, har vuxit sig allt starkare.

När Vara Maskinimport förvärvade Ottosson Truck 2018 sattes målet att visionen skulle bli verklighet av dåvarande ägare Nils-Gunnar Burge.

– För pappa var vägen till målet spikrak, säger Lina Burge som var på plats som representant för ägarfamiljen Burge. När vi förvärvade Ottosson Truck/Hyundai var pappas vision att få klä Ottosson i den kostym han tyckte att ett företag som är generalagent för ett av världens största varumärke Hyundai, skulle ha. Idag är jag både glad och stolt över att vi tillsammans med gänget på Ottosson Truck fortfarande har styrkan efter pappas bortgång att genomföra bygget trots den tid vi lever i med en pandemi och osäkerhet i värden. Än en gång bevisar vi att vi kompletterar varandra och kan växa tillsammans.

Bengt Joelsson Ottosson Truck, Lina Burge Vara maskinimport

 

Bengt Joelsson, VD på Ottosson Truck/Hyundai och Lina Burge från Vara Maskinimport.

Platsen för nybygget blev längs med E22 utanför Bromölla.

Den stora tomten längs med väg E22 utanför Bromölla, kommer att bebyggas med en fastighet på över 3000 m2 varav 500 m2 kommer att vara ett showroom med stora glaspartier som exponerar de gula truckarna ut mot väg E22.

Närheten till E22an kommer att förenkla de stora transporter som dagligen fraktar truckar till och ifrån Ottosson Truck/Hyundai. Tillgängligheten och större tillgång till kollektivtrafik gör det även smidigare för Ottosson Truck/Hyundai att samarbeta mer med skolor och attrahera framtidens servicetekniker och nya medarbetare.

Den nya moderna verkstaden kan hantera truckar i alla storlekar utan begränsning och kommer att förbättra flödet av hanteringen av truckarna för ännu snabbare och effektivare service till kunderna, samtidigt som det bir enklare att lasta och lossa truckarna på den väl tilltagna tomten.

”Med nya lokaler får vi förutsättningen att ge våra kunder en möjlighet att komma till oss för visning av våra produkter och ge dem en helhetsupplevelse från verkstad till leverans”, säger Bengt Joelsson, VD på Ottosson Truck/Hyundai.

-De nya lokalerna öppnar även upp för möjligheten att kunna bjuda in till större kundevent, något vi ser mycket fram emot, fortsätter Bengt.

Målet är att Ottosson Truck/Hyundai skall vara inflyttade i de nya lokalerna innan jul 2022.

 

Den stora fasaden med stora glaspartier ut mot väg E22 kommer att exponera Ottosson Truck och Hyundaitruckarna på ett sätt som tidigare inte varit möjligt.

FÖRSTA SPADTAGET FÖR OTTOSSON TRUCK/HYUNDAIS NYBYGGE

Två tomter längs med väg E22 har blivit en och kommer att ha adressen Nyängsgatan 8, Bromölla.

FÖRSTA SPADTAGET FÖR OTTOSSON TRUCK/HYUNDAIS NYBYGGE

 

FÖRSTA SPADTAGET FÖR OTTOSSON TRUCK/HYUNDAIS NYBYGGE

Dagen till ära var både Kommunalrådet Jenny Önnevik och Näringslivschefen Per-Anders Green från Bromölla kommun inbjudna, samt gänget från Thages som kommer att stå för bygget.

FÖRSTA SPADTAGET FÖR OTTOSSON TRUCK/HYUNDAIS NYBYGGE

Nästan hela gänget från Ottosson Truck/Hyundai var på plats och firade spadtagen med skumpa, kaffe och finfika.

första spadtaget Ottosson Truck nybygge i Bromölla  första spadtaget Ottosson Truck nybygge i Bromölla första spadtaget Ottosson Truck nybygge i Bromölla första spadtaget Ottosson Truck nybygge i Bromölla första spadtaget Ottosson Truck nybygge i Bromöllaförsta spadtaget Ottosson Truck nybygge i Bromölla

Gänget från Ivetofta Sparbank här tillsammans med Pernilla Stenström som är marknadsansvarig på Ottosson Truck/Hyundai, samt hela gänget från Thages som snackar bygge med Lars-Erik Hedberg, verkstadschef på Ottosson Truck/Hyundai.

Läs mer om koncernen Vara Maskinimport här >>

Fler nyheter

Bromölla

Nyängsgatan 8
295 39 Bromölla
Service: 0456 - 317 72

Helsingborg

Torbornavägen 21
253 68 Helsingborg
Service: 042 - 22 33 80

Norrköping

Butängsgatan 8A
602 23 Norrköping
Service: 011 - 33 90 84

Vara

Torggatan 56
534 50 Vara
Service: 0512 - 30 12 70

Karlstad

Östanvindsgatan 20
652 21 Karlstad
Service: 070 - 348 20 45