Möt Tobbe vår nya blivande Truckdelsexpert

Möt Tobbe vår Truckdelsexpert

Möt Tobbe vår Truckdelsexpert

Delar av alla de slag är både karriär och hobby för vår nya blivande Truckdelsexpert ”Tobbe” Tobias Nilsson. Efter att i många år bland annat arbetat på en Bygg och järnhandel och för att senare arbeta med reservdelar till allt inom bilar och entreprenad maskiner är arbetet med att förse kunder med trucktillbehör och reservdelar till truck inget nytt för Tobbe.

Möt Tobbe vår Truckdelsexpert

Det var en slump att Tobbe såg annonsen gällande att Ottosson Truck sökte en ny Truckdelsexpert. Men tjänsten lät så intressant så han sökte omedelbart.

Även om han där och då inte var fullt beredd på vad tjänsten som ”expert” innebar så känner sig Tobbe trygg med sin bakgrund som under hela yrkeslivet handlat om delar och att möta kundernas behov gällande reservdelar, om det så handlar om bilar, som gräsklippare och nu då truckar.

” Det känns jättebra att komma in i detta gäng och jag känner mig trygg med att jag har bra kollegor här som kommer att hjälpa mig vid behov.”

Tobbe kommer in i en tid där Ottosson Truck precis har byggt ett nytt reservdelslager och investerat i en ny lagerautomat.

”Det är en perfekt tid för Tobbe att komma in säger kollegerna Timmie Åberg och Olle Stanleysson som sedan länge är Truckdelsexperter på Ottosson Truck. Nu får han vara med att bygga upp det nya reservdelslagret och bli expert på vår nya lagerautomat. Att han redan har erfarenhet av att beställa reservdelar är ett stort plus, att göra honom till truckdelsexpert har han de bästa förutsättningarna för, och kommer att läras upp av både Olle och Timmie. ”

Olle har siktet inställt på pensionen om ett år och kommer att under den tiden lära Tobbe allt han kan… dvs allt om truck och maskindelar sedan 1969… (när Ottosson Truck startade)

Tur då att Tobbe redan har ett stort intresse att även privat söka i gamla register och på nätet efter gamla delar. Privat handlar det då dock om delar till lego som är den stora hobbyn. Och då handlar det inte om vilket lego som helst utan om legodelar från 80-90 talet som byggs efter ritningar från samma decennier.

”Förra veckan var jag och köpte 14 kilo lego från 80 talet säger en nöjd Tobbe, samtidigt som han visar bilder på sitt hobbyrum som är fullt av avancerade legomodeller.

Fritiden handlar dock inte bara om lego, sedan 12 år tillbaka är han även deltidsbrandman.

Ottosson Truck Ny truckdelsexpert

På bild: I fokus Tobias Nilsson, Från vänster Jana Mattsson som sköter utleveranserna till våra kunder, Timmie Åberg & Olle Stanleysson.

Om ni undrar vad en Truckdelsexpert är? Läs mer här >>

Fler nyheter

Bromölla

Nyängsgatan 8
295 39 Bromölla
Service: 0456 - 317 72

Helsingborg

Torbornavägen 21
253 68 Helsingborg
Service: 042 - 22 33 80

Norrköping

Butängsgatan 8A
602 23 Norrköping
Service: 011 - 33 90 84

Vara

Torggatan 56
534 50 Vara
Service: 0512 - 30 12 70

Karlstad

Östanvindsgatan 20
652 21 Karlstad
Service: 070 - 348 20 45