EBP / European Body Panels

EBP / European Body Panels

Tunga pressverktyg kräver rejäla truckar.

På EBP i Olofström finns några av såväl sveriges som Ottosson Truck/Hyundais största truckar. De stora maskinerna behövs för att kunna hantera extremt tunga pressverktyg som används i tillverkningen av karossdelar till flera av Europas ledande bilvarumärken.
På EBP består truckparken i dag av ca 35 st truckar av olika modeller och viktspann. Den största motviktstrucken har en lyftkapacitet på hela 50 ton.

EBP, eller European Body Panels, är en av norra Europas största leverantörer av karossdelar i nischvolymer till fordons-
industrin. Under ett och samma tak sker pressning, laserskärning, sammansättning, ytbehandling och packning.
I produktionsanläggningen, där karossdelar till några av Europas ledande biltillverkare tillverkas, finns flera tunga pressverktyg.

– Det tyngsta väger uppemot 50 ton, och då behövs rejäla maskiner, berättar EBP:s lager- och utlastningschef Niclas Bergwall som dessutom är ansvarig för hela truckparken.

För något år sedan behövde företaget investera i nya truckar och började se över marknadens olika aktörer. Efter noga överväganden med hänsyn till såväl teknisk som ekonomisk lösning föll valet på Ottosson Truck/Hyundai.

– De kunde förse oss med de truckar vi behövde. Maskinerna är dessutom smidiga, moderna och uppfyller våra ergonomiska krav, berättar Niclas Bergwall.

EBP valde att ingå ett funktionsavtal med Ottosson Truck/Hyundai där det utöver nya truckar även ingår service och
underhåll av ytterligare cirka 15 maskiner. Förutom fyra nya Hyundaitruckar har de även investerat i en 50-tons motviktstruck genom Ottosson Truck/Hyundai. Maskinerna används främst på logistik- och pressavdelningen, och truckparken består i dag av omkring 35 st truckar i olika klasser och viktspann.

– Truckarna används hela tiden på de olika avdelningarna så det gäller att de fungerar. Har vi inga truckar har vi heller ingen produktion. Därför är tillgänglighet a och o för oss om det skulle hända något.

Nu har det gått några månader sedan de första truckarna från Ottosson Truck/Hyundai rullade in på produktionsanläggningen
i Olofström.

Hur upplever du samarbetet så här långt?
– Det har funkat bra redan från början. Servicenivån är hög, det är lätt att få kontakt med dem och de är väldigt tillgängliga. De ligger ju inte speciellt långt från oss, så det är ett nära och bra samarbete.

Fler kundcase

Bromölla

Nyängsgatan 8
295 39 Bromölla
Service: 0456 - 317 72

Helsingborg

Torbornavägen 21
253 68 Helsingborg
Service: 042 - 22 33 80

Norrköping

Butängsgatan 8A
602 23 Norrköping
Service: 011 - 33 90 84

Vara

Torggatan 56
534 50 Vara
Service: 0512 - 30 12 70

Karlstad

Östanvindsgatan 20
652 21 Karlstad
Service: 070 - 348 20 45