Kranlyft Maskinuthyrning

Kranlyft Maskinuthyrning

Korttidshyrda truckar sparar tid och pengar

De hyr in truckar för att i sin tur kunna hyra ut dem. Låter kanske krångligt, men efter en pratstund med Kranlyft Maskinuthyrnings vd och delägare Robin Thernström känns affärsidén väldigt självklar.

Allt fler företag ser fördelar med att kortsiktigt hyra en truck istället för att investera i en helt ny. Ett företag som ligger i framkant vad gäller olika typer av maskinuthyrningar är Kranlyft. I dag hyr de ut allt från mindre handverktyg som borr- och slipmaskiner till större maskiner som liftar, ställningar och grävmaskiner. Och så truckar förstås.

– Mellan varven får vi förfrågningar av kunder som vill korttidshyra truckar, och då samarbetar vi sedan ett par år tillbaka med Ottosson Truck/Hyundai. Vi hade hjälpt dem att transportera lite truckar sedan tidigare, så vi kände till dem väldigt väl, berättar Robin Thernström.

Men Kranlyft har inte alltid varit haft den inriktning man har i dag. När företaget startade 1999 var det fordonsmonterade kranar, mobilkranar och lastbilar som var i fokus. Det var egentligen inte förrän 2014 som Robin Thernström och Kranlyft ändrade inriktning och valde att istället fokusera på maskinuthyrningar.

– Efter några år inledde vi ett lyckat samarbete med Ottosson Truck/Hyundai. Jag tycker att vi kompletterar varandra väldigt bra – vi kan hålla bra priser till kunden och kunden kan ändå få det som den behöver och vill ha.

Vad är fördelen med att korttidhyra maskiner?
– Det sparar tid och pengar. Som nu till exempel, när de ska riva en av etapperna i Stilleryd, då hyr de in en truck i en och en halv månad ungefär. När de är klara är det bara att lämna tillbaka den. I det här projektet hyr de även andra maskiner från mig, så jag erbjuder dem en helhetslösning. Det är ofta uppskattat av kunden.

Kranlyft Maskinuthyrning jobbar i dag lokalt i Blekinge, men sträcker sig även runt om i Skåne och Kronoberg. Precis som Ottosson Truck/Hyundai jobbar de i ett nära samarbete med kunden för att kunna erbjuda bra service och snabba leveranser.

Fler kundcase

Bromölla

Nyängsgatan 8
295 39 Bromölla
Service: 0456 - 317 72

Helsingborg

Torbornavägen 21
253 68 Helsingborg
Service: 042 - 22 33 80

Norrköping

Butängsgatan 8A
602 23 Norrköping
Service: 011 - 33 90 84

Vara

Torggatan 56
534 50 Vara
Service: 0512 - 30 12 70

Karlstad

Östanvindsgatan 20
652 21 Karlstad
Service: 070 - 348 20 45