Ottosson Truck - Svensk Husproduktion Optimal virkeshantering på Svensk Husproduktion

Optimal virkeshantering på Svensk Husproduktion

Svensk Husproduktion i Bromölla är en av Sveriges modernaste husfabriker. De producerar bland annat prefabricerade, nyckelfärdiga småhus under varumärket LB hus.

För att förse alla produktionslinjer med virke och för att förflytta material över det 165 000 m2 stora fabriksområdet används idag ca 18 truckar. Det handlar om stora komponenter som skall förflyttas över det stora området, allt från dörrar och fönster till innerväggar, ytterväggar, takstolar och gavlar och inte minst stora virkespaket. Av de 18 truckarna är idag 8st av märket Hyundai med lyftkapacitet från 2-8 ton och 2st 4-vägstruckar från Combilift.

Sedan många år är Ottosson Truck/Hyundai en viktig och långsiktig partner till Svensk Husproduktion som har ett funktionsavtal som inkluderar service, reservdelar, reparationer och försäkring. De har en personlig servicetekniker från Ottosson Truck/Hyundai som sköter hela truckparken.

För bara några månader sedan valde man att investera i ytterligare 2st Hyundaitruckar och 1st 4-vägstruck från Combilift. Ottosson Truck/Hyundai som har generalagenturen för Hyundai i Sverige är även agent för Combilift.

Varför har ni valt att investera i ytterligare en 4-vägstruck från Combilift?
– Det är en mycket flexibel maskin med bra ergonomi för föraren, säger Stefan Sallroth, truckansvarig på Svensk Husproduktion. Föraren har en bra sikt utan att behöva vrida på huvud så mycket och se sig om. Den är optimal att köra med långa laster i begränsade utrymmen. Till skillnad mot andra 4-vägstruckar är Combilifts truckar konstruerade att klara av tuff utomhusmiljö på olika underlag där både snö och väta förekommer.

På Svensk Husproduktionen används Combiliften till många olika saker såsom att transportera långa virkespaket på upp till 15 m, till långa husväggspaneler, takstolar mm.

I den senaste leveransen från Ottosson Truck/Hyundai kom även en Hyundai 30 BH-9.
Ottosson Trucks säljare David Tkaczyk frågar om allt har gått bra sedan leverans samtidigt som han pillar bort skyddsplasten som fortfarande sitter kvar på den nya trucken.

Stefan öser beröm över den nya Hyundaitrucken och lyfter truckens förarkomfort till skyarna.

– Våra truckar är beställda med luftfjädrade stolar. Vi har även större värmare installerade efter våra önskemål för att ha ett skönt klimat i trucken även vintertid.

De elektriska minispakarna ger en skön känsla vid all manövrering med trucken och Autotilten håller lasten rak i alla lägen automatiskt.

I displayen kan föraren själv ställa in hur trucken ska reagera och tillsammans med serviceteknikern på Ottosson Truck/Hyundai kan man finjustera än mer för att t.ex. få hydrauliken och köregenskaperna att bli snabbare och än mer distinkta. Stefan själv gillar när trucken reagerar mer explosivt som han uttrycker det.

Stefan berätta om ”sin” Hyundai som nu är tre år och berömmer batteritiden. Den tre år gamla trucken klarar fortfarande 2 dagar på en laddning och då går trucken ändå 5 timmar per dag, effektiv tid. Denna truck kör ca 1000 h/år.

Ottosson Truck - Svensk Husproduktion

Stefan Sallroth tillsammans med Ottosson Trucks säljare David Tkaczyk.

Fler kundcase

Bromölla

Nyängsgatan 8
295 39 Bromölla
Service: 0456 - 317 72

Helsingborg

Torbornavägen 21
253 68 Helsingborg
Service: 042 - 22 33 80

Norrköping

Butängsgatan 8A
602 23 Norrköping
Service: 011 - 33 90 84

Vara

Torggatan 56
534 50 Vara
Service: 0512 - 30 12 70

Karlstad

Östanvindsgatan 20
652 21 Karlstad
Service: 070 - 348 20 45