Stenhård truckhantering naturstenskompaniet-ottosson-truck

Stenhård truckhantering

Naturstenskompaniet ingår i Naturstenskompaniet International AB som är Sveriges största företagsgrupp specialiserad på naturstensprodukter. Ottosson Truck och Naturstenskompaniet har samarbetat gällande truckar och truckservice sedan tidigt 70-tal och de är en av våra äldsta kunder.

I dag besöker vi produktionsanläggningen i Högsma utanför Glimåkra i nordöstra Skåne.

Här skär man sten och i närheten finns även egna stenbrott där de bryter granit. I Högsma tillverkas till exempel kantsten, gatsten, stentrappor, golv, stolpar och eldstäder samt gravstenar som här även repareras och kompletteras.

Truckar från Hyundai

I alla hanteringar av de stora stenblocken används truckar från Hyundai och Ottosson Truck, samt en hjullastare som hanterar de allra största grundstenarna som kan väga upp till 24 ton.
Det är dessa stora stenblock som sedan skärs och bearbetas på de olika stationerna på produktionsanläggningen.
Mellan varje station används truckar från 2-5 ton för att transportera de bearbetade stenblocken.
Sedan 2015 är det Hyundaitruckar som rullar på anläggningen, som har produktionen i gång 7 dagar i veckan, dygnet runt.

– Här är inget lull lull, truckarna ska prestera och hålla för hårda tag, säger Morgan Thomason som är ansvarig för produktionsutvecklingen på Högsma. Här körs det på framhjulen i lera och grus. Det är en ”stenhård truckhantering” som man säger, här får truckarna verkligen jobba, fortsätter Morgan.

”Hyundaitruckarna är slitvargar och tål den stenhårda truckhanteringen som krävs i den blöta och dammiga miljön inom stenindustrin.”

Truckparken består idag av en Hyundai 50DA-9, en Hyundai 35BH-9, en Hyundai 33D-9 och en liten Hyundai 20B-9 som tillkom 2018.
På väg in under hösten är ännu en 5 tons Hyundai, nu en Eltruck av modell Hyundai 50B-9.

Stenhård truckhantering naturstenskompaniet-ottosson-truck

Inne i de stora produktionshallarna förflyttar truckarna de bearbetade stenblocken mellan stationerna konstant dygnet runt, 7 dagar i veckan.

Stenhård truckhantering naturstenskompaniet-ottosson-truck

På slitvargen Hyundai 50DA-9A ser man tydligt den ”stenhårda truckhanteringen”.  Här körs det stora bearbetade stenblocket in till den gigantiska sågen för att än en gång bearbetas till ett mindre stycke.

Stenhård truckhantering naturstenskompaniet-ottosson-truck

Stenhård truckhantering naturstenskompaniet-ottosson-truck

Stenhårdtruckhantering på Naturstenskompaniet

Truckservice

Anton Håkansson från Ottosson Truck har samarbetat med Naturstenskompaniet sedan 2013, först som deras servicetekniker och numera som deras kontaktperson gällande service och försäljning.
Han vet hur viktigt det är med snabb service för Naturstenskompaniet som är så beroende av att truckarna rullar. Utan dem står det still.
Anton och Kristoffer som numera är Naturstenskompaniets tekniker har ett tight samarbete, som alla säljare och tekniker på Ottosson Truck har. Vid eventuella problem vet Naturstenskompaniet att de bara behöver lyfta luren för att få en snabb och professionell hjälp av personer som har en lång erfarenhet av dem som företag och deras behov av service och reparationer.

”Vi är väldigt nöjda med servicen från Ottosson Truck
Vi har stort förtroende för all den kunskap som finns både genom lång erfarenhet i verkstaden och kunskap hos säljare som jobbat som mekaniker eller vissa som har varit truckförare själva.
Det gör att man vet vad vi vill ha! , säger Morgan.”

Morgan Thomason Naturstenskompaniet Ottosson Truck

Morgan Thomason – ansvarig för produktionsutveckling på Naturstenskompaniet
på Högsma

 

Kontakta gärna Anton eller någon av våra säljare som finns närmast dig om du har frågor om våra truckar och vilken service vi kan erbjuda.

Kontakta oss>>

 

Stenhård truckhantering naturstenskompaniet-ottosson-truck

Frida som är truckförare på Naturstenskompaniet förflyttar de stora bearbetade stenarna från den ena stationen till den andra.
När den senaste trucken skulle beställas var det självklart att Frida med sina ca 1000 timmar om året av truckkörning, fick komma ner till Ottosson Truck och provköra den nya el-trucken Hyundai 50B-9.

 

Stenhård truckhantering naturstenskompaniet-ottosson-truck

Faktaruta

Naturstenskompaniet ingår i Naturstenskompaniet International AB (tidigare A P Stengruppen), Sveriges största företagsgrupp specialiserad på naturstensprodukter. Egna stenbrott för graniter i nordöstra Skåne och kalksten på Öland kompletteras med importerade stensorter. Detta gör Naturstenskompaniet till en komplett leverantör av anläggnings- och byggnadssten.
Den breda kompetens har sitt ursprung i stenbrott och produktionsanläggningar i Nordöstra Skåne. Där bryts bland annat Grå Bjärlövsgranit, en granit med hög klyvbarhet som passar utmärkt för alla produkter med rå ytbearbetning.

Fler kundcase

Bromölla

Nyängsgatan 8
295 39 Bromölla
Service: 0456 - 317 72

Helsingborg

Torbornavägen 21
253 68 Helsingborg
Service: 042 - 22 33 80

Norrköping

Butängsgatan 8A
602 23 Norrköping
Service: 011 - 33 90 84

Vara

Torggatan 56
534 50 Vara
Service: 0512 - 30 12 70

Karlstad

Östanvindsgatan 20
652 21 Karlstad
Service: 070 - 348 20 45