Stort serviceavtal med Sölvesborgs hamn

Stort serviceavtal med Sölvesborgs hamn

Flexibilitet är framgångskonceptet för samarbetet mellan Ottosson Truck & Sölvesborgs Hamn

Sedan mars 2023 har Ottosson Truck haft ett serviceavtal med Sölvesborgs Hamn som sträcker sig över hela deras imponerade maskinpark på ett femtiotal maskiner. Vi träffar Joakim Nilsson, Operativ chef för Produktion och Underhåll, och Rikard Johansson, Teamleader för Underhåll, för att få veta mer om hamnens verksamhet och utforska hur samarbetet med Ottosson Truck har fungerat så här långt.

Stort serviceavtal med Sölvesborgs hamn

Flexibilitet är framgångskonceptet för samarbetet mellan Ottosson Truck & Sölvesborgs Hamn

Kundcase serviceavtal Sölvesborgs hamn Ottosson Truck

Bild: Joakim Nilsson och Rikard Johansson, Sölvesborgs hamn, Johan Edvarsson och Mats Bengtsson, servicetekniker Ottosson Truck samt Nicklas Joelsson Björkman, säljare Ottosson Truck.

Joakim berättar att Sölvesborgs Hamn största delägare är Sölvesborgs Shipping (42%) och Sölvesborgs kommun (37%), därutöver finns flera mindre delägare, som exempelvis Volvo Personvagnar, Sylvamo Sweden och Svenska Lantmännen.

”En av våra styrkor ligger i förmågan av att fatta snabba beslut, vara flexibla och skapa lösningar för våra kunder så att de finner det enkelt att anlita oss,” förklarar Joakim. ”Duktig och engagerad personal, med långvarig erfarenhet inom företaget, är vår framgångsfaktor.”

Hamnen är ett logistikföretag som erbjuder våra kunder heltäckande logistiklösningar som innefattar 3PL, järnvägs & biltransporter, befraktningar, lagring, spedition och traditionell hamnverksamhet.

Ytterhamnen omfattar 22 hektar och ägs av hamnen själv och hanterar ca. 1 miljon ton fördelat på plåtprodukter, skogsprodukter, torr bulk och flytande bulk.

 

Från egen regi till outsourcing av service och underhåll

Hamnen utförde tidigare service och underhåll i egen regi av sin maskinpark, som då inkluderade ungefär 60 maskiner, så som truckar, hjullastare, dragtruckar och stora kranar. Sedan några år tillbaka togs beslut att outsourca delar av service och underhåll till en extern aktör. Sedan mars i år har Hamnen valt Ottosson Truck som samarbetspartner.

För två år sedan anställdes Rikard Johansson som Teamleader för Underhåll och han har nu ansvaret för hela maskinparken. Rikard ansvarar nu för att sköta kontakten med Ottosson Truck som utför service och underhåll på maskinerna. Han har även hand om den välutrustade verkstaden på området och planerar och förbereder arbetet via hamnens undehållssystem som sedan serviceteknikerna från Ottosson Truck utför.

”Jag arbetar aktivt med att förbereda allt och se till att de reservdelar och komponenter som krävs för reparationerna är lättillgängliga i verkstaden. Det gör att Ottosson Trucks servicetekniker smidigt kan hitta de delar de behöver direkt på plats. Varje fredag har jag ett planeringsmöte med Hedberg, servicechef på Ottosson Truck, där vi planerar 2-3 arbetsdagar för kommande vecka, berättar Rikard.”

Joakim tillägger med ett skratt: ”Vi vet dock att planering bara går att göra till en viss gräns. Väderleksförhållanden som vind och regn kan påverka och göra att planerade fartyg inte kan anlända som förväntat. Vi brukar säga att fartygen är som en flockdjur – antingen kommer ingen eller så kommer alla på en gång.”

”Det är därför som vi måste samarbeta med företag som förstår hamnverksamheten och kan vara flexibla. Vi upplever att vi har denna förståelse och flexibilitet genom vårt samarbete med Ottosson Truck, vilket ger oss en trygghetskänsla,” konstaterar Joakim.

”Ja, vi känner oss trygga med samarbetet med Ottosson Truck, instämmer Rikard”

 

 

Dedikerade servicetekniker från Ottosson Truck

Tre av Ottosson Trucks servicetekniker är dedikerade till att serva hamnen och är väl bekanta med verkstaden, maskinerna och hamnens arbetsrutiner. I verkstaden finns all nödvändig utrustning, ett omfattande sortiment av verktyg, ett stort lager av reservdelar, smörjgrop, travers samt en bred hydraulikutrustning med möjlighet att pressa hydraulikslangar.

Under dagen är det serviceteknikerna Mats och Johan från Ottosson Truck som arbetar på plats i hamnen. Båda bekräftar att samarbetet fungerar utmärkt och att de har allt de behöver för att utföra sina uppgifter på ett effektivt sätt.

Kundcase serviceavtal Sölvesborgs hamn Ottosson Truck Kundcase serviceavtal Sölvesborgs hamn Ottosson Truck

Bild: Ottosson Trucks servicetekniker Mats och Johan tillsammans med Rikard Johansson i den välutrustade verkstaden på hamnområdet.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att samarbetet mellan Ottosson Truck och Sölvesborgs Hamn fungerar väl, och båda parter ser fram emot att möta de kommande utmaningarna tillsammans.

Vår målsättning är alltid att man som kund ska känna sig trygg med oss som serviceleverantör, oavsett antal truckar/maskiner eller verksamhet. Våra välutbildade tekniker och välutrustade servicebussar står alltid redo att överträffa era förväntningar. Ett akut stillestånd kostar både tid och pengar, det vet vi. Våra teknikers höga kunskapsnivå, vårt väl tilltagna reservdelslager och vår snabba responstid skapar goda förutsättningar att minimera dyrbar stilleståndstid och säkerställer en hög tillgänglighet till er truck-/maskinpark oavsett tillverkare och truck-/maskintyp.

 Läs mer om våra service- och funktionsavtal här>> 

 

Fler kundcase

Bromölla

Nyängsgatan 8
295 39 Bromölla
Service: 0456 - 317 72

Helsingborg

Torbornavägen 21
253 68 Helsingborg
Service: 042 - 22 33 80

Norrköping

Butängsgatan 8A
602 23 Norrköping
Service: 011 - 33 90 84

Vara

Torggatan 56
534 50 Vara
Service: 0512 - 30 12 70

Karlstad

Östanvindsgatan 20
652 21 Karlstad
Service: 070 - 348 20 45