Möt vår kund Svensk husproduktion LB-Hus

Möt vår kund Svensk husproduktion LB-Hus

Rätt truck för rätt ändamål på Svensk Husproduktion / LB-Hus

Från Verkstadsgatan i skånska Bromölla skymtar Svensk Husproduktion – en av landets mest moderna husfabriker. Här tillverkas såväl styckeshus och grupphus som prefabricerade byggsatser till professionella beställare.

Svensk Husproduktion har funnits sedan 2012 och bygger i dag hus under varumärkena LB-Hus och Nordiska hus. LB-Hus, med anor sedan 50-talet, var bland de första i branschen med att leverera prefabricerade hus på ett enda kontrakt. Sedan starten har det levererats mer än 43 000 hem under varumärkets 60 år på den svenska småhusmarknaden. I dag sker all tillverkning under ett och samma tak i Bromölla. Det gods som tillverkas behöver med jämna mellanrum flyttas, och därför är truckar en viktig del i det dagliga arbetet.

– Det handlar om många och stora komponenter. Allt från fönster och dörrar till innerväggar, ytterväggar, takstolar och gavlar, berättar Jonas Rubin, fabrikschef på Svensk Husproduktion.

I lokalerna figurerar omkring 25 maskiner, varav sex Hyundaitruckar med lyftkapacitet från 2000-8000 kg. De sistnämnda är en investering via Ottosson Truck/Hyundai efter ett långvarigt samarbete.

– När jag började här 2008 hade vi ett samarbete med dem, och det hade vi haft säkert tio år innan dess också, berättar Jonas Rubin.

För ett par år sedan gjorde Ottosson Truck/Hyundai en utbytesplan på truckparken och presenterade förslag på ett funktionsavtal som inkluderar service, reservdelar, reparationer och försäkring. Svensk Husproduktion valde då att investera i sex nya Hyundaitruckar till husfabriken. Utöver dessa beställdes samtidigt en ny fyrvägstruck och en ny städmaskin. Jonas Rubin berättar att truckarna passar deras verksamhet eftersom de trots sin höga kapacitet är väldigt smidiga. En del av truckarna har dessutom specialanpassats för Svensk Husproduktions hantering.

– Det märks på truckarna att Ottosson Truck/Hyundai sätter sig in i vår verksamhet och tar reda på hur det fungerar här för att kunna ge bästa möjliga support och förslag.

Hur upplever du samarbetet med Ottosson Truck/Hyundai?

– Det fungerar bra. För mig är trucken det sekundära. Vi på Svensk Husproduktion vill ha långsiktiga partners och Ottosson Truck/Hyundai passar in i den profilen. De är kompetenta och vet vad de pratar om. De sätter sig in i vår verksamhet vilket gör att vi får rätt truck för rätt ändamål.

I skrivande stund är ytterligare tre nya truckar beställda i form av två Hyundai och en fyrvägstruck.

Fler kundcase

Bromölla

Nyängsgatan 8
295 39 Bromölla
Service: 0456 - 317 72

Helsingborg

Torbornavägen 21
253 68 Helsingborg
Service: 042 - 22 33 80

Norrköping

Butängsgatan 8A
602 23 Norrköping
Service: 011 - 33 90 84

Vara

Torggatan 56
534 50 Vara
Service: 0512 - 30 12 70

Karlstad

Östanvindsgatan 20
652 21 Karlstad
Service: 070 - 348 20 45