Möt vår äldsta kund - KLF

Vår äldsta kund - KLF

KLF, Kristianstadsortens Lagerhusförening bildades 1931 som en ekonomisk förening ägd av lantbrukare i Kristianstadsområdet, nordöstra Skåne och västra Blekinge. Det hela började i Åhus där det uppfördes en spannmålssilo, där spannmål togs emot, torkades och lagrades. I dag torkar, lagrar, förädlar och handlar KLF med spannmål samt gödning, växtskydd och utsäde i de moderna anläggningarna, alla med en stark lokal förankring. Idag finns KLF förutom i Åhus även i Karpalund, Rödaled och Knislinge.

Vår äldsta kund – KLF

Idag besöker vi Vår äldsta kund – KLF på anläggningen i Rödaled som är Ottosson Trucks äldsta kund och som har varit Ottosson Truck ”trogna” gällande truckar och truckservice sedan början på 70 talet.

Anläggningen i Rödaled hittar man i Kristianstads norra utkant. Anläggningen togs i bruk redan 1955 och har en intressant historia som både innehåller uppförande av sex silotorn som uppfördes under en veckas dygnet-runt-arbete på 60 talet, till att det brunnit ner och ändrat inriktning från fodertillverkning till lagring under årens lopp.

På anläggningen förvaras framför allt mineralgödning, växtskydd och utsäde. Anläggningen servar medlemmar inom en radie om 2 mil runt anläggningen men har även medlemmar som kommer så långt ifrån som Ystad ända till de östra delarna av Blekinge och in i Småland så långt bort som till Kalmar.

Vår äldsta kund - KLF

Bild: Daniel Ekstrand KLF tillsammans med Anton Håkansson, säljare Ottosson Truck/Hyundai.

Daniel Ekstrand har arbetat som siloskötare och truckförare på KLFs anläggning i Rödaled sedan 1999.

– Vi får ofta höra av våra medlemmar att vi har en bra service och att vi hjälper till med de problem som kan uppstå, säger Daniel.
Det är kanske därför vi har så långväga lantbrukare som väljer att vara medlemmar och använder sig av våra anläggningar.

KLF har ungefär 600 medlemmar idag. Högsäsong är under vårbruket i mars till maj och under höstbruket i september till oktober.

Varför har det då blivit ett så långt samarbete, i snart 50 år med Ottosson Truck/Hyundai?
– Vi är väldigt nöjda med Ottosson och för oss är det servicen som är det viktigaste, säger Daniel.

– Vi är inga storköpare av truckar men är väldigt måna om att ha en bra truckservice.

Redan på 70 talet köptes det in en Jelau-truck från Ottosson Truck och sedan köptes 2 st Stocka truckar in 1985 och en ”ny” Stockatruck 2005. Stockatruckarna rullar och används fortfaren dagligen på KLFs anläggningar men när det 17 år senare var dags för en ny investering var det dags för en el-truck. Detta i linje med KLFs satsning på grön el med en egen solcellsanläggning och ett miljöarbete som redan 2013 gav dem Kristianstads Kommuns miljöpris.

– Nu kände vi att den kapacitet vi eftersöker fanns i en el-truck som motsvarar våra Stocka truckar, säger Daniel.

Valet föll på en Hyundai 50B-9.

Ottosson Truck - KLF

– Vi passade på att gå upp 2 steg och hamnade på en 5 tons truck som kommer att klara alla lyft utan problem på anläggningen. Till trucken har det även beställts nya horn då det lyfts mycket storsäck, och förlängningsgafflar för att lossa och lasta lastbilar.

Trucken är även utrustad med Hyundais senaste AC anläggning, fingertip, backkamera och miniratt mm.

Ottosson Truck - KLF

Profillackerad i KLF´s blå färg.
När trucken precis var beställd kom Ottosson Truck/Hyundai ut med sin profillackskampanj och en sista ändring blev att trucken skulle lackeras i KLFs blå färg.
Den blev över förväntan säger Daniel, som inte förväntade sig att få exakt rätt blå färg på trucken, men det hade David Tkaczyk, säljare på Ottosson Truck, som sålde trucken, sett till.

Ottosson Truck - KLF

Trucken har bara varit på plats några veckor med Daniel är mycket nöjd.

– Nu är det bara de sista finjusteringarna som skall göras med att sätta alla inställningar på max i hastighet säger Daniel nöjt.

Vår äldsta kund - KLF

Sedan 2013 har Anton Håkansson från Ottosson Truck/Hyundai servat truckarna på KLF men detta besök sker i hans nya roll som säljansvarig i nordöstra Skåne. Nu tar han över kundansvaret för KLF då David Tkaczyk som har varit säljrepresentant för hela Skåne nu har lämnat över nordöstra skåne till Anton med en varm hand då Ottosson Truck har expanderat kraftigt de senaste åren Skåne.

Så även här fortsätter en lång relation som förhoppningsvis skall fungera och utvecklas under många år framöver.

Vill du läsa mer om Hyundai 50B-9 så hittar du den här.

Vill Du kontakta Anton eller någon av våra andra säljare hittar du deras kontaktuppgifter här.

Fler kundcase

Bromölla

Nyängsgatan 8
295 39 Bromölla
Service: 0456 - 317 72

Helsingborg

Torbornavägen 21
253 68 Helsingborg
Service: 042 - 22 33 80

Norrköping

Butängsgatan 8A
602 23 Norrköping
Service: 011 - 33 90 84

Vara

Torggatan 56
534 50 Vara
Service: 0512 - 30 12 70

Karlstad

Östanvindsgatan 20
652 21 Karlstad
Service: 070 - 348 20 45