nicklas joelsson björkman

BEHIND THE TRUCK Nicklas Joelsson Björkman

BEHIND THE TRUCK Nicklas Joelsson Björkman

I vår reportageserie ”Behind the Truck” vill vi presentera människorna bakom truckarna på Ottosson Truck/Hyundai. Häng med, idag får ni träffa Nicklas!

Nicklas Joelsson Björkman är säljare på Ottosson Truck/Hyundai för området Blekinge /Småland. Han har även ansvaret för säljsupport och för alla återförsäljare runt om i Sverige.

Nicklas klev in på Ottosson Truck som säljare redan 2010, nyexaminerad inom logistik och transport med en inriktning på inköp och försäljning. När han såg annonsen i tidningen att Ottosson Truck sökte ny säljare så var han snabb att ringa Bengt Joelsson, nuvarande VD på Ottosson Truck och berätta att detta jobb skulle passa honom ”som handen i handsken”. För redan då visste Nicklas att han gillade att göra bra affärer.

– Jag har aldrig sett säljobbet som att man bara gör en snabb affär och sedan aldrig igen utan snarare som att varje ny affär och varje ny kund är en början på ett långsiktigt personligt samarbete, säger Nicklas.

– Min målsättning stämmer överens med den anda som finns på Ottosson Truck/Hyundai att kunden alltid är i fokus och min ambition är att växa tillsammans med kunden fortsätter Nicklas.

Grundlig analys A och O

Det är många parametrar som skall stämma för att rätt truck skall hamna på rätt plats.

Att analysera kundens behov gällande hur tungt och hur högt en ny truck behöver kunna lyfta är en liten del i att hitta en kundanpassad lösning. Därefter kommer att analysera hela logistikflödet allt från avstånd mellan pallställ, olika takhöjder, porthöjder, vilken typ av lastbärare används, elförsörjning och mycket mer.

– Jag brukar säga att en förändring, som en investering i en ny truck innebär, också ska leda till en förbättring, säger Nicklas.

Det kan vara allt från att spara pengar, effektivisera eller att öka säkerheten på företaget.

Oslagbar servicekvalitet

När trucken väl levererats börjar det viktigaste, nämligen att kunna erbjuda den servicenivå kunden önskar och har ett behov av. På Ottosson Truck/Hyundai arbetar hela säljteamet i nära kontakt med ansvariga servicetekniker och verkstad. Det är ett teamarbete mellan sälj och service/verkstad som skall fungera under många år tillsammans med kunden.

”Vi är ett väldigt problemlösande team på Ottosson Truck/Hyundai, alltid med kunden i fokus och det är det som har lett oss fram till vart vi är idag.”

Att Nicklas brinner för teamkänsla visar sig även privat då han sedan 2014 har varit engagerad i SGIF/Lörby som fotbollstränare för två av tjejlagen där hans egna döttrar spelar fotboll.
– Jag har alltid ångrat att jag avslutade min egen fotbollskarriär för tidigt och när döttrarna visade intresse för fotboll så var det inte mycket att tveka på säger Nicklas. Fotbollsintresset är även något som delas med majoriteteten av personalen på Ottosson Truck/Hyundai som är stolt sponsor till många av de lokala fotbollsklubbarna och inte minst till Mjällby AIF.

MAIF Nicklas Joelsson Björkman Ottosson Truck

Nicklas fortsätter, – Jag har under mina 12 år på Ottosson Truck/Hyundai fått vara med på en fantastisk resa. Jag har fått vara med om att se våra visioner bli verklighet och fått se Ottosson Truck/Hyundai växa, inte bara i omsättning utan även som organisation, leverantör och som arbetsgivare.

Ottosson Truck/Hyundai som arbetsgivare har alltid gett mig och övriga anställda möjligheten att växa inom företaget.

2018 gick Nicklas in som försäljningschef för hela Sverige men med tryggheten i att Ottosson Truck/Hyundai idag har en stark och självgående säljorganisation tog Nicklas, när möjligheten dök upp, ett steg ut till kunderna igen. Fortfarande med ansvar för säljsupport och återförsäljarna känner Nicklas att det är ute bland kunderna han trivs allra bäst.

– En roll som jag stormtrivs i och som passar mig perfekt avslutar Nicklas.

Fler nyheter

Bromölla

Nyängsgatan 8
295 39 Bromölla
Service: 0456 - 317 72

Helsingborg

Torbornavägen 21
253 68 Helsingborg
Service: 042 - 22 33 80

Norrköping

Butängsgatan 8A
602 23 Norrköping
Service: 011 - 33 90 84

Vara

Torggatan 56
534 50 Vara
Service: 0512 - 30 12 70

Karlstad

Östanvindsgatan 20
652 21 Karlstad
Service: 070 - 348 20 45