Behind the truck - Anton Håkansson

Behind the truck - Anton Håkansson

Behind the truck - Anton Håkansson

Möt vår säljare Anton Håkansson som ansvarar för försäljningen av truckar & serviceavtal i nordöstra Skåne.

Behind the truck – Anton Håkansson

Säljare i nordöstra Skåne

Anton Håkansson började sin resa som servicetekniker hos Ottosson Truck AB 2013, blott 20 år gammal. Efter att ha utbildat sig inom maskin- och lastbilsteknik och arbetat som lastbilsmekaniker i ett år, gjorde han sitt intåg som servicetekniker på fältet hos Ottosson Truck.

Behind the truck - Anton Håkansson

Hur kom det sig att du sökte dig till truckvärlden, undrar vi?

Jo, det var just en servicetekniker berättar Anton. Han var servicetekniker för våra truckar när jag arbetade som lastbilsmekaniker, och han sa att det var världens bästa jobb!
Anton ler när han tillägger: ”Och han hade helt rätt. Det jag uppskattade mest var möjligheten att ha frihet under ansvar, och det är något jag fortfarande trivs med.
” Så när Ottosson Truck letade efter en servicetekniker, bestämde jag mig för att ta steget in i truckvärlden. Tio år senare är jag fortfarande här, fast i en annan roll.

Efter att ha tjänstgjort som tekniker i främst nordöstra Skåne under åtta år, dök möjligheten upp att utvecklas inom företaget. Det fanns en ledig tjänst som säljare inom Antons område, och efter en tid av eftertanke antog han den nya utmaningen som säljare på sitt tidigare serviceområde. För Anton, som alltid tyckt om kundkontakt, kändes detta som ett naturligt steg och en möjlighet att växa inom företaget.

Jag har alltid haft insyn i andra befattningar inom företaget och ett nära samarbete med säljare på mitt område. Så övergången till den nya tjänsten kändes bra. Jag har alltid tyckt om att arbeta med ’mina’ kunder, och det får jag fortfarande göra i denna nya roll, även om den är annorlunda, säger Anton.

Han skrattar när han tillägger: ”Fast det var faktiskt en negativ aspekt när jag först började besöka kunder i min nya säljartjänst. De visste att jag ”kunde skruva truck” och hoppades att jag skulle dra på mig overallen och fixa deras truckar medan jag ändå var där.”

Men över lag kändes det positivt att vara ett bekant ansikte i området. Rollen som säljare innebar nya utmaningar, men frihet under ansvar är fortfarande något som Anton värderar högt.

Jag gillar särskilt att hitta lösningar för kunder och sedan se dem fungera i praktiken. Det ger mig en bra känsla, säger Anton.

Framåt ser jag fram emot att utvecklas med det nya produktsortimentet, som nu även inkluderar el och lagertruckar från Cat Lift Trucks. Nu är vi verkligen klädda för alla kunder både inom industrin och nu även för alla sorters lager med Cat Lift Trucks stora sortiment av lagertruckar. Inom kort kommer Cat Lift Trucks även att lansera sina nya eldrivna stortruckar, vilket jag ser fram emot.

 

Utöver att sälja truckar fokuserar vi också på att erbjuda skräddarsydda serviceavtal till kunder med omfattande maskinpark.
Jag tror vi är unika på Ottosson Truck eftersom vi har sådan djup kunskap och lång erfarenhet bland våra servicetekniker. Det gör att vi kan erbjuda kunderna inte bara service för truckar utan även för hela deras maskinpark. Jag tror att detta inte är helt vanligt och uppskattas av våra kunder, eftersom de endast behöver samarbeta med ett företag i stället för flera när det kommer till service och reparationer av sin maskinpark.

Behind the truck - Anton Håkansson

Anton har alltid ett nära samarbete med verkstaden i Bromölla, här med Teamleder för verkstaden Linus Åberg och verkstadstekniker Henrik Nilsson – Här uppdateras Anton om specialanpassningarna som håller på att göras på en Hyundai 35BH-9 med många kundanpassningar som snart är redo för leverans till Wendesgymnasiet i Kristianstad.

Behind the truck - Anton Håkansson

Vill du snacka mer om truck & maskin-/truckservice i nordöstra Skåne med Anton, hittar du honom här >>

Läs mer om Antons kund och en av Ottosson Trucks äldsta kunder, Stenhård truckhantering på Naturstenskompaniet. >>

Läs mer om Antons kund KLF även de en av Ottosson trucks äldsta kunder >>

Läs mer om Cat Lift trucks inomhusprogram – ett komplett utbud för ditt lager >>

Läs mer om vårt stora serviceavtal med Sölvesborgs hamn

Fler nyheter

Bromölla

Nyängsgatan 8
295 39 Bromölla
Service: 0456 - 317 72

Helsingborg

Torbornavägen 21
253 68 Helsingborg
Service: 042 - 22 33 80

Norrköping

Butängsgatan 8A
602 23 Norrköping
Service: 011 - 33 90 84

Vara

Torggatan 56
534 50 Vara
Service: 0512 - 30 12 70

Karlstad

Östanvindsgatan 20
652 21 Karlstad
Service: 070 - 348 20 45