Ny 4-vägstruck från Combilift till Flexus Balasystem AB

Ny Combilift till Flexus Balasystem AB

Bo på Flexus Balasystem bryter begagnat trenden efter 40 år – med en NY Combilift från Ottosson Truck

Flexus Balasystem AB är ett svenskt tillverkande företag baserat i Nossebro (cirka 9 mil öster om Göteborg) med lång erfarenhet av att utveckla och tillverka Balpressar för hantering av hushållssopor, industrisopor och restmaterial från lantbruk. Med den unika rundbalningstekniken var Flexus en pionjär i Sverige och med över två hundra installationer globalt är det den optimala lösningen för hantering och transport av bland annat hushållssopor i en syrefri miljö.

Ny Combilift till Flexus Balasystem AB

Företaget grundades 1983 av de två bröderna Jan och Bo Ansbjer som BALA Industri. Till en början tillverkade företaget i huvudsak utrustning för hantering och lagring för lantbruksmarknaden. 1992 utvecklades den första balpressen för avfallshantering. Med en lyckad utvecklingsprocess av balpressen och med de enorma fördelarna som det förde med sig för avfallshantering skapades 1993 ett eget företag för att fokusera enbart på balpressarna och deras potentiella marknad.

Sedan början av 2015 ägs företaget helt av Bo Ansbjer.

Flexus Bala Ny comblift med Ottosson Trucks säljare Jörgen Falk

Bild: Bo Ansbjer tillsammans med Jörgen Falk, säljare på Ottosson Truck med den nya Combiliften och en Balpress från Flexus i bakgrunden.

När vi besöker Flexus börjar vi framför världskartan där Bo visar oss vart det i dag finns balpressar från Flexus. Man blir fascinerad av att se att en svensk produkt som faktiskt väger över 25 ton har levererats över hela värden, från New York till Grönland, Svalbard, Japan, Maldiverna mm…

Flexus Bala Ny comblift

Naturligtvis får vi även höra fantastiska historier om hur det är att leverera och installera dessa stora tunga maskiner till platser som ibland inte ens har vägar, utan som måste levereras i delar på så kallade piroger när vattnet har rätt höjd mellan regn och torrperiod för att kunna transportera delarna som till exempel i Franska Guyana. Eller när de behövde lösa ett problem med reservdelar till Maldiverna snabbt. Det löstes med att erbjuda en student resa + en vecka på resort efter leveransen. Alla var nöjda.

Flexus Balasystem har teknisk support för hela världen. Mycket kan fixas via Facetime eller Skype beroende på vilket system som används i olika länder. Idag har maskinerna modem för att supporten ska kunna koppla upp sig direkt till maskinerna.

Flexus Bala Ny comblift

Idag rullar ca 15 truckar på Flexus, allt från plocktruckar och skjutstativstruckar till 4-vägstruckar och motviktstruckar så som 6-7 tons eltruckar och 8 tons dieseltruckar.

Alla truckarna är inköpta begagnade förutom nu en ny Combilift CBE 3000. Det är egentligen emot Bo´s princip, som är, att alltid köpa bra begagnade truckar, men efter 40 år så hände det!

Combiliften som nu är köpt via Ottosson Truck används för att transportera långgods upp till 15 meter. Den används även bland annat till när balpressarna sätts ihop och man skall lägga in en 6 meter lång matta.

– Fördelen med 4-vägs trucken från Comblift mot de andra 4-vägs truckarna som finns på anläggningen är att den är smidigare, mindre/smalare och enklare att använda även som en vanlig truck. Vi får helt enkelt ett stort användningsområde för den då den är så liten och smidig och ändå lyfter 3 ton, säger Bo. Det finns inget som motsvarar denna 4-vägs truck fortsätter Bo, ”och den passar perfekt för oss”.

Maike som kör den nya trucken dagligen håller med när hon skickligt transporterar de stora komponenterna som skall in till produktion genom de smala portarna.

Flexus Bala Ny comblift

För efter Bos efterforskningar var det just en 4-vägs truck från Combilift som han efterfrågade till anläggningen och när efterforskningen över hela världen var klar efter en begagnad maskin fick han till slut efter 40 år av att göra bara begagnade truckaffärer till slut köpa en helt ny. Varför det blev genom Ottosson Truck var helt enkelt genom Google och när han sedan förstod att Ottosson Truck var en del av Vara Maskinimport och systerbolag till Hüllert Maskin I Vara som han hade haft en lång relation till, togs en kontakt. Då det redan fanns Combiliftar i området sålda av Ottosson Truck blev det även lätt att få provköra Combiliften, i detta fall på Prido där det rullar en Combilift CBE 2500.

Nästa truck på Bo´s önskelista är en Combilift Aisle Master, men de flesta begagnade maskiner han har hittat finns i Australien… så vem vet kanske det blir en ny truck till?

Vill ni veta mer om alla modeller från Combilift hittar ni dem här ›

Missade ni vårt Kundcase från Prido så hittar ni det här ›

Fler kundcase

Bromölla

Nyängsgatan 8
295 39 Bromölla
Service: 0456 - 317 72

Helsingborg

Torbornavägen 21
253 68 Helsingborg
Service: 042 - 22 33 80

Norrköping

Butängsgatan 8A
602 23 Norrköping
Service: 011 - 33 90 84

Vara

Torggatan 56
534 50 Vara
Service: 0512 - 30 12 70

Karlstad

Östanvindsgatan 20
652 21 Karlstad
Service: 070 - 348 20 45