ottosson truck Svea Solar

Stororder av truckar till Svea Solar

10 Hyundaitruckar redo för leverans till vår kund Svea Solar

Stororder av truckar till Svea Solar

Svea Solar, som grundades 2014, har blivit en av de ledande aktörerna inom solenergibranschen i Sverige och Europa. Deras passion för att erbjuda hållbara energilösningar har lett till imponerande tillväxt och prestigefyllda utmärkelser. Svea Solar erbjuder energilösningar för alla typer av projekt, från vanliga villatak till några av Sveriges största solcellsparker. Deras innovativa solenergilösningar har blivit populära bland tusentals privatpersoner, företag och markägare som strävar efter en mer hållbar framtid. Med över 1200 anställda som arbetar över hela Europa har Svea Solar positionerat sig som ett av de snabbast växande företagen inom branschen.

Stororder av truckar till Svea Solar

Vi möter Håkan Bengtsson, som sedan ett år tillbaka är Safety Lead på Svea Solar och även ansvarig för truckarna på företagets 27 hubbar runt om i Sverige. Hans uppgift är att öka säkerheten inom hela verksamheten. En av dessa förändringar har varit att se över kostnadseffektiviteten på företagets truckpark.

Historiskt sett har Svea Solar använt begagnade truckar, men Håkan insåg att det nu var mer kostnadseffektivt att investera i nya truckar. Valet föll på Hyundai 18BT-9U och Ottosson Truck som leverantör. Dessa kompakta och mångsidiga eltruckar erbjuder pålitlig prestanda och låga underhållskostnader, vilket passar perfekt för Svea Solars behov.

Håkan valde att samarbeta med Ottosson Truck eftersom de rekommenderades av de hubbar som Svea Solar har i området och som för honom var en lokal aktör. Ottosson Truck kunde uppfylla företagets specifikationer och erbjuda snabb leverans. De första 10 Hyundai truckarna har nu anlänt till Ottosson Trucks huvudkontor för de sista anpassningarna innan de levereras ut till flera hubbar runt om i landet.

För Håkan var Fleetsystemet, som kopplas till förarnas ID06 brickor, en viktig faktor för att ha full kontroll över truckarna och förarnas ansvar. Genom Fleetsystemet har han översikt över vilka som kör truckarna och vem som har det personliga ansvaret för daglig tillsyn. Med hjälp av Fleetsystemet kan han också hantera truckkort och behörigheter som krävs för att använda truckarna på ett säkert sätt.

De nya Hyundai truckarna kommer att användas som lagertruckar och till att lasta och lossa solpaneler som kommer till de 27 olika hubbarna i Sverige, samt lasta de bilar som ska ut till kund.

De nya truckarna går idag på ett leasingavtal.

-Framöver fortsätter vi att se över vår truckpark och målet är att stärka samarbetet med Ottosson Truck gällande nya positioner och service av hela truckparken, säger Håkan.

Ottosson Trucks representant David Tkaczyk tillsammans med Håkan Bengtsson, Svea Solar

 

Ottosson Trucks representant David Tkaczyk tillsammans med Håkan Bengtsson, Svea Solar

Ottosson Trucks representant David Tkaczyk tillsammans med Håkan Bengtsson, Svea Solar

Fakta ruta

HYUNDAI EL 18BT-9U: En Kompakt och Mångsidig Eltruck i 9U-serien

Hyundai 18BT-9U är en kompakt och mångsidig eltruck som tillhör 9U-serien. Med sin avancerade växelströmsdrift och oljekylda lamellbromsar erbjuder den låga underhållskostnader och pålitlig prestanda.

En av egenskaperna hos Hyundai 18BT-9U är dess dubbla drivmotorer som ger ökad framkomlighet och möjliggör minimal svängradie. Detta gör trucken smidig och lättmanövrerad även i trånga utrymmen.

För att säkerställa en smidig och säker drift är Hyundai 18BT-9U utrustad med automatisk hastighetsreduktion vid kurvtagning, vilket minskar risken för olyckor och skador. Dessutom finns en färdriktningsväljare direkt vid lyftspaken, vilket ger föraren full kontroll över truckens rörelser.

Föraren har en generöst utrustad förarplats med optimal sikt. En färgstark LCD-display finns tillgänglig för programmering och felsökning direkt i truckens display, vilket sparar tid och bidrar till kostnadseffektivitet.

Trucken är också utrustad med autotilt-funktion, vilket ger möjlighet till automatisk tiltning av gafflarna för enklare hantering av lasten.

En annan fördel med denna eltruck är möjligheten till enkelt batteribyte från sidan. Detta gör det möjligt för obegränsade skifteskörningar och minimerar driftstopp.

Med sin funktionalitet och pålitliga prestanda är Hyundai EL 18BT-9U en idealisk lösning för olika materialhanteringsbehov. Denna kompakta och mångsidiga eltruck är utformad för att optimera effektiviteten och säkerheten i arbetet och kommer att vara en tillförlitlig partner i alla arbetsmiljöer.

Fler kundcase

Bromölla

Nyängsgatan 8
295 39 Bromölla
Service: 0456 - 317 72

Helsingborg

Torbornavägen 21
253 68 Helsingborg
Service: 042 - 22 33 80

Norrköping

Butängsgatan 8A
602 23 Norrköping
Service: 011 - 33 90 84

Vara

Torggatan 56
534 50 Vara
Service: 0512 - 30 12 70

Karlstad

Östanvindsgatan 20
652 21 Karlstad
Service: 070 - 348 20 45