Ottosson Truck Bind the truck Håkan Krook

Behind the TRUCK - Håkan Krook

Servicetekniker truck - Ottosson Truck

Behind the TRUCK - Håkan Krook

Håkan Krook, allmänt känd som enbart Krook, inledde sin karriär som servicetekniker på Ottosson Truck för hela 33 år sedan.

”Hur hamnade du här då, Krook?” undrade vi.

”Jag utbildade mig till svetsare på AMU och redan då tillverkade vi delar på skolan för Ottossons Truckservice, som det hette då. ”Brosan” arbetade också på Ottossons vid den tiden, så det blev en internrekrytering, kan man väl säga.”

När utbildningen var klar så blev det till att bygga delar till Ottossons eget truckmärke, Semax som producerades ute i Norje.

När produktionen av Semax upphörde i och med att märket såldes på 90-talet så blev det i stället att gå vidare till truckverkstaden för att meka med truckar.

Ottosson Truck Bengt Joelsson Håkan Krook nostalgibild

Bild: En ung Håkan Krook tillsammans med Ottosson Trucks nuvarande VD Bengt Joelsson framför en Semax truck någon gång på 90-talet.

”1998 fick jag min första servicebil och förtroendet att bli servicetekniker ute hos kunderna. Och det har jag fortsatt med de senaste 25 åren och kommer att göra i många år till. ”

”Ja, det är det jag trivs bäst med, jag åker gärna runt till fem kunder om dagen, det är ju det som är tjusningen med jobbet – kunderna!”

Efter att ha tillbringat 25 år på vägarna har jag rört mig över hela Blekinge, Skåne och Småland. Det har resulterat i att jag har etablerat många personliga relationer under lång tid. De senaste åren har jag huvudsakligen befunnit mig i västra Blekinge, nordöstra Skåne och södra Småland, där jag har mina äldsta kunder såsom LB-hus, EBP, ITE och Konga Mekaniska, för att nämna några.

”Det ger mig en bra känsla att vara ute och hjälpa kunderna. Jag känner att de har förtroende för mig, och jag känner att jag kan snacka med både truckförare och produktionsledare, och diskutera vilka trucklösningar som är bäst för deras problem. De känner också att de kan ringa mig direkt, oavsett om problemen är små eller stora.”

Behind the TRUCK - Håkan Krook

Behind the TRUCK - Håkan Krook

Det är också en del av mitt jobb som servicetekniker som jag uppskattar efter alla dessa år: förtroendet för att vara direkt involverad med kunden gällande deras reparationer. Samtidigt har jag ett bra samarbete med verkstaden på Ottosson, ständig kontakt med vår reservdelsavdelning och med våra säljare på de olika distrikten.

”Vi har också en fantastisk grupp av servicetekniker i området, och vi samarbetar på ett mycket bra sätt. Om jag inte hinner till en kund kan jag alltid fråga någon av mina kollegor om de kan svänga inom.”

Servicetekniker Ottosson Truck

Under åren har jag också fungerat som mentor åt många av mina kollegor. Jag säger alltid till nya servicetekniker: ”Ring mig hellre femton gånger om ni är osäkra, så löser vi allt tillsammans.”

Den samlade kompetensen har alltid varit Ottosson Trucks styrka; vi hjälper varandra för kundernas skull.

 

”Men nu står vi här i den nybyggda verkstaden i Bromölla, bara några kilometer från ditt hem. Känner du inte att du skulle vilja arbeta i verkstaden i stället för att vara ute på vägarna?”

”Det är fantastiskt med en ny lokal, men nej, jag vill inte förlora kontakten med kunderna. Så det blir många fler år på vägarna”, säger Krook bestämt.

Däremot tyckte jag att det var mycket roligt att vara med och ta ansvar för utformningen av den nya verkstaden i Bromölla, som vi gjorde under senhösten 2022 och tidigt 2023. Att kunna dra nytta av erfarenheterna från den gamla verkstaden i Norje och få förtroendet att vara med och forma den nya verkstaden var verkligen en givande upplevelse.

Och naturligtvis har även jag användning av en så här stor truckverkstad. Här kan vi ta in de stora bjässarna med enkel tillgång till t ex. travers och ”smea” och allt som behövs för att utföra mer komplicerade reparationer avslutar Krook och krokar i traversen för att återgå till arbetet med dagens utmaning…

Behind the TRUCK - Håkan Krook

Behind the TRUCK - Håkan Krook

Bild: Krook passar på att ta in sina stora reparations utmaningar i den stora nya verkstaden med lätt tillgång till ”allt” i Bromölla.

Behind the TRUCK - Håkan Krook

Bild: Många samtal blir det med kunderna under en dag.

Vill du bli vår nästa Krook? – Se våra lediga tjänster här

Läs även Behind the truck – David, som är vår sälj representant i Skåne här

Läs även Behind the truck – Nicklas, som är vår sälj representant i Blekinge/Småland här

eller Behind the Truck – Johan, som skolade om sig från bilmekaniker till truckmekaniker här

Fler nyheter

Bromölla

Nyängsgatan 8
295 39 Bromölla
Service: 0456 - 317 72

Helsingborg

Torbornavägen 21
253 68 Helsingborg
Service: 042 - 22 33 80

Norrköping

Butängsgatan 8A
602 23 Norrköping
Service: 011 - 33 90 84

Vara

Torggatan 56
534 50 Vara
Service: 0512 - 30 12 70

Karlstad

Östanvindsgatan 20
652 21 Karlstad
Service: 070 - 348 20 45