Ottosson Truck kundcase Byggelement köper Europas första Hyundai 300D-9V

Byggelement köper Europas första Hyundai 300D-9VC

Byggelement köper Europas första Hyundai 300D-9VC

NYHET! - Första 30 tons trucken i Hyundais nya stortrucksfamilj, Hyundai 300D-9VC har anlänt till Europa, Sverige och Ottosson Truck – Snart redo för leverans till Byggelement i Ucklum

Byggelement köper Europas första Hyundai 300D-9VC

Byggelement AB köper europas första Hyundai 300D-9V

 

Byggelement, grundat av Peabkoncernen år 2003, är idag en av landets ledande leverantörer av prefabricerade betongprodukter. Just nu gör bolaget sin största industriella satsning hittills genom att öppna två nya produktionsanläggningar. En i Ucklum, strax utanför Stenungssund och en i Hallstahammar utanför Västerås.

Först på tur att dra i gång tillverkningen är produktionsanläggningen i Ucklum, som kommer att vara utrustad med automatiserad industriell tillverkning av prefabricerade plattbärlag, som utgör innertaket i betongbyggkonstruktioner.

Den nya anläggningen kommer att använda ett karusellsystem med 72 så kallade bord för att producera imponerande 380 000 kvadratmeter ECO-Prefab plattbärlag årligen. Denna omfattande produktion ställer höga krav på maskiner som kan hantera de stora staplarna av plattbärlag efter produktionen, för att transportera dem till lagret och lasta dem på lastbilar.

Joakim Lindberg, projektledare på Byggelement, var den som tog kontakt med vår representant, Jörgen Falk på Ottosson Truck. Ottosson Truck, tillsammans med fyra andra konkurrerande företag inom branschen, utvärderades noggrant innan valet slutligen föll på Hyundai 300D-9VC.

Med imponerande lyftkapacitet som sträcker sig upp till 30 ton tar denna nya stortruck effektiviteten och prestandan till en helt ny nivå. Dessa truckar är utrustade med kraftfulla Cummins-motorer som uppfyller Euro Steg 5-kraven och levererar utmärkt prestanda med minimal bränsleförbrukning. Dessutom är denna 30-tons truck den första i Hyundais nya 9V-serie som levereras till Europa.

Besök och leveransgodkännande på Ottosson Truck i Bromölla

Denna vecka genomfördes en noggrann genomgång av trucken inför leveransen till kunden.
På plats fanns projektledare Joakim Lindberg, som beställt trucken, och Simon Bäckström, truckföraren som kommer att köra den. Simon var snabb att erbjuda sig att ta över som truckförare för denna imponerande nya maskin. Efter tio år som kranförare på företaget, där den nya anläggningen innebar att kranen skulle tas ur bruk till förmån för de nya traverserna, såg Simon detta som en möjlighet till personlig utveckling och en spännande utmaning att återvända till att köra stortruckar som han har gjort tidigare.

BYGGELEMENT KÖPER EUROPAS FÖRSTA HYUNDAI 300D-9V

Simon Bäckström, truckförare och Projektledare Joakim Lindberg.

Ottosson truck kundcase -BYGGELEMENT KÖPER EUROPAS FÖRSTA HYUNDAI 300D-9V

Servicechef Lars-Erik Hedberg och servicetekniker Linus Åberg från Ottosson Truck samt och servicetekniker Ronnie Myhrvold och säljare Jörgen Falk går igenom trucken tillsammans med kund.

Trucken är kundprofilerad i Byggelements orangea färg.

Ottosson truck kundcase -BYGGELEMENT KÖPER EUROPAS FÖRSTA HYUNDAI 300D-9VBYGGELEMENT KÖPER EUROPAS FÖRSTA HYUNDAI 300D-9V

En mycket nöjd Simon steg ut ur trucken efter genomgången och provkörningen, som assisterades av Servicechef Lars-Erik Hedberg och servicetekniker Linus Åberg från Ottosson Truck.

”Det här var en imponerande truck,” sa Simon med ett brett leende efter testkörningen.

 

 

Projektledare Joakim Lindberg tog också möjligheten att själv prova att köra trucken.

Ottosson truck kundcase -BYGGELEMENT KÖPER EUROPAS FÖRSTA HYUNDAI 300D-9V

”Det känns mycket bra, och nu ska den bara leva upp till våra förväntningar om att Hyundai levererar ’truckar som är pålitliga när det verkligen behövs och som aldrig står still,’” sa en nöjd Joakim.

Om allt fungerar som det ska, är det inte omöjligt att ännu en Hyundai 300D-9VC hamnar på önskelistan för beställning, avslutar Joakim.

Ottosson truck kundcase -BYGGELEMENT KÖPER EUROPAS FÖRSTA HYUNDAI 300D-9V

Ottosson Trucks säljare för västra Götaland, Jörgen Falk och Joakim Lindberg, Projektledare Byggelement.

Faktatext om Byggelement

Byggelement är en framstående leverantör inom betongindustrin och rankas som en av Sveriges ledande producenter av kompletta stomsystem i betong och prefabricerade betongelement. De är specialiserade på att tillverka och leverera skräddarsydda stommar och element direkt till byggarbetsplatser, redo för snabb och enkel montering.

Deras produktsortiment omfattar både semi-prefabricerade och helt prefabricerade lösningar för en mångfald av byggnadsprojekt, inklusive flerbostadshus, kontor, hotell, industribyggnader, affärslokaler, samt vård- och skolbyggnader.

I dagens byggbransch är det en utmaning att uppnå lönsamhet i projekt som kräver omfattande arbete på plats. Därför har användningen av industriella lösningar med prefabricerade komponenter blivit alltmer vanligt förekommande.

Industriell Tillverkning:

Byggelement tar en industriell tillverkningsansats när de producerar sina prefabricerade stomsystem i betong. Det innebär att betongelementen skapas i en noggrant kontrollerad inomhusmiljö där traditionellt hantverk kombineras med modern teknologi. Denna tillverkningsmetod erbjuder många fördelar. Fabrikerna har optimerade inomhusförhållanden med perfekta luft-, fukt- och temperaturförhållanden för att säkerställa att varje betongelement tillverkas under enhetliga förutsättningar, vilket resulterar i konsekvent hög kvalitet.

Industriell tillverkning bidrar till betydande effektivitet inom byggprocessen. Väntetider, såsom de som uppstår under härdning vid traditionell gjutning på plats, kan helt undvikas genom användning av prefabricerade betongstommar. Byggelement AB levererar färdiga Prefabelement till byggarbetsplatsen, vilket minskar både arbetskraftstiden och projektkostnaderna avsevärt.

Betong är ett utmärkt byggmaterial som utmärks av långvarig hållbarhet och hög hållfasthet. Emellertid krävs bindemedel för att framställa betong, och hittills har cement varit det dominerande bindemedlet inom byggindustrin, med dess klimatpåverkan. För bolagets koncept för klimatförbättrade betongprodukter – ECO-Prefab har man optimerat betongblandningen genom att ersätta en del av cementet med slagg, vilket är ett viktigt steg mot att minska koldioxidavtrycket.

Genom att använda ECO-Prefab kan koldioxidutsläppen sänkas med upp till 50 procent genom att inkludera en högre andel alternativa bindemedel i betongen. Ett exempel på ett sådant bindemedel är Merit, en återvunnen biprodukt från ståltillverkning. Detta initiativ visar Byggelements engagemang för miljömässig hållbarhet och att minska klimatpåverkan inom byggbranschen.

 

 

Nya modeller i Stortrucks-familjen - Hyundai 250D-9v Ottosson Truck

Mer info och tekniska specifikationer om den nya stor trucks familjen från Hyundai hittar du här:

HYUNDAI 160D-9LV, 180D-9V, 250D-9V, 300D-9VC ÄR NYA MODELLER AV STORTRUCKAR MED EN LYFTKAPACITET FRÅN 16-30 TON FRÅN HYUNDAI!

NYA TRUCKMODELLER 70D-9V & 80D-9V FRÅN HYUNDAI MED MILJÖMOTORER SOM UPPFYLLER EURO STEG 5 STANDARD

Dieseltruckar från Hyundai

Fler kundcase

Bromölla

Nyängsgatan 8
295 39 Bromölla
Service: 0456 - 317 72

Helsingborg

Torbornavägen 21
253 68 Helsingborg
Service: 042 - 22 33 80

Norrköping

Butängsgatan 8A
602 23 Norrköping
Service: 011 - 33 90 84

Vara

Torggatan 56
534 50 Vara
Service: 0512 - 30 12 70

Karlstad

Östanvindsgatan 20
652 21 Karlstad
Service: 070 - 348 20 45